Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (198)

plakát

Abraham Lincoln: Lovec upírů (2012) odpad!

Přerostlý "dětský" herec mi vadil v hlavní roli celý film! Něco tak stupidního jsem dlouho neviděl! Možná dobré pro výrobce opalovacích krémů s vysokým ochranným faktorem, kteří umožnili to, že noční stvoření-upíři mohou zabíjet klidně v pravé poledne pod spalujícím slunce...prostě stupidita, nešlo v tom hledat ani nadsázku jak to bylo hloupé...

plakát

Agora (2009) 

Velmi slušně udělaný film, sestříhal bych to na 1,5 hodiny a ušetřil bych si pasáže, kde jsem se trošku nudil. Marně jsem hledal v začátcích křesťanství "Kdo do tebe kamenem, ty do něj chlebem!" asi to přišlo později :)

plakát

Air Force One (1997) 

Tak pánové, vy co píšete o filmu Dovolená s Andělem, jako o agitce, tak tady se dobře dívejte! Hrdinný prezident USA, zlí Kazaši či nějaká jiná teroristická verbež, hrdinný krizový štáb, úředník kryjící kulku pro první dámu, pilot F16 kryjící letadlo s prezidentem.....zlaté brigády (akce Z) na školce v Andělovi.

plakát

Andělé a démoni (2009) 

Tak tu máme zase Browna na plátně. Myslím, že lepší volba pro zfilmování než Šifra. Bohužel v celé té akci (nepřetržité zachraňování) nezbylo moc času na luštění rébusů. Ve filmu to vyznívá, tak že London na vše přijde okamžitě a bez souvislostí. Rozhodně filmu prospělo tempo, které z předlohy dělá jen akční triller. Film průměrný, neurazí a jahůdkou na dortu, kdo jiný než Hans Zimmer, i když tentokrát zůstal za krůček za Black Hawk Down, Last samurai či Gladiátorem.

plakát

Anděl na horách (1955) 

Méně agitace a více legrace. K ostatnímu viz. můj komentář u Anděla na dovolené. Hlášky Vyhlítko, Vyhlítko už umím zastavit nebo Plužení - to je pro zemědělce to přeskočím, Skáču dobře skáču rád.... nás na horách vždy provázejí.

plakát

Andělská tvář (2001) 

To co tu už psali slušná kamera, kostými, scénář a herci bída. Kuklová a Pomeje, těm mám problém věřit jakouliv roli, přehrávání, topornost,.....

plakát

Arn (2007) 

Slušně odvedený historický film. Za vyzdvižení stojí místy kamera a hudba. Jinak je vše tak nějak normální. Musím potvrdit názor, že pokud vy se vystříhalo 20-30 min., film by dostal rychlejší tempo, které by mu určitě pomohlo. I přes to co říká Trakat, "Byla tam všechna klišé, která v historickém filmu být mohla", se mi ten film líbil, neurazil, tvůrci neudělali žádnou zásadní chybu (možná stopáž - zkrátit) taky se mi chvílemi zdálo, že chytali inspiraci u kolegů (Království nebeské, Pán prstenů,...)

plakát

A-Team: Poslední mise (2010) 

Liam Neeson mi neseděl i když se snažil, mám ho prostě zařazeného jako herce A-ček a trošku jiného žánru (jinak ho mám rád) Dále mě rušil příliš rychlý střih (to je asi tím, že mé oči už jsou trošku opotřebované). Velmi dobré letecké scény, včetně letu v tanku a jeho přistání. Frau asi otázku "Kudy do Berlína" zažila již v roce 1945, jen na tanku byla rudá hvězda :-D. Velmi slušné B-čko s dobrou hudbou. Celkem jsem se bavil.

plakát

Ať žijí rytíři! (2009) 

První díl TV seriálu se zdál být odpovídající TV- kvalitě. Kvalita má bohužel klesající trend. Pominu pomalé tempo, skřípající scénář, ale herecké výkony a dialogy to nejde přehlédnout. Mezi slabšími hereckými výkony vyčnívá doslova trapně přehrávající Pavel Kříž. Co poslední dobou tento "herec" předvádí je neskutečné a nechápu režiséry, že po takové šmíře sáhnou! Opět pominu komicky vypadající "bitvy" na křížové výpravě (když nemám peníze na pořádnou bitevní scénu, raději ji vynechám nebo ji zahalím do šera, mlhy, písečné bouře....cokoliv jen ne to co bylo předvedeno, ale nemohu opomenout dialogy. Ten kdo je psal byl buď hoštapler nebo na drogách. Děti chvíli hovoří skoro staroslověnštinou a hned zase jako by se vracely z odpoledního vyučování v r.2010. To fakt nechápu. Škoda, filmů z doby středověku je opravdu málo a kvalitní české vytvořili snad naposledy páni režiséři Vláčil a Vávra.

plakát

Avatar (2009) 

Hodně se tady o tom psalo, dobré, horší i špatné. Četl jsem tu kritiku na příběh, na neoriginální hudbu, na podsouvání názorů greenpeace atd. Po tom všem jsem šel do kina a viděl úchvatnou podívanou. Cameron opět "nepřekvapil" a předložil na stříbrném tácu sice několikrát opakovaný příběh (Pocahontas, Poslední samuraj,...) ale osazený do fantastického prostředí jiné planety s nevšedními obyvateli. Planeta je osídlena nejen modrými obyvateli, ale i fascinujícími zvířaty a magickou květenou. Podívaná na nevšední svět je umocněna 3D efektem, který je určitě umocněním podívané. Film je sci-fi pohádkový příběh pro cenou rodinu a málo koho zklame.