Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (905)

plakát

Neznámý voják (2017) 

Tříhodinová stopáž je přeci jen trochu moc pro snímek, kde se neustále střídají dialogy a bojové scény v lese. Nicméně to je asi jediná výtka, kterou bych ke snímku měl. Jeden z těch domácích snímků, které více ocení národní publikum.

plakát

Poslední samuraj (2003) 

Mluvíme-li tady o hollywoodském blockbusteru, který nemá s historií cokoliv společného, pak je Poslední samuraj dokonale provedený snímek.

plakát

Dukla 61 (2018) (TV film) 

Je to tak dobré, jako by to ani nebylo české. Jen by tomu při tomto rozsahu slušelo trochu víc vyhrocené finále. Herecké obsazení a výkony vyloženě skvělé.

plakát

Prezident Blaník (2018) 

Nic víc než jedna dlouhá blaníkovská epizoda z toho bohužel není. I tak ale vtipnější než drtivá většina českých filmů současnosti.

plakát

Waco (2018) (seriál) 

Skvěle provedená rekonstrukce událostí, popisujících jeden z nejznámějších zprasených zákroků FBI. Ponechává závěr na divákovi a boří mýty, které se objevují v prohlášeních a novinách. Taylor Kitsch poprvé dobře hrající v kvalitní roli. Rozhodně pozoruhodná, téměř dokumentární, série.

plakát

Život je krásný (1997) 

Neskutečně silný zážitek. Snímek, plný emocí, kdy mnou chvílemi lomcuje smích, chvílemi pohnutí. Tady není v čem se přehrabovat a co rozebírat, tohle je čistá radost ze sledování.

plakát

Mlčení (2016) 

Poměrně dost těžký, ale přesto značně působivý snímek. Velmi hluboké zamyšlení nad vírou, které v našich končinách patrně nemůže být nijak doceněno. Přeci jen mi ale některé scény přišly nedořešené z pohledu uvažování a filozofování, finální přerod přeci jen nepřišel s takovou návazností na předchozí děj jak by patrně měl.

plakát

Nebe a země (1993) 

Celá vietnamská trilogie Olivera Stonea skvěle mapuje bolest, kterou válka způsobila na všech jejích aktérech ze všech stran. Všechny filmy jsou skvěle provedené a doporučuji všechno shlédnout jako související sérii, není v ní slabých kusů a lepší obrázek o vietnamské válce se z filmu udělat nedá.

plakát

Plán útěku (2013) 

Průměrný biják bez velké akce a s vysloužilými hvězdami akčních filmů. Nemá čím ohromit.

Ovládací panel
8 bodů