Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (852)

plakát

Opravdová kuráž (2010) 

Abych pravdu řekl, Hailee Steinfeld mi přišla trochu otravná jako malá holka, ať se snažila sebevíc, pořád jsem jí to nežral, naopak Jeff Bridges byl parádní. Film od začátku až do konce trochu kolísal a je pro mě velice těžké ho ohodnotit. Byly tu skvělé světlé momenty, super nápady, ale i nějaké nesrovnalosti. Závěr byl dojemný a myslím, že ten to u mě rozhodnul. Film není určitě každýho styl, ale myslím, že se trefí do všech věkových kategorií. Solidní western i drama, dobrá hudba, krásné krajinky.

plakát

Interstellar (2014) 

Skoro 3. hodinová stopáž už byla na mě docela dost a chvílemi jsem se ztrácel. Každopádně je to luxusní film, zvláště co se týče efektů a i samotného nápadu, Nolan má prostě rád zapeklité filmy, kde člověk moc neví na čem je. Místy jsem se ale nudil, možná to bylo moc natahováno a mohlo se to trochu osekat. A nemůžu si pomoci ale hodně mi to připomělo 2001: Vesmírnou odyseu, ne že by to bralo nápad, ale celkově zpracování a klobouk dolů mezi filmy je rozdíl skoro 50. let a filmy jsou vizuálně hodně podobné, opravdu nadčasový snímek (Vesmírná odysea). Hudba od Hanse Zimmera opět výborná tečka.

plakát

Strážci Galaxie (2014) 

Nevim proč, ale z úvodního plakátu se mi to vždy jevilo jako uplná blbost a nakonec jsem byl mile překvapen. Tradiční marvelovka se spoustou akce a suprovejch efektů a samozřejmě nějakých hlášek. Máme tu další badass postavy, které si člověk zamiluje zvláště pak " I am ROOT" a Rocket. Mám tyhle žánry moc rád, protože člověk nemusí zapojovat do děje hlavu a i tak si užívá každou chvilku i když neví co se vlastně děje.

plakát

Logan: Wolverine (2017) 

Trailer mi toho moc nenapověděl, jenom že tam byla výborná písnička od Johnnyho Cashe, ale neměl jsem ani ponětí, že to bude takovej krvák. Tento film za svých 137 minut děje obsáhl naprosto vše, smál jsem se, dokonce mi ukápla i slza, vystřídaly se všechny nálady během tohoto filmu. Hudba výborná, písničky co hrály na city a prohlubovaly momenty. Už delší dobu jsem neviděl tak dobrý film, nemám nic co bych vytkl a i když nejste marvelovští fanoušci nebo fanoušci komiksovejch postav, tak se na tento film určitě podívejte, každej si tu najde svoje a rozhodně to stojí za ten čas. Jediné čeho je mi líto u tohohle filmu je, že to byla poslední postava Wolverina ztvárněná Hughem Jackmanem, klobouk dolů lepšího X-mena už asi neuvidíme!

plakát

Ant-Man (2015) 

Další filmeček do marvelovské série. Opět uvolňující film se spoustou vtipných hlášek s velkým posláním a místy i citovými momenty no a hlavně spoustou akce a efektů. Jako u většiny marvelovek, jsem i zde byl velice spokojený, filmy obvykle nevydají na plný počet bodů, ale vždycky to uteče a je to slušná zábava. Popravdě vůbec nevidím že by se tyto filmy jakkoliv lišily mezi sebou samozřejmě kromě hrdiny. Parádní oddychovka a můžu doporučit, určitě neurazí a neunudí.

plakát

Padesát odstínů temnoty (2017) 

Po 1. dílu přichází další, který z traileru slibuje hrozně moc. Bohužel toho nedostál a je to stejné jako 1. díl. Musím uznat, že film je to na přínos peněz opravdu výborný, před kinem stály davy lidí (banda ženskejch kolem 30 a nadržený mladý páry) a film jim hraje přesně do not. Během filmu jsem se bohužel místy velice nudil a byla to prostě tuctovka na jednorázové shlídnutí. Upřímně nebejt přítelkyně, nikdy bych na to nešel, stejně jako na 1. díl.

plakát

Resident Evil: Poslední kapitola (2016) 

Tak už jsme se snad dostali na poslední díl, můžeme jen doufat. Dokoukal jsem to víceméně z povinnosti, neměl jsem ani nějakou obzvlášť velkou chuť se dívát na spoustu efektů, které jsou bohužel špatně osvětlené v šedých místnostech a člověk z toho nemá vůbec nic ve finále. Jeden z mála dílů co se snažil hrát na děj a místy se to i dařilo, ale už to bylo trochu moc vaření z vody. Byly i horší díly, ale byly i mnohem lepší díly. Jsem rád že jsem tuto sérii dosledoval, ale země se nezastavila a mě to nijak neodvařilo. Fajn oddychovka na večer, ale člověk by si od toho neměl nic slibovat.

plakát

Osm hrozných (2015) 

Tarantino opět nezklamal a natočil typicky dlouhý film. Myslel jsem si, že se budu nudit, ale film mě vtáhl do děje prakticky hned ze začátku. Mám tarantinovky velice rád a to hlavně kvůli výborným a vleklým dialogům, kterých je plný film a asi ne každému to sedne, mně to buduje výborné příběhy jednotlivých postav a hlavně atmosféru, která zrovna zde byla parádní. Herci tak nějak stejní jako v mnoha tarantinovkách, ale velice osvědčení a na tyhle "bastardský" postavy se prostě hodí. Kdo si chce užít pěkného dlouhého večera a je nakloněný trochu násilí a místy drsnějších scének, tak s chutí do toho.

plakát

Anděl Páně 2 (2016) 

Kdo by to byl řekl, že mě bude bavit novodobá ČESKÁ pohádka. Určitě na to mělo vliv i to, že jsem film viděl na velkém plátně v kině a celkově smějící se sál vyvolával velice pěknou atmosféru. Film se spoustou vtipů, slušným dějem a vcelku dobrým obsazením (které ze sebe vydá dobrý herecký výkon), to se u nás málo kdy vidí. Byl jsem rád, že to nebyla pohádka vyloženě pro děti, ale nějaké ty dvojsmysly si užili i dospělí, takže film pro všechny věkové kategorie. Byl jsem mile překvapen.

plakát

Tváří v tvář (1997) 

Nicolas Cage má vždy výborné akčňáky a zde mu zdárně konkuroval John Travolta. Málo kdy se vidí akční thriller, který má alespoň trochu normální příběh a inteligentní dialogy. Několikrát jsem viděl jen kousek tohoto filmu, ale nikdy ne celý a dnes jsem se konečně donutil a nelituji toho. výborná akce, efekty, hudba a hlavně skvělé herecké výkony a hrálo se tu trochu i na city. Pro milovníky akčních filmů určitě doporučuji.

Ovládací panel
4 body