Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (110)

plakát

Battle Royale (2000) 

Některé věci by mohly odkoukat Hunger Games a některé zase radši ne. Někdy totiž Battle Royale opustí tu svou krutou řež a vrhne se na patetos a to jí prostě nesluší. Co mi přišlo trochu zvláštní byl fakt, že ve filmu byl každý do každého zamilovaný (stejně se nakonec povraždí hlava nehlava, ale to už je jiná hra). Každopádně je to kult, který mohl být trochu lepší, což znamená, že američani natočí remake, který obsadí jednou kopií Joshe a Jennifer vedle druhého.

plakát

Dead Snow: Rudý vs. Mrtvý (2014) 

Mnohem lepší než první díl a tak mnohem krvavější! I když je možná trochu s podivem, jak moc norové milují humor s lidskými střevy. Dvojka si vážně nebere servítky ohledně zabíjení kohokoli a jakkoliv, v amerických filmech s železnou pravidelností přežívají děti a pes, tady to nemá jisté ani ten pes. U mě palec nahoru za neuvěřitelně vtipně podanou surovost!!! Yay!

plakát

Napoleon Dynamit (2004) 

Mlhavě si pamatuju, jak sem jako malá viděla Napoleona, tehdy ještě na VHS z videopůjčovny a zapamatovala si jen jeho pád na kole. Jenže nedávno jsem viděla Napoleona znova a chci si zapamatovat mnohem víc. Charakteristické Napoleonovy pohyby, jeho řeč a sněhule. Pokusím se do svého slovníku začlenit "Gosh!". Líbí se mi jak je to celé divné, když nemusí dávat smysl čokoláda, tak proč by měl Napoleon. V tomhle filmu jsou všichni ujetí a všechno je tam tak trochu na hlavu, ale to je na něm tak super. Volím Pedra! Gosh!!!...

plakát

Lana Del Rey - Blue Velvet (2012) (hudební videoklip) 

Lanu zase tak moc neprožívám a Lynche vlastně ještě míň, ale o to víc je možná moje hodnocení objektivní. A nebo ne?... Klip si ode mě dostává zasloužené čtyři hvězdy už za tu parádní stylizaci, která má podle mě ale mnohem větší potenciál a mohli se do toho víc opřít. Skvělý námořník trhající kopretinu, to je snad nejpochmurnější věc na celém internetu. Ale fakt, mohlo to být klidně víc psycho...

plakát

V zemi Jane Austenové (2013) 

Abych pravdu řekla, jsem docela nadšená, i když nejsem zatvrzelá fanynka Jane Austen. Je to možná otravně romantické a přecukrované, ale z nějakého důvodu se mi to líbilo. Spojení doby, která je symbolem potlačování těch nejbouřlivějších emocí a dneška, kdy se neskrývá nic, je už samo o sobě hrozně zajímavé pozorovat a přitom to není vůbec tak otravné, jako kdyby se někdo rozhodl natočit "austenovku 21. století". Až do konce jsem napjatě čekala, jak tahle slaďoučká romance bude končit. Skvělé obsazení co se Stifflerovy mámy, Doktorky Quinnové týče a hlavní představitelky týče. A parádní pan Nobley.

plakát

Mládeži nepřístupno (2013) 

Je to tak trochu hrozná blbost, ale hrozně vtipná blbost. Vážně. Movie 43 se skládá z několika absurdních, vtipných, překvapivých, hvězdně obsazených a ujetých kraťasů, o kterých vlastně nemůžu ani nic říct, protože vás nechci ochudit o ten překvapený výraz, který budete mít při pohledu na dárek, který má Johnny Knoxville Seannovi Williamovi Scottovi. A vy ho mít budete. A ten smích co pak přije. A on přijde....

plakát

Něco jako komedie (2010) 

Komedie nekomedie. Je vám mizerně? Pusttě si It's kind of a funny story a bude vám líp. Nepřenese vás to magickým portálem barev a vtipů do absolutního veselí, ale je to jako jeden z momentů kdy si řeknete, že to nakonec není na světě tak špatný. Je to jako koukat na duhu, vypít hrnek teplého kakaa, zabalit se do velké osušky, nebo se vyhřívat v letním západu slunce. A navíc má Zacha Galifianakise.

plakát

Walter Mitty a jeho tajný život (2013) 

Z Waltera Mittyho jsem docela nadšená. Většinou mě filmy o nalezení sama sebe, o následování vnitřního hlasu (toho co nechce všechny zabít), či o splnění si snů odrazují, ale Walter a jeho tajný život je něco docela jiného. Má v sobě všechny zmíněné myšlenky, ale nehlásá je tak agresivně, tolik diváka nepobízí k tomu, aby se sebou něco udělal. Jen vám úžasným způsobem naznačí, jak úžené to může být, když se přece jen za tím vnitřním hlasem (tím hodným) vydáte a prožijete všechny ty krásy, barvy, zvuky a vůně, co jen ve světě jsou. Skvělý soundtrack, parádní kamera a skvělá dobrodružství, která můžeme skoro srovnat s Bilbovými. Navíc z Bena Stillera se s věkem (vousy a větrem ošlehanou tváří) stává docela fešák.

plakát

Apokalypsa v Hollywoodu (2013) 

Parádně obsazená komedie, díky které už definitivně žeru Setha Rogena, ale ani James Franco nebo Jay Baruchel nezůstávají pozadu. Parádní humor a pro mě nečekaný dějový zvrat. Ano, zapomněla jsem si přečíst obsah a šla do toho jako do komedie s Jamesem Francem, suďte mě. Ale můj verdikt? Apokalypsa je vtipnou záležitostí, kterou určitě budu chtít vidět znovu.

plakát

Pawn Shop Chronicles: Historky ze zastavárny (2013) 

Nepopadala jsem se zrovna za břicho, ani jsem se neudusila smíchy, ale přesto jsem se dost slušně bavila. Trochu mi to připomínalo Burning Palms, ale bylo to o dvě třídy lepší. Skvělé obsazení a nějaké ty originální nápady navíc. Je to zvláštní, ujeté, vtipné, svižné, ale nesmíte u toho moc přemýšlet. Spíš vůbec...

Ovládací panel
2 body