Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (45)

plakát

ONEMANSHOW: The Movie (2023) odpad!

Když to tady vidím, musel jsem se snížit k odpadu, jelikož ve srovnání s Cool Girl! (2023) je tohle horší. Mělo by o tom být smýšleno alespoň jako o podobně špatném filmu. Vysvětlením je zřejmě marketing, který je snad to jediné co lze pochválit. Evidentně všechny přesvědčil, že to není jen naleštěný sranec. Slibované revoluční pokračování po opuštění kinosálu se nekonalo, a i kdyby dopadlo tak, jak (asi) mělo, nepomohlo by to. Celé vyústění jen podtrhlo patetické plácání, které probíhá po celý film.

plakát

Dívčí škola Al Rawabi (2021) (seriál) 

Nejdřív jsem čekal, že to bude hrozná záležitost na úrovni tureckých telenovel. Mýlil jsem se. Solidní nečernobílé drama. Když nic jiného tak sonda do jiné kultury.

plakát

V síti (2020) 

S takovýmto konceptem jsem se ještě nesetkal a dost ho oceňuji. Domnívám se však, že mohl být celý dokument mnohem delší a více se věnovat konkrétním věcem, jako třeba vydírání, které bylo jen tak mimochodem zmíněno, ale v podstatě nebylo ukázáno. Cítil jsem se proto trochu ochuzeně protože co si budeme povídat, pokud jste viděli nějaká oficiální videa na či rozhovory, tak vás film opravdu neobohatí o moc více. Ano je to ucelenější a ano jsou tam detaily, které jinde nebyly zmíněny ale prostě nic víc. Cože je ohromná škoda, protože téma je to velice zajímavé a určitě by mělo cenu věnovat mu ještě více času.

plakát

Black Mirror: Bandersnatch (2018) 

Super koncept a velice plynulé přechody mezi jednotlivými možnostmi. Celkové zpracování je tedy dobré. Bohužel velice záleží na tom jakým směrem se v rozhodování vydáte. Pokud se vydáte směrem špatným film vás nepustí jít tím špatným směrem a musíte akci opakovat což mě velice zklamalo. Pokud se však vydáte víceméně správným směrem nemusíte si toho ani všimnout a výsledný dojem bude velice dobrý. Při opakovaném průchodu s pokusu o jiné konce však velice tvrdě narazíte na nutnost opakovat sekvence dokud je neuděláte podle plánu a dokud neprojdete všechny potřebné byť v jiném pořadí. Znovu "hratelnost" je tedy mizerná. Určitě objevíte nějaké nové sekvence které jste neviděli a jsou však pouze řekněme kosmetické a spíše prohlubují příběh než že by to mohlo dopadnout jinak. Je tu však možnost, že to byl všechno záměr jelikož se přece jenom jedná o Black Mirror a kdo ví co si tím Netflix testuje :) To je také důvod proč se nad tím dají přimhouřit oči a přijmout to jako záměr. Zajisté by to šlo však udělat více na oko svobodné a zamotaně spletité v což jsem doufal a bohužel nedostal.

plakát

Než přišla bouře (2018) 

Snímky s touto tématikou mám obecně velmi rád. Nelze říct, že by zde bylo něco inovativního. Naopak. Všechno jede podle poměrně jasné linie. Mohu ocenit rychlí vtahující začátek. Co však rozhodně nemohu ocenit je identický plot twist s celou řadou filmů podobného žánru. Takže pokud jste tento zvrat neviděli již mnohokrát, tak to asi můžete shledat velmi slušnou podívanou.

plakát

Prezident Blaník (2018) 

Film doprovází poměrně velké všeobecné nadšení a podpora. Konceptuální se jedná o zajímavý projekt a slibuje interaktivně reflektovat politickou situaci. Těží ze základny fanoušků seriálu, který toto zadání plní poměrně obstojně. Všechno tedy na papíře vypadá tak nadějně. Co by se mohlo pokazit? Některým už to možná došlo. Pokazilo se to. Rozhodně jsem nedostal to, co jsem očekával. Začněme u slíbené satiry a interaktivity s probíhající prezidentskou volbou. Tento bod, který byl z mého pohledu pomyslnou vlajkovou lodí vitrínou celého projektu jaksi chyběl. Jeho absenci opravdu nenapraví Tonda nadávající jak dlaždič všemu a všem o kolo. To je vlastně všechno. Nic jiného. Jediné trochu zajímavé, jsou opravdu sporadické vstupy osobností současné politiky do filmu. Což bude s odstupem času také nezajímavé jelikož si na ně nikdo už nevzpomene.

plakát

Teror (2018) (seriál) 

Seriál začíná poměrně slibně. Postupně nastiňuje, o co půjde a vytvoří velká očkování jenom pro to, aby je mohl v zápatí zahodit a diváka unudit k smrti. Jestli se snažili navodit atmosféru nudy, jakou museli zažívat námořníci na lodích zamrzlých v ledu, tak bravo. Vlastně nevím, co má být ta zajímavá věc na tomto počinu. Protože “horrorové scény“ skončí vždy dříve, než v podstatě začnou. Vztahová rovinu byste tady také hledaly marně. Co také očekávat na lodích plných chlapů, a i to co by vás mohlo napadlo ohledně lodi plné chlapů, tak toho se také nedočkáte. Prostě nic! Parádní kostýmy a celkové vizuální zpracování stojí za to. Jenomže to prostě nestačí. Filmaři by rozhodně neměli vyměnit vizuál za scénář. Opravdu mě netěší, jak často to v poslední době vídám.

plakát

Logan: Wolverine (2017) 

Opravdu jsem byl velice příjemně prekvapen. Rozhodně nejsem fanoušek X men série. Popravdě jsem se na Logan podíval jenom kvůli tomu, haló kolem toho. A je to tak, opravdu to stojí za to! Obzvláště bych vyzdvihnul onu syrovost a surovost která v X menech nemá obdoby. Další překvapení pro mě bylo, kladení důrazu na výtahy mezi postavami. Troufám si tento počin zařadit vedle takových filmů, jako série Temný rytíř. Tu osobně považuji za nebe pomyslné žánru superhrdinů.

plakát

Pomsta (2017) 

Další film, kterému škodí spojující trailer. Jsem přesvědčen, že bych si film mnohem více vychutnal, kdyby nebylo předem jasné jak to celé dopade. On už samotný název dává jasně najevo o čem to bude, takže asi tak k ději. Nicméně přestože jsem tušil dějovou zápletku tak jsem byl na konec poměrně mile překvapen formou, jakou to tento snímek servíruje. Dost syrově. Mnoho scén působí, tak absurdně až je to komické. Překvapivě komické. V této absurditě jsem viděl jakousi analogii se zpracováním, na jaké jsem zvyklí od Tarantina. Nicméně pouze v jakémsi aranžmá scén. Scénář a dialogy rozhodně nejsou nosnými aspekty tohoto filmu. Takže suma sumárum na to, jak je to celé dopředu jasné je Pomsta překvapiví snímek, který neurazí.

plakát

Život (2017) 

Moc pěkný hybrid Gravitace a Vetřelce. Nápad to není nejoriginálnější, ale mě se tenhle koncept prostě líbí :). Z mého pohledu, si to z obou konceptů bere přesně to, co bych si v takovémto filmu přál. Možná jsou 4 hvězdy moc a objektivně to taková bomba není, nicméně mě se to dost líbilo.