Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Cesta do fantazie

Cesta do fantazie (2001)

Od tohoto režiséra se mi toho začíná zamlouvat čím dál více. Opravdu překrásná animovaná pohádka s velice dobrým příběhem i zpracováním. Trochu jsem se bál konce, jak to asi dopadne a i si přál, aby Chihiro zůstala a film pokračoval dále. U mě suveréně za plný počet. Kam se hrabe většina českých pohádek se svým příběhem na tohle.

Faunův labyrint

Faunův labyrint (2006)

Parádní drsnější pohádka, kde se ztracená princezna ve světě lidí snaží splnit úkoly, aby se dostala zpátky do své kouzelné země. Nemá to vůbec jednoduché, protože na pozadí děje probíhá nepěkný partizánský boj. Film obohacen o některé drsnější scény, ale celkově ve mě více převládá ta pohádka nežli třeba horor. Ani nevím jak jsem se k tomuhle filmu dostal a i když se teď někoho zeptám tak nikdo tento film nezná, což je škoda, protože je to jeden z mála a asi ne jen pro mě dokonalých filmů. Atmosféra byla tak krásně vykreslený, že se dala krájet. 100%

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

Tak dle mého názoru nejpovedenější trilogie co se kdy natočila. Určitě si můžu tyhle 3 díly zařadit do svých TOP 10 filmů. Prostě od začátku až do konce mě to tak neskutečně vtáhlo, že hned po stažení všech 3. extended verzí jsem se na všechny 3 v kuse podíval a nejlepší filmový zážitek co jsem kdy zažil. Tohle je prostě film filmů.

Pán prstenů: Dvě věže

Pán prstenů: Dvě věže (2002)

2. pokračování neskutečného filmu, které bylo stejně epické jako první díl. Jednotlivé příběhy hlavních hrdinů se mě velice dotýkaly a poté co se všichni hrdinové vydali jiným směrem, hned to byla velká změna a nový nádech do filmu. Nevím co dál dodat, tohle je třeba vidět.

Pán prstenů: Návrat krále

Pán prstenů: Návrat krále (2003)

Epické završení nejlepší trilogie všech dob. Nemám vůbec nic co bych mohl vytknout. Doporučuji shlédnout všechny 3 díly jako extended version, protože to vynáší na povrch docela několik zajímavých faktů, které mi ve zkrácených verzích docela chybí.

Warrior

Warrior (2011)

Celou dobu jsem si ani nevšiml, že tento film je na scéně a až mě na něj upozornil kamarád, tak jsem se o něj teprve začal zajímat. Opravdu krásný film pro mě měl hodnotu jak dokonalým příběhem, tak i bojovými scénami. Narovinu řeknu, že mě záverečnej tap out dohnal až k slzám. Jeden z nejlepších filmů co jsem kdy viděl. TOP 10!

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Tohle je moje TOP 10 a to velice zaslouženě. Herecké výkony byly parádní, spousta lidí říká, že Heath Ledger byl v té roli úplně nejlepší, ale mně přijde, že to byl od něj takový lehký nadprůměr, určitě nemůžu říct, že by nebyl nikdo jinej, kdo by to nezahrál třeba lépe. No film se dá sledovat hodněkrát, protože je to prostě pastva pro oči. Nolan to opět dokázal a natočil zase naprosto dokonalý film a k tomu hudba od Hanse Zimmera, už to je za hvězdičku pro něj. 100%

Donnie Darko

Donnie Darko (2001)

Tohle je chuťovka, nejsem vůbec překvapen, že tenhle filmek je 25. nejoblíbenějším filmem vůbec. Dlouho jsem o tomto filmu neslyšel a vůbec jsem nevěděl co od něj čekat, ale jak jsem to poprvé shlédnul, tak jsem byl úplně mimo a musel jsem se na to podívat znovu. Jeden z mála filmů, který mi opravdu přirostl k srdci. Tohle bylo něco výjimečného od Jaka Gyllenhaala, výtečně zahrál svou roli podivínského kluka. K tomu všemu perfektní mysteriózní hudba, která dala celé atmosféře skvělý nádech mystična :). Mimochodem postavu velkého králíka mám dodnes jako tapetu na mobilu.

Zátoka

Zátoka (2009)

Tak na úvod bych rád řekl, že jsem dlouhou dobu nebyl tak dojat filmem, jako tímto a že jsem měl skoro po celý film slzy v očích. Zde vidíme skutečné hrdiny, kteří žijí na téhle postižené planetě a kteří nehledí na co a kdyby a jdou si suveréně za svým cílem, který vypadá zdánlivě nemožně. Ty japonce a další tyhle zabijáky velryb, tak z těch bych udělal jedno velké krvavé moře a to s velikým úsměvem na tváři a s neskutečnou radostí a klidem na srdci. Nechápu jak se tohle vůbec může dít, nechápu na jak neskutečně zkurvené planetě to žijeme a poslední dobou tak nějak čím dál více otevíram oči a není to pěkný pohled. Zatím suveréně nejlepší a nejrealističtější dokument, který jsem kdy viděl. Člověk si může jen přát, aby tento dokument viděl každý člověk na světe a třeba by se tohle místo alespoň trochu zlepšilo, protože každej střípek (člověk) skláda jeden velký celek (Země) a když se změní klidně jen část těchto střípků, tak to má vliv na celek. Na závěr dodám, že dokument ve mně opravdu rozproudil emoce a po celý jeho průběh jsem měl nutkání propíchnout harpunou pár těch uřvanejch pokřivenejch japonců. No odedneška už si nedám žádnou velkou rybí specialitu.

Pozemšťané

Pozemšťané (2005)

Opravdu zatím nejsilnější film s tematikou ubližování, otročení zvířat a ničení naší planety. S těžkým srdcem a slzami v očích jsem se přenesl přez všechny záběry, mnohdy to nebylo snadné např. liška ztažená z kůže, která stále žila nebo krávy, které byly podřezány a na háku ještě zaživa zpracovávány a mnoho dalších šílených záběrů. Nemá cenu tu nadávat na něco, když tím nic nezměním, můžu jen doporučit, aby jste se na tento film podívali a pokud máte aspoň nějaký zbytek z vaší duše, tak určitě přehodnotíte to jak žijete. Věta "nechci to vědět, nekaž mi chuť k jídlu" je opravdu výstižná, tohle řeknou všichni co sou slepí a nechcou vědět co to jí a odkud se to všechno bere, protože jsou tak zarytí v tomhle koloběhu a maj vštěpeno do hlavy od každého, že takhle to má být. Takhle to nemá být!!! Toto není lidské a lidé jsou na tom největším dnu téhle planety a to jen díky svému chování a myšlení. Díky bohu, že někdo tyhle filmy točí a že máme šanci vidět aspoň něco z té kruté pravdy, jeden z takovýchhle filmů kdyby každý člověk na světě viděl, tak by tu byly veliké změny.