Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Poslední recenze (35)

plakát

Ztracený svět (1999) (seriál) 

Nic proti vkusu každého jedince, ale upřimně moc nechápu ta přehnaně negativní hodnocení, protože většina toho, co je v televizi dnes je mnohonásobně horší a stupidnější než tenhle seriál a v době, kdy se u nás poprvé vysílal, to bylo něco, co jsme milovali všichni. Nemůžu si pomoci, ale je to, po Stargate, nejoblíbenější seriál mého dětství. Dnes už nedosahuje nejvyšší kvality, ale jako malá jsem ho neskutečně hltala a bylo příjemné se na něj z nostalgie znovu podívat a připomenout si to dobrodružství, které jsem cítila při každém díle.

plakát

Apokalypsa (1979) 

Co na filmu hodně oceňuji je naprostá absurdita, zasazená do hrůz války ve Vietnamu. Během sledování jsem si několikrát myslela, že to, co zrovna vidím, je to nejdivnější, co ve filmu podobného rázu může být, za chvíli mě, ale vyvedla z omylu další, ještě divnější, scéna. Lidé filmu často vyčítají dvě věci: 1. DÉLKA... Musím říct, že délka mi vůbec nevadila, nastal snad jen jediný moment, kdy jsem si řekla: "Tahle scéna je přehnaně dlouhá, už by mohla skončit..." a to, když se vojáci dostanou k francouzské rodinně. Hádka, která tam probíhá, je zbytečně natažená a vzhledem k povaze filmu naprosto o ničem. Jako by někdo potřeboval natáhnout tu chvíli, než Willard s tou ženou, spolu skončí v posteli. Na druhou stranu, je vtipné, jak členové rodiny postupně odcházejí od stolu, jako bych v tom viděla něco známého.. :D 2. MYŠLENKA FILMU... Už jsem několikrát slyšela, že se někomu film nelíbil, protože zveličuje téma války ve Vietnamu, že tam jsou naprosto zbytečné absurdity a nesmysli. Tak s tímto názorem se také nemůžu ztotožnit... Naopak si myslím, že film svou dokonale depresivní atmosférou (které přetrvává od úplného začátku, do úplného konce), dokonale vykresluje hrůzu války. A že scény, jako dobývání pláže kvůli vlnám aj., jsou jen jiným náhledem na její absurdní momenty, než na které jsme normálně zvyklí. Jako by nám film ukazoval stejný obrázek, na který jsme již zvyklí, jenže vyfocený z trošku jiného úhlu a zaostřen jinam. Napětí během celého filmu a jeho pomalý tok má vliv i na to jak ho vnímáme po psychologické stránce a je nutné uznat, že z některých scén, ačkoliv se v nich nestane nic nechutného má pozorovatel vrcholně nepříjemný pocit. To je hloubka jeho atmosféry. Co mě na filmu baví a zároveň mi vadí, je postava plukovníka Kurtze. Baví mě, jak jsem se celý film těšila na to až ho poprvé uvidím, jak jsem si představovala, jak bude vypadat.... jaké pro mě pak bylo zklamání, když se na scéně objevil postarší, obtloustlý Marlon Brando. Ne, že bych o něm nevěděla dopředu, nebo snad proti němu něco měla, ale nějakým způsobem mě zklamal, protože jsem si podle popisu jeho postavy, během filmu, utvořila úplně jiný obrázek. Všechny chyby a nedostatky filmu naštěstí zachraňuje Martin Sheen, který je prostě super a pak na konci filmu Dannis Hopper, který je snad úplně dokonalý a je škoda, že se této výstřední postavě nedalo ve filmu více prostoru.

plakát

Drákula: Neznámá legenda (2014) 

Rozhodně pozoruhodné zpracování. Je zde několik zajímavých momentů, bohužel i dost těch špatných. Rozhodně musím pochválit obsazení. Sarah Gadon je skutečně půvabná a naplňuje tak legendu, která se o ženě Vlada Napichovače vypráví, za Luka Evanse hraje jeho charizma a příjemně stvořený obličej a toto půvabné duo doplňují výkony party z Game Of Thrones: Tywina Lannistera a Rickona Starka.

Poslední hodnocení (1 585)

Černobyl (2019) (seriál)

07.06.2019

Naprostí cizinci (2016)

16.04.2019

Sněžná noc (2009) (TV film)

22.05.2018

Romance pro křídlovku (1966)

22.03.2018

Adelheid (1969)

22.03.2018

Kdyby tisíc klarinetů (1964)

22.03.2018

Vražda v hotelu Excelsior (1971)

22.03.2018

Petrolejové lampy (1971)

22.03.2018

Panna a netvor (1978)

22.03.2018

Reklama