Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Animovaný

Recenze (349)

plakát

Pán prstenů: Prsteny moci - Stín minulosti (2022) (epizoda) 

Hele, neřeším jak moc je to věrný Tolkienovi, nebo kdo má jakou barvu kůže... Ale tohle je především nuda. První dva díly příběh téměř nulový. Vizuál hezký - ano, dejme tomu, přestože je to už dost na hranici vizuálního kýče. Horší jsou prkenní herci, kteří se snaží deklamovat pseudo-filosofické repliky, aniž by to dávalo jakýkoliv smysl. A to i v místech, které se k tomu vyloženě nehodí. Většina konverzací je tak naprosto zbytečná, protože si z toho divák nic neodnese a ani se většinou nedozví žádnou novou informaci k ději. Spousta postav dělá věci, protože "mají ten pocit", a to je jejich jediná motivace, proč běhají po světě zběsile sem a tam. Chápu, že třeba Galadriel je takto postavená, i když je to provedené naprosto debilně, ale proč takto fungují i všechny další důležité postavy? Jedna taková postava bohatě stačí! To tam nemůže bejt obyčejná motivace ve stylu "jdu rozbít Sauronovi držku, protože mému synovi rozjebal anál"? Prostě něco, s čím bychom se my obyčejní lidé mohli ztotožnit. Celkově je to ale hlavně dost utahané, vizuál se vám omrzí po 15 minutách, a pak zoufale hledáte něco, čeho byste se v ději mohli chytit nebo komu fandit. Skáče to z jedné nálady do druhé. Z mega dramatické situace, kdy elfové zabijou nějakýho ledovýho obra nebo co, do pasáže s rozhodně-ne-hobitama, která působí jak vytržená z teletubbies. Ale je to fakt pekelně nudný, hodinová stopáž při takovémhle tempu začne být každým dílem méně snesitelná. Já už během první epizody dokázal usnout. Dám tomu ještě šanci, ale maximální potenciál tohoto seriálu je v zařazení mezi další brain-dead seriály, u kterých se po divákovi nechce nic víc než udržet otevřený oči.

plakát

Rod Draka - Nezvedený princ (2022) (epizoda) 

Druhý díl posouvá figurky po šachovnici. I když to možná není tak akční jako pilotní díl, děj jde kupředu a nenudí. Zjistil jsem, že vlastně dost oceňuji, že oproti původní Hře o trůny se zde soustředíme v podstatě jen na jednu příběhovou linku, takže vás děj rychleji může vtáhnout. Nevýhodou je, že může rychleji dojít zdrojový materiál a kdo ví, jak dlouho tenhle seriál chce HBO táhnout (byla právě oznámena druhá série). Tak jen aby se to brzy nezvrhlo v podobný bláto jako poslední série GoT.

plakát

Rod Draka - Potomci draka (2022) (epizoda) 

Je to zpět, staré a dobré. Figurky jsou na šachovnici a hra začíná.

plakát

Král Staten Islandu (2020) 

Nemám úplně rád Apatowa (narozdíl od jeho dcery), ale tenhle film možná i díky osobnímu vkladu Peta Davidsona je velmi příjemným zážitkem bez přehnaného patosu (i když na konci v pár replikách sklouzne do doslovnosti, ale ani to nevadilo). Ani by člověk neřekl, že je to tak dlouhé.

plakát

Banda - Úžasná pětiletka (2022) (epizoda) 

Myslím, že fight Kimiko s Rusákama bylo asi to nejvtipnější, co jsem zatím v tomhle seriálu viděl.