Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Nachové plachty

Nachové plachty (1961)

To je takova nadhera.... Proc kurva nemuzou bejt takovyhle filmy v kinech?! Opravdu dojemny, krasny pohadkovy pribeh. A bozska Анастасия Вертинская jako chuda holka, ktere se splnil sen...

Závrať

Závrať (1962)

TOP10. Jeden z nejlepsich cs filmu, ke kterym jsem se zatim dostal. Nevidana vizualni nadhera vytvorena mistrem Kachynou, v cele s mystickou Evou Solcovou. Parada, osobni kultak. Kamera!

Kes

Kes (1969)

Legenda. A David Bradley je v ty roli neskutecne dobrej az genialni. Takze šup do moji TOP10.

Země věčného cyklónu

Země věčného cyklónu (1928)

Tak tohle je meganadhera. Navic se skvelou (a moji oblibenou) Lillian Gish. Okamzite putuje do top10.

Komisařka

Komisařka (1967)

Moje oblibena Нонна Мордюкова je jedna z nejlepsich herecek sovetskeho filmu, a ja se obavam, ze mozna jednou z nejlepsich herecek vubec, bez ohledu na stat. Tenhle film je skvely (anti)valecny kousek, a ohromujici divacky zazitek. Spolehnete se, ze po projekci budete mit nekolik dni o cem premyslet. To se dneska uz nevida, takhle mocne a krasne filmy uz se netoci... Potesila tez hezka a mila "zidovka" Раиса Недашковская. P.S.: okamzite putuje do top10

Grissomova banda

Grissomova banda (1971)

Tak tomu rikam pan film! Obrovske prekvapeni... Natoceno naprosto spickove, muzika spickova, 3 herecky, vsechny super, herci super, kamera super, tempo super. Nenapada me jedina vec, kterou bych kritizoval, nebo ktera by mi vadila. Takhle ma vypadat cistokrevny gangstersky pulp. Bomba za 100%.

Sanbiki no samurai

Sanbiki no samurai (1964)

Film, ktery nema jedine hluche misto, jediny zaber navic, jediny strih navic, jedinou notu navic, jedinou postavu navic ani jedinou vetu navic. Tomu se neda vytknout proste nic. To je velika radost v zivote divaka. (...ano, mozna nejaky hnidopich by nasel dve nebo tri nelogicka-naivni-usmevna mista, ale koho to zajima?...Jestli to je opravdu reziserovu prvotinu, tak ma moji nejhlubsi poklonu.) P.S.: neni tu moc reziseru, kteri by meli temer vsechny sve filmy hodnocene kolem 80%, a casto i vyrazne vyse...asi si od nej jeste neco budu muset zkouknout. :-)

Temná hvězda

Temná hvězda (1974)

Svym vizualem i zpracovanim velmi vtipna (tim myslim vyborna!) sci-fi zalezitost o vesmirne lodi Dark Star a jeji posadce. Velike doporuceni vsem dospelym divakum, kteri necekaji jen "super triky". :-)

Černý přízrak

Černý přízrak (1986)

Naprostej superluxus. Pokud chcete videt katalogove osmdesatkove becko, nevahejte. Tohle je sen vsech tehdejsich patnactiletejch kluku. Bez kecu. Az "komiksove" typizovane figury, pribeh tak jednoduchy ze vic to nejde, honicky se sportakama, holky u vody (Sherilyn!), poldove v kloboukach...proste ja nemam co vytknout. Oddychovka prvni kategorie. P.S.: To auto je Dodge PPG M4S Turbo Interceptor.

Šest žen pro vraha

Šest žen pro vraha (1964)

Dalsi z piliru giallo zanru, vizualni slast. K tomu je zbytecne cokoliv dodavat.