Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (78)

plakát

Proud času (2003) 

Filmy o cestování časem většinou ztroskotají na tom, že to přestane dávat smysl a nejinak je to i v tomto případě. Nejpve se sice trochu zabývají tím, že se nesmí změnit dějiny, ale nakonec to už nikoho netrápí. Krom toho jsou všechny postavy nesympatické, hloupé a především mají to být vědci- archeologové, bohužel se podle toho nechovají a jednají naprosto nelogicky, jakoby vůbec neznali dobu a historické souvislosti. Například říct angličanům ve válce proti francii, že se jmenuju Francois to už je vrchol stupidity a takových momentů je tu dost. Na konci už mi bylo celkem jedno jestli přežijí nebo ne.

plakát

Rudá jako rubín (2013) 

Film jako celek vlastně nedával smysl. Na začátku spolu utíkaji, což se později nikdy nestane a nezapadá to do děje. Celá záhada je jen načrtnutá a vlastně se nedoberou žádného výsledku, evidentně ho už ani nehledají. Nebo například scéna kdy uvidí samu sebe na plese, k čemuž v celém filmu taky nedošlo. Žádné rozuzlení, žádné vysvětlení, vlastně ani žádná zápletka. Ačkoliv film nebyl špatný, tak kvůli tomu, že se vlastně nic nestalo ani nevyřešilo dávám nižší hodnocení.

plakát

Taneční akademie (2010) (seriál) 

Čekala jsem seriál pro děti o tancování. Naštěstí mě příjemně překvapil. Sice mě hlavní postava dost lezla na nervy, ale jinak je to zajímavé prostředí, nahlédnout trochu víc do prostředí baletu. Krásy, půvabu, sebekázně, ale i intrik a soupeření.

plakát

District 9 (2009) 

Začátek opravdu slibný a nakonec i ten konec. Bohužel vše uprostřed se mi slilo jen do jedné velké bubliny plné nekonečné střelby. Přesně v americkém stylu. Za mě bohužel jen 3*

plakát

Velký Gatsby (2013) 

Bohužel čekala jsem mnohem mnohem víc. Poetické až pohádkové vyprávění se mi zpočátku líbilo a později už to celé začínalo vyznívat příliš jako laciná pohádka o popelce. Kamera i vyprávění divoce přechází z jednoho obrazu do druhé. V druhé polovině se děj i vyprávění více usadí a bohužel i začne nudit. Dějová linka je tak plochá, že ždímat jí 140 minut je zabijácké. Písničky k filmu (které už delší dobu hrají rádia) jsou krásné a chytlavé, ale vůbec se mi k filmu nehodí. Zřejmě to byl režisérův záměr přidat naprosto nedobovou hudbu (například k lidem tančícím swing přidat rap), ale mě to spíš trhalo uši. Stejně tak na mě působilo celé prostředí i kostýmy, člověk si není jistý jestli se dívá na 30. léta nebo současnost, což byl ale zřejmě záměr. Sečteno, podtrženo, víc než 3* dát nemůžu.

plakát

Comeback (2008) (seriál) 

Nevím proč tak chabé hodnocení. České sitcomy a seriály jsou většinou k pláči, ale comeback je světlá vyjímka. Ozzák se Dejdarovi opravdu povedl a vtípky zůstávají i po několika dílech stále zábavné.

plakát

Teorie všeho (2014) 

Vůbec mi nevadilo, že film byl nakonec více o Hawkingově ženě než o něm. Ona je stejně silná, nezdolná a odvážná a rozhodně má její příběh šťávu. I před hereckým výkonem Eddie Redmayna musím smeknout klobou, málem bych mu to postižení uvěřila. Zahrál to na výbornou. A nakonec to vše dokresluje nádherná hudba.

plakát

Tři bratři (2014) 

Tak jsem právě zjistila, že z každé věty se dá udělat písnička, stačí dát na poslední slovo rým a když to někdo falešně zazpívá aspoň stokrát, je z toho pohádka. Příběhy by ještě nebyli tak špatné, kdyby písně nervali uši. První- Růženka ve mně ještě vzbudila naději, že pohádka nebude tak špatná, ale když došlo na část o Krakulce, jen jsem nevěřícně valila oči. Obzvlášť při holubí "písničce", která byla vlastně jen odříkaná. A k vlkovi je těžké něco dodat- kdyby tu pohádku nezanala, myslela bych si, že je to zkřížený krokodýl s mravenečníkem. A dvanáct měsíčků už jsem neměla ani sílu dokoukat. Tu jednu * dávám za to jak jsem se ještě druhý den smála až se za břicho popadala při připomínání písniček z filmu. Je až z podivem, že jsem si při tom neuřízla uši a nevykrvácela z mozku...

plakát

Megažralok versus crocosaurus (2010) odpad!

Když jsem přepla na tenhle film "roku", nejdřív jsem si mysllela, že je to parodie, bohužel jsem brzy zjistila, že tvůrci to vážně mysleli vážně. No ale alespoň jsem se u toho vážně zasmála. On stačí už jen název- crocosaurus :-D

plakát

Malý princ (2015) 

První dvě třetiny nádhera, užívala jsem si jak příběh holčičky, tak nádhernou animaci kresleného malého prince v pozadí s okouzlující francouzskou hudbou. Bohužel poslední třetina jako by do filmu ani nepatřila a zkazila mi celkový dojem. Proto musím o jednu hvězdu ubrat. Ale jinak film rozhodně stojí za zhlédnutí.