Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Fantasy
  • Horor

Recenze (517)

plakát

Čas (2021) 

Hele - super lokace, super casting (krásně divná Krieps, tradičně skvělý Wolff a démonický Sewell), super WTF námět... já se neměl čas ani jednou kouknout na mobil. Za mě 85%ní spokojenost.

plakát

Válka zítřka (2021) 

V rámci žánru naprosto dostačující. Hele, když si chci pustit Ramba, tak ne proto, že bych chtěl řešit environmentální problémy planety. Pustím si ho, protože chci vidět testosteronovou jízdu plnou hlášek a mrtvých padouchů. Prostě akční výplach po náročném dni v práci. Takže když mám náladu na akční sci-fi střílečku plnou klišé - a dostanu akční sci-fi střílečku plnou klišé, tak jsem maximálně spokojen. Všem muselo být hned jasné, kdo je Yvonnka a jak asi dopadne Arnoldův zeťák. A co? Všem fanouškům tohoto žánru to bylo naprosto buřt. A emzáci byli fakt vymazlení. 80%.

plakát

Bangkok Hilton (1989) (seriál) 

Nenechte se odradit prvním dílem, který je jako ze špatné telenovely se škaredými herci. Zbylých 5 dílů je jedno z nejlepších, co kdy Nicole natočila. Australani se toho fakt nebojí. Nechali ji vymáchat ve všech vězeňských sračkách, někdy obrazně, někdy doslova, a u posledního dílu jsem prostě zapomínal dýchat.

plakát

Legenda o drakovi (2015) 

Úvodní scéna se syrovým nádechem vikinských legend mi doslova přikovala oči k obrazovce...ač jsem přesně věděl, kudy se bude příběh ubírat. Ale já mám prostě rád model pohádky Kráska (se stockholmským syndromem) & zvíře, protože jako jediná ukazuje lásku jako postupný proces poznávání. Žádné: tady máš hubana, takže mě miluješ a půl království mám v kapse! Permanentní přehlídka břišáků draka se dala vydržet, na kněžnu Mirku se moc hezky koukalo a občasný kýč střídaly přímo epické záběry (kostra dino-draka jako celý ostrov – pecka!). Za mě nekompromisních 100%. P.S. Podmanivý soundtrack je kapitolou sám o sobě. P.S. 2: Nikdy dřív jsem nevěřil, že uvidím draka, jak si pouští papírového draka!

plakát

Princezna zakletá v čase (2020) 

Po těch televizních a filmových pohádkových hrůzách posledních let (jasně, krom Sedmera krkavců) něco, co má fakt koule. Hromnicový námět je v pohádkovém žánru naprostý unikát, vizuál konečně né diletantský, sympatický casting (ale až asi od třetí smyčky) a hlavně osvěžující řízné dialogy. Panu Kubíkovi se geniálně podařilo vymanit z kostrbatého unylého schématu všech doposud natočených pohádek. A to je ta cesta správným směrem (odpouštím některé úhly kamery a místy očividnou levnost). Nezbývá než doufat, že ho budou ostatní následovat. P.S. Zmrzlá je pro mě od Hastrmana naprosté zjevení, které nespustím z periskopu.

plakát

Šarlatán (2020) 

Herecké obsazení bylo bezchybné. O panu Mikoláškovi toho moc nevím. A páč jsem si nedokázal pana Palka vygooglit, zabrousil jsem do zdejší diskuze, kde se praví, že je to fiktivní postava. Pokud závěrečný soudní part není založen na pravdě, přehodnocuju Trojanovu postavu ze sympaticky, lehce autistického pedanta na zbabělou sobeckou svini. A ve vší hetero početnosti musím naopak vyzdvihnout charismatického Loja, který hraje opravdu přirozeně, jak kdyby tam ta kamera ani nebyla (viz řízení auta).

plakát

Zlo s lidskou tváří (2019) 

Nemělo to takový tah na branku, jak jsem zprvu čekal. Ale pak mě to nějak chytlo a už nepustilo. Efron mi nikdy typově jako Bundy nepřipadal (proč taky?), ale precizně ovládl jeho pohyby a mimiku, čímž chybějící podobu dokonale vynahradil. A od toho záběru na jeho oči v psím útulku se na Zaca budu dívat fakt jinak - s mírným znepokojením. Lily tichou trpitelku zahrála fantasticky, ale do filmu se mi hodila nejméně. Už na začátku mi přišla na svobodnou matku mladá - a s přibývajícími léty snad vypadala ještě mladší. Závěrečné psaní na zrcadlo mělo neuvěřitelný drajv.

plakát

Laputa: Nebeský zámek (1986) 

Fakt precizní steampunková záležitost. Ale připravte se na nostalgicky nekorektní svět, ve kterém malí sirotci musí pracovat, aby neumřeli hlady, a kde nad desetiletou holčičkou slintají dospělí piráti. Epická animace a podmanivý hudební podkres.

plakát

O pyšném panovníkovi (1998) (TV film) 

Viděno jako kulisa na noční... O Češích je známo, že strašně rádi koukají na pohádky pro děti, aby je mohli zdrbnout na CSFD. Myšleno dospěláky...jako já. Tak tedy: Vetchý jako správný středověký macho, Žádníková jako správná krásná subina, Lukavský jako správný poustevník/Bůh, Přeučil jako správný slizký rádce. Tedy pohádka plná šablon. Ale zase bez kouzel, to se cení. Dost mi vadila ta náboženská agitka, ale víc mi drhla jiná věc. (U pohádky je snad zbytečné varování SPOILER). Kdyby se Žádníková neobjevila jako Adélka i po králově probuzení, byl by to super uvěřitelný úlet. Že ve snu má každá baba tvář vaší staré. Takže to celé zbylo na Vetchém - aby příběh utáhl. A ač jsem chlap, mě na vařené nudli utáhl.

plakát

Bůh masakru (2011) 

Mám rád tyhle komorní konverzačky, ale tady mi to kazila Jodie, která už od první minuty hrála (výtečně) afektovanou hysterickou krávu.