Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Sci-Fi
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Akční

Recenze (53)

plakát

Klub rváčů (1999) 

Edwardu Nortnovi a Bradu Pittovi jsem tady uvěřila skoro všechno, prostě zvedni se a dělej něco jinak a jinde a jiným způsobem a nedívej se pořád kolem sebe. Dokud jednou nenarazíš:) a jen Bůh ví na co.

plakát

Madisonské mosty (1995) 

Z poklidného bezvětří do vášnivé bouře, všechno krásné na tomto filmu je to že není komplikován zbytečnostmi, blíží se k nám po starých známých cestách obyčejného života. A to z něj dělá klasiku. Jakási kromobyčejnost, která se nedá přehlédnout nebo jen tak přeletět.

plakát

Je to i můj život (2009) 

Bolavý film, velmi bolavý, a to ať jde o bolest matky, otce nebo obou sester či bratra, ketrý tam tak nějak prouplouvá nepovšimnut. Člověk vždycky čeká nějaké záchrané laso. nejvíc se mi chtělo brečet v chcílích kdy jsem měla dojem že se všichni jeden druhého úplně pouští, pak když se semkli a potom když bylo zřejmé že se lastně nikdy nepustili.

plakát

Co žere Gilberta Grapea (1993) 

To co tady předvedl Leonardo, no to je absolutně nehodnotitelné, to je pastva takový herecký výkon. Naprosto nenucené, jako by mu to šlo z duše a narodil se jen pro tuhle jedinou roli. Dojemný, naprosto dojemný film, který si nijak netváří, nedělá ze sebe víc než je, nepředstírá, prostě plyne s tím vším co má a tím je neocenitelný. A zapadne přesně tam kam má, a stane z něj srdeční záležitost.

plakát

Muž se železnou maskou (1998) 

Na to se dalo koukat jen kvůli hereckému obsazení, příběh samotný byl jako nepovedený obraz, ale v žádném případě abstrakce. Prostě moc barev, zbytečné přehrávání. Odzbrojil mě hudbní doprovod a Gabriel Byrne,takže jeho charisma to u mě vytáhlo možná výš . Nejde o historická fakta, film natočen na motivy knihy od Alexandra Dumase staršího, a on si to taky rád mnohdy idealizoval, ale mě to přišlo přeplácaný, koukatelný, ale přeplácaný něčím příliš voňavým a zbytečným.

plakát

Chyť mě, když to dokážeš (2002) 

Mě to přišlo povedené, nápad mi přišel originiální i když možná není a kde mě vyvede s omylu. Na víc Tom Hanks a Leonardo DiCaprio to spolu prostě mistrovsky sehrály. Je to dojemné a vtipné natolik aby to člověka dostalo.

plakát

Nedotknutelní (2011) 

Taková až komorní záležitost, která však zapůsobí, příběh ačkoliv se zdá že by mohl hrát na city na ně v žádném případě nehraje a umí se tím dost dobře vyrovnat tím, že si dokáže docela dobře sám ze sebe dělat legraci. Vkusně, bez triku oslovuje ty části,, které mistrně skrýváme sami před sebou.

plakát

Ed Wood (1994) 

To je snad nejlepší Film Tima Burtona, ve všech ohledech. Johny Depp je naprosto dokonalý, protože zahrát Eda dalo asi práci:) Scény, ať jsou jakkoliv přitažené, jsou prostě nádherné, ať jsou jakkoliv nádherné jsou jako třešinka na dortu. Celé to prostě tak nádherně praská ve šveh.

plakát

Ben Hur (1959) 

Přes velkolepost scén, dlouhých a skvostných je film velice sugestivní, zachoval si tvář románové předlohy a vytvořil si svou vlastní. Je to film jistý se si sám sebou a moc dobře ví proč.

plakát

Ospalá díra (1999) 

Neuvěřitelně křehké a potemnělé, prostě sladěné,aby si člověk mohl říct " to je Burton". Tradiční,krásně tradiční, propracované, mistrovská práce Johna Deppa, už jen ty jeho mdloby.