Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Akční
  • Rodinný

Oblíbené filmy (8)

Kabhi Haan Kabhi Naa

Kabhi Haan Kabhi Naa (1993)

Dějová linka super, jen některé dialogy slabší, proto dávám jen 4 *. U filmu jsem si poplakala. Zvláště u písničky, kterou zpívají všichni otcovi Sunila ( Viděl jsi vždy jen jeho chyby, ale talent a jeho čisté srdce už ne atd.). A druhá dávka silného pláče přišla na konci, kdy jsem se dozvěděla, že se Sunil vzdal manželství s Annou pro její štěstí. Jinak stále nemůžu uvěřit tomu, že při natáčení filmu bylo Shahrukhovi už 28 let. Vypadá tak o 10 let mladší :-D Ale už tehdy byl krásný.....

Statečné srdce získá nevěstu

Statečné srdce získá nevěstu (1995)

Úžasná komedie, u které se fakt člověk nasměje. Dobré hlášky, ale hlavně, úžasné šklebíky famózního Shahrukha Khana. Nikdo snad neumí tak dobře ovládat mimiku obličeje jako on. V Indii se o něm říká, že tento herec nemusí mít ve své roli ani žádnou řeč, že vše dokáže zahrát svým obličejem. A já se s tímto naprosto ztotožňuji. Miluju tohoto herce. A když se vrátím přímo k filmu: líbí se mi jako celek, ale já bych naopak řekla, že druhá polovina je o kapku lepší, než ta první. Jsem trošičku zklamaná z konce filmu. Mohli to víc rozvést. Například svatbou Raje a Simran, kdy přijíždí její rodina z Pandžábu. Není to tak, ale nevadí. A písnička Zara Sa Jhoom Loon Main je úžasná a hlavně filmový děj u ní. Opilá Simran a Raj nahánějící jí po městě-prostě špica. Ještě musím říct, že ve filmu se objevuje jedna příšernost. A tou jsou zvukové efekty při bitce na nádraží. Nevím, který zvukař to dělal, ale měl by dostat okamžitou výpověď. Na druhou stranu ale musím připustit, že mám nejspíš nějakou vadnou verzi filmu, protože když si přesně tuto scénu vyhledám na youtube, zní to normálně....

Srdce je šílené

Srdce je šílené (1997)

Pěkný příběh. Nese toho dost z reálného života. Naprosto se ztotožňuji s větou SRK, že Bůh je zlý, když dovolí, aby A milovalo B, B bylo zamilováno do C, C milovalo D a D zase milovalo A. Tak to v opravdovém životě chodí a bohužel to opravdu není hezké. Horší je, že v reálu to nekončí happyendem.

Něco se děje

Něco se děje (1998)

Miluju filmy, kde hraje Shah Rukh Khan. Tohle byl jeden z prvních, které jsem viděla. A Rahul Khanna je jedna z mých nejoblíbenějších postav tohoto excelentního herce. Příběh je krásný, plný romantiky. A hodně se mi líbí vedlejší dějová linka, a to, jaký vztah má tatínek Rahul se svou maloiu Anjali. Právě proto tuto postavu tak miluji. Je to dojemné, jak se ti dva mají moc rádi. Je pravda, že první polovina filmu je o něco horší, než ta druhá. U konce jsem brečela jak želva. Bravurně natočené.

Někdy veselo někdy smutno

Někdy veselo někdy smutno (2001)

Klasický útok na moje emoce a oči (zase jsem si je málem vybrečela). Prostě typický bollywoodský film se Shahrukhem Khanem (brečím jedině u filmů se SRK, jak ve filmu nehraje, můžou všechny postavy zemřít a já neuroním jedinou slzu). Film je tak zajímavý, že člověk ani nezaregistruje jeho délku. Vůbec bych neřekla, že trval tři a půl hodiny. Ani chvilku jsem se nenudila.

Ašoka

Ašoka (2001)

No, to jsem si zase jednou pobrečela! Z hodného a krásného Ašoky udělala bolest v srdci bezcitnou zrůdu. Sám pak zjistí, co způsobil, ale už je pozdě. Ztratil všechno a všechny. Zůstal mu jen trůn... Shahrukh je dokonalej, role mu sedla. Nechápu, proč je tento film v Indii propadákem. Ale oni jsou tam vůbec docela divní :-D Naprosto příšerný snímky jako je Dewdas nebo Dil Se jsou úspěšné, ale dobré filmy jako Ra.One nebo Ašoka propadnou....

Zítřek už možná nepřijde

Zítřek už možná nepřijde (2003)

Film je to opravdu krásný, plný humoru. Jenže také hodně smutku a slabší (citlivější) povahy by se na něj dívat asi neměly. Mně film rozhodil psychiku dost. Nicméně miluji tolik Shahrukha Khana, že se na jeho filmy dívám zas a znova bez ohledu na to, jak skončí. Takže i tento snímek jsem viděla několikrát a ještě i několikrát uvidím. Nikdy se nepřestanu vtípkům smát a u konce filmu plakat.

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti (2016)

Dlouho mě žádnej film nepohotil tolik, jako tenhle. Úžasný, skvělý, famózní. Jen si pořád nějak nemůžu ujasnit, jestli je to film pro děti, nebo dospělí. Pro děti je to moc strašidelný, pro dospělí zase pohádkový. Ale i tak je to prostě super. Chci si zkusit přečíst i knihy. Snad nebudu zklamaná. Zatím mám spíš zkušenosti, že filmy jsou mnohem lepší, než knižní předloha (jmenovitě Přítelkyně z domu smutku, Hříchy pro pátera Knoxe, Andělská tvář, většina knih ze sagy Harry Potter).