Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi
  • Akční

Recenze (1 320)

plakát

Říše zvířat (2023) 

Svět se v prdel obrací, všichni budem jinací. Zrůdy se tu hromadí, v kapradí nám dovádí.“ Tak ne, nedovádí. Jen letargicky koukají skrz OKÉNKO ODCHYTOVÉ SLUŽBY: [][] Zbytečně se netěšte, mutantů je v tom jak šafránu, zato výchovných momentů tři opičí prdele (Lana s obličejem paviána promine). [] Poučení z filmu. Chcete-li se sexuálně identifikovat např. jako orel, coming out z hnízda se nedoporučuje bez padáku, jinak si zmačkáte zobák. Mladík Fix, řečený „neuč orla létat“ a jeho mávání křídly pobavilo. [] Darovaná ryba? Obvyklá chyba. Emil měl Fixe radši naučit chytat ryby. [][] Bohužel, pro intenzivnější a komplexní artový dobytek, ech, chtěl jsem říct prožitek, mi ve Zvířatech chyběl nějaký ten zvrhlý chlupatý sex, čímž nemyslím méďu Teda, ale např. lesní soulož neandrtálských mužatek v Tina a Vore, což je taky LGBT+ film o jinakosti, ovšem čtyřhvězdičková, echt hnusná mňamka.

plakát

Zabijáci lesbických upírek (2009) 

Panic či kanec divokej, upírky nikdy nešukej!“ Trailer nalákal a já se na to těšil, jak Drákula na zatmění slunce. A ono prd. Abych použil jednu z mála vtipných hlášek, „raději bych se nechal ojet vlkodlakem,“ než tuhle prudu zhlédnout znovu. OKÉNKO KADIBUDKY: [][] Kdo může za to, že film skončil v... ? [] Střihač napitý jak houba. [] Režisér s odkrveným mozkem. [] Dva třeskutě „vtipní“ scenáristé a křečovité dialogy jak z pomocné školy pro mentálně postižené orangutany. [] Osikovým kůlem do srdce byl casting. Mathew Horne coby unylá demoverze Pattisona, protivná čůza Ex a zpovykaný James Corden, fyziognomií Samvěd Křepelka, ale momentálně zaostalej a se zastydlou pubertou. [][] Na druhou stranu, ta obrýlená švédská pichna MyAnna Buring byla opravdu šik a vidět ji Dempsey, z fleku by ji vyměnil za Makepeaceovou. Hvězda pro ni, druhou za povedený prolog. Škoda dobrého námětu. Chci remake! Ideálně s dvojicí Pegg a Frost v režii Edgara Wrighta.

plakát

Out of Darkness (2022) 

Zrůda vrčí v kapradí, snad nás svěrač nezradí.“ Chválím noční les a skřeky ve tmě, husí kůži jsem měl jak Kopčem u skomírajícího ohníčku, který mu právě pochcal šavlozubý tygr. Ovšem humanistické finále se Stockholmským syndromem („Ty jsi zlá, oni mě krmili!“), to si strčte do... SKALNÍ OKÉNKO: [][] Členové tlupy: plesnivý dědek Prudakmet, náčelník Mrdoštěp (nazdařbůh do tmy), synáček Jefuč, bratrošvagr Mrmulík, těhule Rodízhladu a ošklivá čtyřicetiletá dvanáctka Mensesuž. [] Majetek: žádný. Co měli, zahodili, při WTF běhu za Mrdoštěpem, honícím zrůdu. [] Domácí zvířectvo: Prapsa ani praprase neměli, jen pravlka, z posedávání na studených balvanech. [][] Coby tlupa metrosexuálů s účesy od kadeřníka, moderními kalhotami a vaťáky typu gulag, provandrovali bez mapy půl paleolitické Evropy, aby ve finále neuměli trefit z lesa ven. Hlad neřešili lovem, ale cimrmanovsky: „Sníme psy.“ Místo pterodaktylů nad nimi kroužil dron s kamerou, která se občas převracela vzhůru nohama, aby ukojila Cummingovy umělecké ambice a nasrala Omnibuse. Povedlo se.

plakát

Psanci (2021) 

Život za rohy nechytej, před býkem-grázlem utíkej!“ Španělská hořká nostalgie. Život letí jak splašený býk ulicemi při svátku Sanfermines a než se stačíš ohlédnout přes rameno, není ti sladkých šestnáct, ale táhne ti na hořkých padesát. Mládí je pryč a už nikdy ho neprožiješ znovu. OKÉNKO VĚZNICE: [][] Šéf zlodějské party Zarco byl zamlada charismatický vlasatý grázl s očima Viggo Mortensena. Po 28 letech za mřížemi se scvrknul do sešlého, bezzubého mukla, už jen unaveně glosujícího život a zmarněné naděje: „Co se stalo, stalo se. A co se nikdy nestalo, na to je nejlepší zapomenout.[][] Dojala mě přítulná prostitutka Francesca, dárek od Zarca, kterou Nacho původně odmítnul. Ale ona na to šla psychologicky a se zajímavou fintou. Šlapka když něžná je, i panic roztaje! S ní se měl Nacho oženit a ne vzdychat po zlodějské rozhoďnožce z ghetta Girony. Dnes je z něj sice uznávaný advokát, ale je sám. Osud nezná „kdyby...“, nenapravíš chyby.

plakát

Mona Lisa and the Blood Moon (2021) 

Kazajka svěrací a bída světa, dobro se vytrácí, život je sketa.“ Nebo ne? Viz OKÉNKO POLSTROVANÉ CELY: [][] Emancipovaná upírka Amirpour točí filmy drsně poetické. [] V její prvotině jsem coural sám nocí tmou Teheránem, se zloději, pasáky a kurvami na rozjímací pohodu. [] „Baba Voss“ jako malíř a příležitostný kanibal v The Bad Batch mě vzal na postapo trip, při hledání kořenů lidskosti. [] A dnes mi plandaly rukávy svěrací kazajky až na zem, při prožívání útěku Mony 'Lisy' Lee z blázince s duší obnaženou, hladovou. [][] Vpravdě hororový začátek a až poeticky vymalované psycho, pak atraktivní New Orleans, plný retro tramvají, pouličních umělců, jazzu, duchů a voodoo. Malý kluk je dvakrát dospělejší než máma Bonnie, zmalovaná čůza tancující u tyče před povykujícími burany v říji, o vyzebrované fáro se ležérně opírá Chloupek, týpek se srdcem na dlani a nezištný dárce trička i naděje. Božský soundtrack. Za něj i pátou. P.S. csfd joudy a jejich hodnocení neberte vážně.

plakát

Static (2012) 

Honit jenom jako, může jenom pako.“ Home imbecile's invasion, kdy mé chechtání rušilo Faustce prožitek, aneb blbí honí blbé a „napětí“ se vytváří nekonečně pomalým ohlížení Addie za každým prdem v koutě. IQ OKÉNKO: [][] Pravidla masakru à la Static. †† Honím k nasrání pomalu, tzv. staticky. Hlavně nikoho nechytit! †† Vidím-li manžele vklouznout do ložnice, jdu je honit do kuchyně, to dá rozum. †† Když vím, že se zamkli v komoře, hledám je venku před barákem, slyším-li je šramotit v koupelně, zamířím neomylně... do garáže! †† Dělám si kozy? Já ne, to Todd Levin. [][] Mám dvě otázky. Proč Jonathan furt někam odbíhal a nechával Addie bezchobotům napospas? A opravdu si Levin myslí, že může diváky 80 minut neskutečně srát, protože pointa s trezorem všechno napraví?

plakát

Enter Nowhere (2011) 

Geny jsou svině a krev není voda, v boudě jak v klíně, bude tě škoda.“ Honění se za vlastním ocasem je zajímavé, neb všichni sice jsou ve stejné prdeli i boudě, ale tak nějak každý na jiném zájezdu. A navíc kolem běhá vzteklá nazi fretka. NAVIGAČNÍ OKÉNKO: [][] Pro lepší orientaci. Vyraz odhodlaně, udržuj směr a... home, sweet home? Zase chajda a v ní rajda, uťápnutá slušňačka a zádumčivý zálesák s fakt velkou sekyrou. A co to běhá kolem boudy, jak vzteklá nazi fretka?  Co teď? Co by. Vyraz odhodlaně, udržuj směr... [][] Asi takhle. Z efektu motýlích křídel dělají trhací kalendář a promýšleno do důsledků by se z toho člověk musel zjevit, ale bouda (na diváka) se mi líbila, i hrocení situace, rozplétání přediva času a brnkání na struny lidské existence. Viděno 2012. Déjà vu 2024.

plakát

Děs za zdí (2010) 

Thajka v láku naložená, v boudě Goro vrčí, povila ho mrtvá žena, divák hrůzou chrčí.“ Objednat si v thajském bistru Hot dog a očekávat v rohlíku párek vepřový, tomu říkám optimismus. Dtto v thajském hotelu U Supa hledat ve skříni ramínka, zkoušet spočítat štěnice a vyhlížet zajímavý horor. OKÉNKO HOSTELU: [][] Firma: Pang&Pang, s.r.o. [] Kamerový systém: 3x Oko, nefunkční. [] Recepční: Omnibus a jeho čtyřnohý pomocník, Goro, lidský pes[] Kuchař: chromý maniak Chuen, dělající psí kusy. Doslova. [] Pokojová služba: tři sirotci, raťafák Žlutý Azor a jeden duch ducha mdlého, s kompulsivně obsedantní poruchou imrvére šoupat židlemi. [][] Vrže to, ale jen slabě. Goro leze po podlaze a místo aby nás strašil, sám kňučí strachy a diváci se sice bojí, ale jen o pejsánka Azora, kterého půl filmu dusí v náručí hysterka Rainie. Casting: Hledáme 5 mladých Thajek s dlouhými černými vlasy, ideálně paterčata. To aby měl divák v postavách co největší bordel.

plakát

Double Blind (2023) 

Bílé myšky tancují, v mozku krev se vaří, králící se radují, studie se daří. Deprivace spánková, halušky dle plánu, čichací sůl zbytečná, za chvíli jsme v Pánu.“ Pozor! Před užíváním Abexetine BRN14 čtěte příbalový leták! Miluju scénu, kdy pokusní králíci, šťastná zaječí pacička Alison a zpruzená ramlice Claire, zvědavě zírají přes OKÉNKO LABORATOŘE [][], na bílé myšky zavřené v klecích. Cha, tak kdo je tu vlastně za sklem? [] S pravidelným krmením a „střechou nad hlavou.“ Možná si holky měly víc všímat, např myší gillotiny, zapojit mozkovnu, dokud je ještě v cajku a ... prchat! [] Ony jen poslušně plazily jazýčky. Njn, 30 táců. Pro socky žijící „z ruky do huby“ pohádková suma. [][] Znepokojivé, sugestivní a až mrazivě reálné.  Irský výzkumný ústav Blackwood bych ocenil 4 hvězdičkami, nebýt kontaminovaného castingu. Zejména Claire vypadala, jako by na ní nejrůznější testy páchali už léta. Fuj. Ovšem šesticiferné odškodné v eurech, hmm... Nemáte někdo telefon na Dr. Ellen Burke?

plakát

Hořký měsíc (1992) 

Bohyně nadržená, tancem krev rozproudí, nyní jen kripla žena, chtíč mu škleb vyloudí.“ Polańského 50 odstínů hořkosti aneb když lásce dojde kredit. V oceánu života se osudově lámou hřbety vln vášně a na odvrácené straně romantického Měsíce čeká moře hořkosti a nenávisti. Bezvýchodnost vztahu, založeného pouze na tělesnosti a zoufale komplexním zkoumání sexuality, coby chrastítka k zaplašení nudy (močení na obličej fakt není „druhý křest“, jen nesmyslná čuňárna), je ovšem vykreslena až básnicky květnatě. Viz POETICKÉ OKÉNKO: [][]Byl jsem jako Adam s chutí čerstvého jablka v puse.“ () „Její poštěváček byl jako kachnička, cachtající se v rybníčku růžového masa.“ () „Drtil jsem její rty svými, jako když se típe vajgl v popelníku.“ [][] Poselství filmu? Partnera pro život vybírejte před svatbou, ne až po ní. Nejezděte do Kitzbühelu, ani lyžovat, ani chcát v hotelu na televizor. Nepřipíjejte si na autobus [sic!], např. linku 96 k Centre de Danse du Marais. A při 7 letém výročí nejezděte do Bombaje. Oskar: „Aby tak staří manželé byli pořád spolu, to není zdravé.“ Pesimista...