Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (110)

plakát

Dead Snow: Rudý vs. Mrtvý (2014) 

Mnohem lepší než první díl a tak mnohem krvavější! I když je možná trochu s podivem, jak moc norové milují humor s lidskými střevy. Dvojka si vážně nebere servítky ohledně zabíjení kohokoli a jakkoliv, v amerických filmech s železnou pravidelností přežívají děti a pes, tady to nemá jisté ani ten pes. U mě palec nahoru za neuvěřitelně vtipně podanou surovost!!! Yay!

plakát

Hercules (2014) 

Co naplat, Dwayne Johnson není Kevin Sorbo. Pokud jste ve filmu (tak jako já) čekali jak se popere s úkoly, tak jste se dost (tak jako já) spletli, protože všechno o úkolech už bylo v traileru. Taky mě dost naštval John Hurt, ale to pochopíte, až to uvidíte. Takže mi z toho zase vychází slabý průměr, Hercules všehovšudy pořád křičí, pořád bojuje, všichni pořád bojují a moc srandy si s nimi taky neužijete.

plakát

Apokalypsa v Hollywoodu (2013) 

Parádně obsazená komedie, díky které už definitivně žeru Setha Rogena, ale ani James Franco nebo Jay Baruchel nezůstávají pozadu. Parádní humor a pro mě nečekaný dějový zvrat. Ano, zapomněla jsem si přečíst obsah a šla do toho jako do komedie s Jamesem Francem, suďte mě. Ale můj verdikt? Apokalypsa je vtipnou záležitostí, kterou určitě budu chtít vidět znovu.

plakát

Carrie (2013) 

Strašně slabé. Není to ani děsivé, ani znechucující, napínavé, mrazivé či dramatické. Prostě je to absolutně nijaké a pokud by se k tomu mělo přiřadit nějaké přídavné jméno, bylo by to "nudné". Hned od prvního školáckého pletichaření je vám jasné, že to dopadne blbě. A pak už vám přijde zbytečné i nadávat nad demencí všech těch postav, protože to u tohohle filmu ani nemá cenu. Možná je to Kingem, možná není... Ale spíš to je Kingem.

plakát

Enderova hra (2013) 

Vážně skvělé. Nejdřív jsem se obávala mladého Butterfielda, jelikož si mě znepřátelil v Merlinovi, ale jako mladý Ender opravdu zazářil. Geniálního velitele zahrál bez ztráty jediného frčku. Vůbec celá je posádka "draků" funguje naprosto perfektně. Film má svižné tempo, nenechá vás nudit ani na jedinou chviličku a má taky velmi povedenou hudbu. Do kina jsem šla bez větší znalosti děje a taky jsem nečetla knižní předlohu, takže mě jeden moment opravdu zaskočil a dost silně na mě zapůsobil. Myslím, že víte který myslím...

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

Jako Petře, to s tou mrkví v Hůrce dobrý, ale pak se ti to začalo trochu vymykat kontrole, což? Druhý díl Hobita se opravdu na hony odloučil od knihy a já pořád nevím, jestli je to dobře, nebo ne. Na hodně věcí jsem se ve filmu hrozně těšila, načež jsem byla vcelku zklamaná. Byla jsem zvědavá na Medděda, na jeho dům, na jeho jedinečnost a velkolepost a dostalo se nám vychrtlého a rozčepířeného chlapíka, co po nocích běhá po lesích. Těšila jsem se na Temný hvozd, ale ten se odbyl tak krátce, že než jsem si pořádně stihla užít to všudy přítomné zoufalství, objevili se sliční elfové a pak se příběhu drželi jako nemoc. Takhle bych se v tom mohla rýpat donekonečna, chtěla jsem aby měl drak větší hlavu, aby Bilbo opravdu jel na soudku, aby jezerní lidé nevypadali jako kolotočáři a aby se nerozdělila trpasličí družina (kam to povede?!). Jenže i přes ty všechny mouchy, se mi Hobit líbil. A hodně.

plakát

Insidious 2 (2013) 

Jít na Insidious Chapter 2 pro mě byla opravdu zkouška odvahy, která mě málem stála čisté prádlo a doživotní fóbii ze skříní, ale ničeho nelituju. Druhý díl je v každém ohledu perfektní hororový film, který by si dokonce zasloužil korunu, nebo alespoň vystavit v muzeu. Všechno v něm dokonale sedí, hudba je až geniálně děsivá (ta smršť smyčců mě donutila zavřít oči už u titulků), herci jsou skvělí (možná i změním názor na Patricka Wilsona), atmosféra je tak mistrovsky vybudovaná, že diváka drží ve stavu naprosté a ochromující hrůzy celou stopáž, ale nejvíc se mi líbí jak se Wanovi podařilo navázat na příběh prvního dílu. Insidious 2 jsou prostě nezapomenutelná záležitost, i když jsem dost často radši zavřela oči...

plakát

John Newman - Love Me Again (2013) (hudební videoklip) 

Písnička je to skvělá a klip jakbysmet. Nemůžu si pomoct, ale já v tom prostě vidím odkaz na Romea a Julii. Jak mají oba za zády partu, která je na nože s partou toho druhého. A jak spolu utečou a pak...

plakát

Kapitán Phillips (2013) 

Dlouhé jak polární noc, ale přesto bych nevystřihla jedinou minutu. Napínavý, děsivý, tísnivý a velmi silný. Hanks na to pořád má a nemít srdce z kamene tak brečím jako želva. Captain Phillips, ale přesto nehraje tolik na city, jak byste možná od amerického filmu čekali, stopáž plnou chrabrých a upocených námořníku nekříží jediný střih na ustrašené rodiny, které zapalují svíčky a pláčou až srdce usedá. A navíc, Henry Jackman a jeho skvělá hudba, ten chlapík to z elektronikou vážně umí, jak dokazoval v X-menech a Kick-Ass. Všechny faktory tedy dělají z Phillipse kapitána nad kapitány (Sparrow, Morgan, America nebo Corelli).

plakát

Lásky čas (2013) 

Chtěla jsem, aby to bylo skvělé. Tak trochu jsem doufala, že by se mohla objevit romantická komedie, která bude dokonalá v všech ohledech, jako je nezapomenutelná You've got mail. Jenže čím větší bylo moje očekávání, tím horší bylo i moje zklamání. Nemám co vytknout k hereckému obsazení, samotnému nápadu, či některým skvělým momentům. Bohužel jsou to opravdu jen momenty, které jsou zbytečně prokládány nudnými dovysvětleními poselství, které se film snaží předat. A to z About time dělá další zapomenutelnou, utahanou a otravnou romantickou komedii.

Ovládací panel
2 body