Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Horor

Zajímavosti k filmům (13)

Roboti

Roboti (2005)

Ve scéně, kdy Fender rozebírá Rodneyho, prozpěvuje si: "Já jsem malý čajník buclatý, jsem ušatý a jsem hubatý. Když to ve mně vře, tak zahvízdám, však čaj si musíš už nalít sám..." Jedná se o upravenou verzi říkanky z filmu Bouře století (1999) od Stephena Kinga. Originální verze zní: "Já konvička malá, pěkná jsem, zde hubička má je, tady ouško vem. Když se dohřeju, pak zapískám, čaj vám naleju, to ráda mám."

Zoufalci

Zoufalci (2009)

Pro většinu z herců (Žáček, Onufráková, Neužil, Kern, Štorková) se jedná o první větší zkušenost s filmem.

3 sezóny v pekle

3 sezóny v pekle (2009)

Kvůli scénám z poválečné rozbombardované Vídně navezla nákladní auta na liberecké náměstí Dr. Edvarda Beneše 65 tun suti. Rakouskou sanitku na sever Čech dovezli až z Lince.

Nějak se to komplikuje

Nějak se to komplikuje (2009)

Režisérka Nancy Meyers se přiznala, že hlavní roli psala Meryl Streep na tělo. Když nevěděla, jak dál, zkusila si prý představit skutečnou Meryl, a nápady se hned hrnuly.

Trable v ráji

Trable v ráji (2009)

Scénář napsali představitelé hlavních rolí Vince Vaughn a Jon Favreau proto, aby "normální lidi se všedními problémy přenesli do výjimečného prostředí".

Coco Chanel

Coco Chanel (2009)

Pro natáčení velkých scén (tanec, dostihová dráha a divadlo) bylo vyrobeno okolo 800 různých klobouků.

Můj život v ruinách

Můj život v ruinách (2009)

Kvůli tomu, aby se tvůrci dostali do Akropole, Delf a Olympie, musela Nia Vardalosová rok běhat po úřadech. Řecká vláda totiž na rozdíl od jiných podobnými povolenkami velmi šetří.

Proroctví

Proroctví (2009)

Film se natáčel v Melbourne, které představovalo Boston. Bostonský podzim je však velmi barevný, a tak rekvizitáři s sebou stále nosili pytle s listím, které rozhazovali po vysušených australských lokacích.

Krvavé pobřeží

Krvavé pobřeží (2009)

Natáčení trvalo přes 200 dnů, závěrečná scéna se připravovala více než rok a bylo pro ni postaveno osmnáct funkčních lodí.

Coco Chanel

Coco Chanel (2009)

Na trzích a u starožitníků sháněli návrháři šňůrky, stuhy, knoflíky a další dobové ozdoby, jimiž doplňovali kostýmy kvůli autenticitě filmu.

Zataženo, občas trakaře

Zataženo, občas trakaře (2009)

Nejoblíbenější scéna tvůrců je ta s dárkem, který od Flinta (Bill Hader) dostane Sam (Anna Faris) - kouzelný zámek ze želé, jehož vlastnosti animátoři pečlivě studovali ve vaně naplněné dotyčnou pochutinou.

Fantom opery

Fantom opery (2004)

Fantomova maska byla prodána na e-bay za 6,450 liber.

Reklama