Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Osvícení

Osvícení (1980)

Myslím si, že není možné, aby v budoucnu byl natočen remake Kingovi stejnojmenné knihy lépe, než to dokázal Stanley Kubrick. I přes to, že když se na film dívám, nedokážu se občas nesmát některým absurditám či hereckým výkonům Scatmana Crotherse, film je dle mého soudu téměř mistrovským dílem. Je zde náramně patrný Kubrickův perfekcionismus, který se odráží snad v každé druhé scéně. Samozřejmě nesmím zapomenout ani na neskutečné a strhující herectví Jacka Nicholsona. Jsem ráda, že Kubrick vybral do role právě jeho, protože si nedokážu představit, který jiný herec by to zahrál lépe! Ovšem někteří mohou namítnout: "že Nicholson vypadá jako šílenec už od začátku a tudíž, že je částečně potlačena ona markantní proměna v šílence!" Ovšem, chápu vaše stanovisko... Avšak posuďte sami, kdo by dokázal lépe zahrát šílence, než šílenec.

Karamazovi

Karamazovi (2008)

Tento film si dovoluji zařadit na samý vrchol pyramidy záznamů divadelních her, pokud se to tak vůbec dá nazvat! Neboť se nejedná pouze o divadelní záznam hry, ale odehrávají se zde dva samostatné děje, které se vzájemně prostupují a vytvářejí tak pro diváka naprosto pozoruhodnou atmosféru. Je úžasné jakým způsobem se zde pracuje s prostorem i se samotným děním mimo divadelní scénu. To vše je, ale pouhé nic v porovnání s hereckými výkony a to především s výkony Ivana Trojana, který jakoby snad ani nehrál, ale po celou dobu, co byl na jevišti byl v jakémsi transu a v okamžiku, kdy se řekne: "stop" se z něj nějakým způsobem probral a mohl si odskočit do samoobsluhy pro vlašák a tři rohlíky.

Muž, který věděl příliš málo

Muž, který věděl příliš málo (1997)

Trošku mě zaráží, že takto dobrá komedie, v níž Bill Murray naprosto exceluje, má zde poměrně nízké hodnocení. Musím říct, že když jsem se na film dívala, ohromně jsem se bavila a to ne jen z celkově humorné atmosféry, ale především z grimas a blbostí Billa Murraye, protože stejně jako ve všech svých filmech nehraje, ale je svým neodolatelně rozkošným způsobem sám sebou. Celý film je podle mě tak trošku parodie na film The Game s Michaelem Douglesem ze stejného roku.