Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (906)

plakát

Svátky klidu a míru (2018) 

Až sarkasticky vtipné vykreslení jednoho "slavení" Vánoc v rodinném kruhu. Úsměvy a vánoční nálada, za kterou se skrývají vnitřní rozdíly a nevyřčené konflikty. Skvělý je kontrastní prvek malé blonďaté holčičky, ztělesňující andělsky ten nezkažený vánoční ideál, na který si všichni ostatní vlastně jen stereotypně hrají.

plakát

Král Artuš (2004) 

Kladem snímku je skvělý casting a hudba, která táhne polovinu zážitku ze sledování. Záporem především fakt, že je to volovina od začátku až do konce. Snímek se snaží nacpat legendu do historického rámce pomocí epického fantasy looku. Z toho nemohlo vzniknout nic smysluplného ani na jednu stranu. A krom toho scénář připomíná školní cvičení, silný moment aby jeden pohledal.

plakát

Neviditelný (2020) 

Jako ukazatel směru, kam posunout klasické horory, to obstojí dobře, ale to neznamená, že je to dobře vytěžený potenciál. Napětí výborně drží první polovinu, ale s postupujícím časem se vytrácí a nahrazuje jí občas pohledná akce. Nakonec ale v obojím zůstane v půli cesty a výsledkem je slušný a celkem originální snímek, který však zanechá dojem, že se nepovedlo dotáhnout do konce dobrou myšlenku.

plakát

Tatra kolem světa 2 - Epizoda 1 (2020) (epizoda) 

Tomu popojíždění prostě chybí jakýkoliv náboj. A to je první díl aspoň zajímavý tím, že je vidět zrod projektu a práce na Trajdě. Dál už to je jen nuda a nuda. Tatru kolem světa 2 zatím strčí do kapsy nejen trabanti, ale dokonce i amatérští Vagabundi na cestách a jiní youtubeři.

plakát

Indiáni z Větrova (1979) 

Poplatné režimu až příliš za únosnou mez, nejde se od toho oprostit. I bez toho by to bylo průměrný film. Když si představím, jak jinak by se dalo naložit s krajinou Pálavy v dětském filmu...

plakát

Oáza (1972) 

Okouzlující prostředí vyprahlé pouště a opuštěné oázy je jako stvořené pro komorní válečné drama, ale s tak neuvěřitelně utahaným příběhem není o co stát. Krom Hrušínského a Vinkláře tam ani neměli jinak výborní herci pořádně co hrát.

plakát

Kořist (2019) 

Nakonec fajn horor(ový film), který prostě baví zajímavým prostředím a monstry a má dobře vybrané a zahrané postavy. Kvalitní odpočinkovka.

plakát

Mr. Bean: Největší filmová katastrofa (1997) 

Po letech shlédnuto znovu a musel jsem jít s hodnocením dolů. Atkinson úspěšně recykluje svůj humor, ale krom něj je film neslaný a nemastný blábol, který stárne o sto šest. Raději klasické seriálové scénky.

plakát

Král (2019) 

Netušil jsem, že jdu vlastně sledovat Shakespeara. Došlo mi v polovině snímku a neubránil jsem se pak srovnání s Brannaghovým Jindřichem V. Z tohoto srovnání nevyšel Král úplně dobře, ale v zásadě se jedná o povedenou historickou hru, která se snaží netvářit jako hra.