Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Howlův kráčející hrad

Howlův kráčející hrad (2004)

Filmový Howl mi víc připomíná Viktora Nikoforova, což je nejvíc sexy týpos, co znám. Takže oba dva jsou teď nejvíc sexy týposové. Škoda, že povaha Sophie je oproti knize hafo osekaná a prostě... ve filmu je až moc hodná holka, v knize byla víc sympatická, protože byla o dost ostřejší. Ale nevadí bo Mijazaki má svou interpretaci a já to respektuju, protože příběh změnil a rozšířil daleko víc, než jen co se týká postav a není lepší ani horší než originál, je to ÚŽASNÉ samo o sobě. Proto nikdy nebudu tvrdit, že knihy jsou vždy lepší než filmy, protože prostě nejsou, vždy záleží na talentu daného filmaře nebo spisovatele. A Mijazakiho talent a představivost jsou evidentně nekonečné.

Pink Floyd: The Wall

Pink Floyd: The Wall (1982)

Jako tohle je jak nějaký sen. Nemůžu z toho bo je to naprosto nestandardní záležitost. Já nevím prostě, ale mě to po celou dobu sledování úplně emocionálně šokovalo a vyždímalo, brečela jsem mnohokrát. Komentuju to jako vášnivý fanoušek a oddanec Pink Floyd, nevím, jaký dojem může The Wall udělat na běžného posluchače, ne-fanouška. Ale pro mě je to nezapomenutelné a dokonalé umění, velmi nadčasové. Upravené písničky jsou super, nejvíce se mi líbí předělaná Mother.

Pán prstenů: Dvě věže

Pán prstenů: Dvě věže (2002)

Nejlepší z trilogie. První nás se vším seznamuje a trochu si drží odstup, třetí je až trochu moc emocionální. Právě Dvě věže jsou vyvážené. Přicházejí nové postavy, a to ty nejlepší a nejzajímavější postavy. Hudba nikdy nebyla tak krásná, jako když se na scéně objeví Rohanští. Všechny příběhy rozpadlého společenství jsou skvělé, jediný, který je možná někdy moc rozvláčný a trochu nudný, je pouť Froda, Sama a Gluma, ne zrovna mé oblíbené trojice. Jinak ale žeru naprosto všechno, co se tohohle filmu týká.

Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder

Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder (1980)

Klasika, která mě nikdy nepřestane bavit a nejlepší sci-fi, které jsem viděla. To je sice pravda, ale je to ještě mnohem více! Star Wars znám od dětství, zaujaly mě téměř okamžitě, naprosto si na to vzpomínám. Postupně jsem si je oblíbila a viděla je nekonečně mnohokrát, ale nikdy se mi nelíbily tak jako teď - konečně jsem dávala větší pozor o čem to je. Luke je jeden z nejzajímavějších hrdinů, co jsem viděla, jeho vývoj mě hrozně baví, je to má nejoblíbenější postava ze SW vůbec, baví mě i jeho vztahy, interakce s Leiou (mírně znepokojivý vztah, ještě navíc, pokud bychom jako canon brali jednu vystřiženou scénu, ale to je zase jiný příběh) a Hanem samozřejmě. Vždycky se těším na Hoth a jejich scénu a na tisíc dalších věcí.