Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Poslední recenze (9)

plakát

Marťan (2015) 

Podle traileru jsem čekala něco trochu jiného a tak mne Marťan překvapil. Přestože ve výsledku na mě působil trochu jako jednohubka, v kině jsem se dobře bavila a rytmus filmu byl osvěžující. Určitě by se to dalo natočit jako emoce ždímající a srdcervoucí biják, ale to že tomu tak nebylo, myslím, celku prospělo (tu si plně uvědomuji, že se mnou spousta lidí nemusí souhlasit). Hodnocením se přikláním ke 4*, i když ne stoprocentně. Vylepšuje to Matt Damon, který se mi po dlouhé době zas v něčem líbil.

plakát

Mythica: Boj o Darkspore (2015) 

Dialogy 0 ; Napětí+Emoce 0 ; Vtip 0+, dost přidat na vtipu a uspělo by lépe jako parodie. Bod za snahu, protože jsem viděla bhzl i horší, nicméně kvóta pro #SHITmovie měsíce naplněna ...howgh.

plakát

Hobit: Bitva pěti armád (2014) 

Tak jsem též již shlédla a bohužel se mi během celé projekce nepodařilo setřást pocit, že sleduji kulhajícího, vykastrovaného Pána prstenů, který někde po cestě, při honbě za digitální rozkoší z rotrženého dna pytle poztrácel poslední zbytky logiky(viz. např. Legolas či Bard-skolení Draka) a citu pro smysluplný detail. To především mi pak zabránilo se do filmu s dětským ethusiasmem ponořit. Dokonce si říkám, že bych ani třetímu Hobitovi tolik nenakládala za dějové linky, které v knize nebyly a tak poskytovaly prostor pro kreativitu, kdyby nebyly zobrazovány na úkor smysluplnosti celku a skutečně zajímavých postav, na které jsem se těšila a ve výsledku se tam jen tak mihly. Opravdu mě mrzí, že pro samou třeskutou podívanou nezbylo dost prostoru pro herce a tím pádem příběh. A přes to všechno bitva pěti armád bohužel také příliš neohromila("zem se nezatřásla"), nehledě na to, že proběhla v podstatě bez jediné kapky krve a pobíjení skřetů tak mělo stějně sterilní efekt, jako kdybyste se dívali na ulamování hlav postavičkám z plastelíny. Ne že bych chtěla dětem cpát masakrózní scény, ale popravdě vzala-li bych své případné potomky na film, kde vím, že se budou sekat hlavy, rozhodně bych nechtěla, aby se na to dívali jako na něco bez efektu a preferovala bych, aby bylo zjevné, že když někomu useknete hlavu, poteče krev(alespoň semtam). Opravdu netrpím absencí respektu k Peteru Jacksonovi a scény s Bilbem, Thórinem a Gandalfem se mi vcelku líbily, ale tentokrát mě opravdu nenadchnul. Nejenže to působilo, jako by si P. Jackson ukousnul více, než zvládl sežvejkat, ale navíc si to taky tak v půlce uvědomil, vyplivnul, zbytek nechal doplácat počítačem a čekal jestli to divák dožvejká po něm. Plusem třetí části Hobita tak pro mne zůstává závěrečná hudba, která ale v koncových titulcích byla působivější než v mnohých předešlých megascénách.

Poslední hodnocení (434)

Grace a Frankie (2015) (seriál)

19.11.2020

Joker (2019)

16.10.2019

Správní chlapi (2016)

24.02.2019

Cokoli (2017)

24.02.2019

Aquaman (2018)

13.01.2019

Ready Player One: Hra začíná (2018)

04.04.2018

Tomb Raider (2018)

04.04.2018

Battlestar Galactica (2004) (seriál)

04.04.2018

Tři billboardy kousek za Ebbingem (2017)

20.01.2018

Reklama

Poslední deníček (16)

Lately

Poslední dobou jsem nějak zatížená na Keiru Knightley. Just sayin', loads of interesting movies lately... :-)