Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (906)

plakát

Adamova jablka (2005) 

Dokonale potřeštěný příběh, který způsobuje smutek i salvy smíchu a vyústí v úsměvně dojemné finále. Nesedne to asi každému, ale nedá se tomu upřít přitažlivost a schopnost dokonale zaujmout. Ve výsledku je to vlastně o hledání a potřebě víry a o tom, že i ta nejšílenější věc má možná hluboký smysl, který jen není na první pohled vidět.

plakát

Adéla ještě nevečeřela (1978) 

Jeden z filmů, na které prostě nedám dopustit. Skvěle zahrané, skvěle natočené, plné výborných vtipů a nápadů a k tomu skvěle provedená retroatmosféra levných detektivek, prostě paráda. Jeden z nejzábavnějších českých filmů všech dob.

plakát

Admirál (2015) 

Slušný historický velkofilm, který má všelijaké mouchy a klidně by mohl být i kratší, ale co bychom v Čechách za to dali, kdybychom své národní hrdiny uměli filmově uctít aspoň tak jako Nizozemci.

plakát

Agnus dei (2016) 

Dokonale sugestivní podání středověku poloviny 20. století. Události v polském klášteře na konci války jakoby vypadly z hloubi dávnověku, odehrávaly se naprosto mimo náš čas. A přesto se jedná o mrazivou obžalobu nelidskosti na všech frontách, ale i naopak porozumění a lásky v té nejtěžší životní chvíli. Mnohavrstevnatý příběh, který musí zasáhnout každému hluboko do duše. Spletité vztahy a řetězec tragédií dokonale podkreslují i pohledy do melancholické zimní krajiny a magie nábožných zpěvů ve studených sálech kláštera. Ponurý, ale mrazivě dokonalý zážitek. P.S. Málokdy chválím český název filmu, který nereflektuje ten originální, ale tady se jedná o světlou výjimku.

plakát

Agresivní virus (2014) (seriál) 

Nechápu, proč si Corey Stoll musí pořád holit tu svojí palici. V první sérii s vlasy vypadal celkem lidsky a sympaticky, podle mě to k charakteru postavy krásně sedlo. Pak si tu řepu v seriálu oholil a zas vypadá jak pukavec...

plakát

Air America (1990) 

Jako lehká válečná či dobrodružná komedie to bez problémů funguje a obsazení je fajn. Proč ne.

plakát

Akce Arktida (2014) 

Hudba a vizuál jsou super, ale jinak je to celkem otrava s partou nesympatických děcek na pustém ledovém ostrově. Nuuuuuudaaaaaa

plakát

Akta Pentagon: Skrytá válka (2017) 

Fajn pohled na dějepisné události z moderní americké historie. Proč ne, rád jsem si o něčem udělal obrázek a něco se dozvěděl. Jinak ale nic extra a to včetně celkem standardních výkonů od jinak výjimečných herců.

plakát

Akta X - Film (1998) 

Film je v podstatě shrnutí podstatných myšlenek seriálu, to jest UFO a konspirační teorie, čili že UFO kolem nás skutečně poletují, že jsme pod vlivem mimozemských civilizací už od dob ledových a že o tom leckdo vysoce postavený dobře ví a snaží se to před námi tajit. A naší oblíbení agenti se tomu snaží přijít na kloub. Samozřejmě se na konci filmu vše vrátí do starých kolejí, aby si člověk mohl říci, že to tak možná skutečně může být, jen se to ještě neprovalilo. Film je podle mě udělán stejně dobře jako seriál, ale bohužel v podstatě nepřináší nic nového a obsahuje mnoho konkrétních prvků a scén, se kterými jsme se v seriálu již setkali. To je na jednu stranu dobré, protože divák to skutečně považuje za shrnutí myšlenek, na druhou stranu to fanouška nijak zvlášť nevytrhne. Samozřejmě oproti seriálu si ve filmu autoři mohli dovolit nákladnější efekty a scény, takže se tu dočkáme i pěkných sci-fi záběrů (bohužel mi závěrečná část filmu příliš připomínala scény ze série Vetřelec). Je to prostě takové nic proti ničemu s oblíbenými hrdiny a mytologií a dobrou koncepcí.

plakát

Akta X: Chci uvěřit (2008) 

Po třetím shlédnutí snížím na tři hvězdy. On to opravdu není špatný film a ponurá až hororová atmosféra á la skandinávské krimi s mysteriózními prvky je dost fajn. Nicméně scénář servíruje na jednu stranu ponurou detektivku a na druhou stranu psychologické drama, ale ani v jednom případě nejde nějak výrazně do hloubky a výsledek je tak poněkud rozpačitý. Nicméně i tak si myslím, že je to solidní příběh na ponurý večer a nemá cenu ho přehnaně hejtovat. Rád si ho časem vpálím zas.