Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (34)

plakát

Model pana starosty (2014) 

Perfektně zpracovaný dokument. Je neuvěřitelné, co se děje v Evropě a nedaleko našich hranic. Navíc to není ojedinělý případ jediné vesnice nebo země... Doporučuji shlédnout. Starosta je fanatik a nesnáší nepořádek v obci. Kdo se mu něčím znelíbí, okamžitě letí do vězení a je obžalován před soudem ze zcela nesmyslných obvinění, které nedokáže nijak dokázat. Vesnice ho navzdory tomu akceptuje, miluje a volí si ho za starostu znovu a znovu...

plakát

Zdi (2015) 

Dokument nemá žádnou přidanou hodnotu. Prostě jste jen pozorovatelé 3 zdí na 3 hranicích a lidí z obou stran. Jedni se snaží přeběhnout a na druhé straně nad tím lidi přemýšlí a konají. Nedovíte se nic o lidech, nic o jejich dosavadních životech a většinou ani nevíte, proč chtějí přeběhnout nebo co dělají za práci... je to na můj vkus trochu slabé a režisér by se do toho mohl více vložit než jen být pozorovatelem za kamerou. Jak sám říká "Já jsem jen chudák kameraman a vyřešit ten problém má divák... Je to na Vás." Tak potom nechápu proč to natáčí, když se vlastně o dané téma nijak nezajímá a divákovi se to nesnaží objasnit....

plakát

Bábušky z Černobylu (2015) 

Dokument předčil má očekávání. Téma bylo pojato komplexně ze všech úhlů pohledu, divák uvidí elektrárnu, oblíbené stalkery ve skutečném světle, vědce a místní obyvatele. Bábušky tam působí, jako hbité milé a duchem veselé babičky, jako z pohádky. Navíc uprostřed malebné přírody. Každodenní realita je samozřejmě trochu jiná, ale oni si to nepřipouští. Realita vůbec na celé Ukhrajině je drsná (stavení v Černobylu nejsou na Ukrajině ojedinělá) a věřím, že babičkám v paneláku (nebo kam je vystěhovaly - to se v dokumentu neuvádí) by pro ně bylo horší, ani by si nevydělily na obživu. Musím vyzdvihnout i české titulky, které byly naprosto dokonalé oproti anglickým. Bábušky si kvůli nim okamžitě zamilujete a téměř jim závidíte tu družnost a pohodu po tom, co se zbavily svých děsných manželů. Z vlastní zkušenosti můžu říct, že dokument odráží skutečnost, kterou turista v Černobylu uvidí.

plakát

jOBS (2013) 

Příliš uhlazené a líbivé, Amerika v době, kdy byla tráva zelenější a parky prázdnější a hodný Jobs pohodovější. To je tak smutný!

plakát

Spiknutí (1997) 

Scénář je hodně přímočarý a žádné překvapení se nekoná, Queen Anne is dead! Další konspirační blbina. Jediný dobrý jsou herci, ale moc to filmu nepomohlo.

plakát

Stalker (1979) 

Bez knihy film divákovi nic moc neřekne i když zhruba tušíte oč jde. Ale knize to podobné není, na filmu se podepsal nízký rozpočet a nutnost přepsání scénáře, kde se vlastně o celé Zóně mluví jen v náznacích a na vyřčené otázky postav nikdy nedostanete odpověď. Nastal čas na méně zdvořilý, uhlazený a ostýchavý remake...

plakát

Kismet (2013) 

Na snímku je znát, že režisérka ví o čem točí dokument a naprosto nenásilnou formou vtahuje i nezasvěceného diváka do problematiky. Dokument má spád, je hutný a zároveň poměrně lehce stravitelný a bez snahy rozbrečet diváka. Bravo!

plakát

Metamorfózy (2013) (studentský film) 

Dost povrchní a velmi odosobněný snímek. Škoda, že si studenti dali záležet pouze na vizuální stránce dokumentu. Nic nového snímek nepřináší, neřeší, pouze sleduje současný život v kontaminované oblasti, který se téměř ničím neodlišuje od ostatních oblastí v Urale a tudíž snímek nepřináší žádné nové informace.

plakát

Čtyři pokoje (1995) 

Tohle je láska na první pohled a na doživotí, neptejte se proč... to se tak zkrátka stane!

Ovládací panel
2 body