Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Fantasy

Recenze (15)

plakát

Fresh (2022) 

Opravdu, opravdu povedený film. Dlouho jsem neviděla takový film, že kterého byla baf, ale tenhle už týdny nemůžu dostat z hlavy. Tolik metafor a referencí a k tomu ten soundtrack! Daisy a Sebastian mají skvělou chemii, jak zde již bylo řečeno. Přiblížené scény, kde Steve žvýká jídlo, nahání husí kůží. Taneční scéna ke konci byla nezapomenutelná. Podle mě film opravdu dost přesně zrcadlí dnešní svět randění, kdy máte na výběr mezi psychopatem nebo týpkem z úvodní scény, což určitě není win-win situace. No máme to v dnešní online světě těžký.

plakát

1899 (2022) (seriál) 

Bylo to napínavé, zajímavě natočené, ale když na konci zjistíte, že ty velkolepé scény vlastně byli velmi prvoplánový, tak vás to jaksi zklame. Jestli nebude druhá série, tak je to absolutní ztráta času, konec je tak wtf, že ani nemáte co říct.

plakát

Hunger Games: Síla vzdoru 2. část (2015) 

Docela zklamání. Sice jsem nečetla knížky, takže jsem nemohla vědět přesný konec, ale bylo to tak předvídatelný. Už předem jsem věděla (pozor spoiler), že Katniss ke konci zastřelí tu bábu z třináctého kraje a že Snow svým způsobem vyhraje. Katniss je nerozhodná jako vždy. A je mi líto Prim a Finnicka, podle mě autorka byla až moc krutá. Ale na druhou stranu se mi moc líbily nové pasty rozložené po Kapitolu. Ty dokázaly člověka vyděsit a nadchnout. Konec byl důstojný, Panem dostal to, co si zasloužil. Ale znovu si asi tuhle sérií nepustím. Aspoň ne tenhle díl, který byl solidním průměrem.

plakát

Purpurový vrch (2015) 

Netřeba zmiňovat herecké obsazení (Tom Hiddleston!). Přes všechno očekávaní byl děj velmi předvídatelný. V tomto žánru se nejspíš už nic nového nedočkáme a ty strašidla tam sice byly po vizuální stránce velmi děsivé, přesto ve mně nenechalo tak hluboký dojem. Moc se mi nelíbilo, že to příliš zavánělo romantikou. Kdybych od začátku neříkala, že to určitě budou další Lannisteři a neměla bych pravdu, bylo by to za 5 hvězdiček. Přesto byl tento film nádherně udělaný a určitě bych ho doporučila.

plakát

Přátelé (1994) (seriál) 

Legenda mezi televizní sitcomy, kterou nikdo nenahradí. Po všech těch letech jsou všechny díly pořád stejně zábavné a i když už nazpaměť víte, jak to přesně skončí, stejně si užíváte každičký okamžik. Nenahraditelný, jedinečný a naprosto okouzlující seriál, který v mé srdci má velké místo. Nevím co víc k tomu dodat.

plakát

Scream Queens (2015) (seriál) 

To je taková kravina. Jenom Američané můžou vymyslet takovou blbost a ještě k tomu se smát. Není to vtipný. Podle mne to táhne jenom Emma Roberts, která se zřejmě zrodila pro roli hlavní mrchy. Obsazení je opravdu hvězdné, ale za některé věci v tom seriálu bych jim něco hodila po hlavě. To přece není normální, že něco takového někoho baví. Je mi putna kdo je vrah, stejně to asi vím od začátku. Jedna hvězdička za obsazení, jinak je to opravdu hrůza.

plakát

Stopařův průvodce po Galaxii (2005) 

Absolutně bizarní, ale za to geniální film. Podle mě by film měl být přesně takový. Pobaví a zapomenete na starosti. Přestože kvůli nějakým scénám to přece jenom na pět hvězdiček nemá, vždycky si na to ráda kouknu znovu. A vizuální stránka taky není špatná.

plakát

The DUFF (2015) 

Film přesně stvořený pro dnešek. Je to vtipný a neotřelý a ze začátku jsem si myslela, že to dopadne úplně jinak. Bylo to nad moje očekávání a skvělé jsem se zasmála a to dost nahlas. Možná bych dala i pět hvězdiček, ale některé scény byly trochu přehnané. Nejspíš jsem taky DUFF.