Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Avatar

Avatar (2009)

Jedním slovem - nádhera. Jsem nadšen, že jsem měl možnost vidět tento film v 3D. Více zainteresovaný do děje jsem ještě takovýmto způsobem nikdy nebyl. Efekty jsou samozřejmě úžasné, ale i děj mě učaroval. Filosoficky mě to neminulo ani trochu - James Cameron musel mít nějakou vizi, jinak to snad není ani možné. Po skončení filmu jsem byl docela uchvácen a z mých úst vypadlo jen nesrozumitelné: "Tohle by šlo!" Díky bohu za podobné filmy...

Pelíšky

Pelíšky (1999)

Viděno nesčetněkrát, nuda nemá šanci. Velký herecký koncert Jiřího Kodeta a dalších herců. Je až k neuvěření, že tak mladý režisér, který onu dobu nezažil doslova do kůže, natočil tak krásný film. Film, jehož součástí je neskonalý humor spojený s černým obdobím naší historie. Každá věta znamená hlášku, která neumře. Možná i díky tomuto faktu znám Pelíšky pozpátku. Pokud smích prodlužuje život, jsem nesmrtelný.

Pokojný bojovník

Pokojný bojovník (2006)

Již po několikáté zhlédnuté. Zážitek ve mně po každém zhlédnutí graduje do nepopsatelného rozpoložení. Tady a teď!

Přelet nad kukaččím hnízdem

Přelet nad kukaččím hnízdem (1975)

Tímto mistrovským kouskem jsem zcela uchvácen. Jack Nicholson hraje způsobem hereckého génia. Já osobně neznám lepší dramatický herecký výkon. Louise Fletcher coby synonymum ke slizké stvůře si také bezpochyby Oscara zaslouží. Atmosféra psychiatrické nemocnice je divákovi nabídnuta neuvěřitelně realisticky už díky režisérovi, jenž do filmu použil opravdové pacienty. Je zbytečné dále hodnotit tento film. Každý to viděl. Každý viděl nejlepší drama v historii. Každý Čech by měl být na Miloše Formana pyšný. Každý!

Hledání Země Nezemě

Hledání Země Nezemě (2004)

Půvabnější, čistější film o dětské nekonečné představivosti a ve své podstatě "dospělosti" jsem neviděl. Něco nádherného, co nám zde naservíroval Marc Forster, který dokázal z herců vyždímat neobvykle nadstandardní výkony. Až čas ukáže, jestli je právě tohle pro mě nejpůsobivější role Deppa, ale vsadil bych se, že tomu tak opravdu bude a je.

Kolja

Kolja (1996)

Po dlouhé době jsem si pustil Kolju, předem avizuji, že již poněkolikáté. Měla to být jenom jakási oddechovka na večer, ale to co jsem po nějakém čase opětovně spatřil mě dostalo do filmového orgasmu. Nechybí tomu absolutně nic, naopak vše je tak vyladěné, až tomu nemohu uvěřit. Ale že až po takové době... Něco na tom bude. :-) Po delší úvaze pro mě Kolja putuje do TOP 3 české kinematografie, dost možná i té československé.