Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Romantický

Oblíbené filmy (9)

Ve stínu

Ve stínu (2012)

Tento film by měly vidět povinně všechny děti na základních školách. Děj filmu s kriminálním podtextem je vsazen do atmosféry 50. let, kde se režisérovi Ondříčkovi povedla věrně vykreslit jeho atmosféra. V hlavní roli Ondřej Trojan, který zde předvedl vynikající herecký výkon, kdy ztvárnil detektiva kapitána Hakla, který ctí poctivost a hrdost, před kariérním postupem jeho nadřízených a režií státní bezpečnosti. Stejně tak skvělí výkon předvedl jeho herecký protivník Sebastian Koch v roli kriminalisty z NDR a další naši skvělí herci. Velké uznání si rovněž zaslouží filmové exteriéry dobové Prahy. Po dlouhé době vynikající český film mapující naší historii a povahy některých z nás.

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Pod taktovkou režiséra Quentina Tarantina vznikl v roce 1994 jedinečný a dnes již kultovní film Pulp Fiction: Historky z podsvětí. Jedná se o akční-krimi-thriller, který je natočen s nadsázkou a humorem režisérovi vlastním. Děj filmu se skládá z několika na sebe nenavazujících příběhů, které do sebe perfektně zapadnou až v samém závěru filmu. Vynikající role bezcitných zabijáků zde předvedli John Travolta a Samuel L. Jackson, stejně tak Bruce Wilis a Uma Thurman, s jejichž příběhy se osud taky nemazal. Jedinečné herecké výkony zde předvedli i další filmové hvězdy - Harvey Keitel, Christopher Walken a další. Toto je film, který si každý určitě rád pustí znovu i několikrát.

30 minut po půlnoci

30 minut po půlnoci (2012)

Film, který konečně reálně zobrazuje práci amerických agentů CIA při pátrání a zjišťování informací vedoucích k dopadení vůdce Al-Kaidy Usáma Bin Ládina. Žádní agenti s deseti životy, kteří usmrtí během jedné přestřelky stovky teroristů a jim se nic nestane, ale mravenčí práce založená na reálných základech, tak, jak to ve skutečnosti opravdu je. Akční závěr filmu patří jednotce Seals, která si pro Ládina "dojde". Skvělý film, natočený podle skutečných událostí, který si zaslouží Oscara!