Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Rodinný

Recenze (42)

plakát

Deadpool (2016) 

Velmi povedený komixový film, ve kterém si uměj udělat srandu nejenom ze sebe. Je to vyloženě oddechová záležitost, kde si má člověk jenom sednout, koukat a poslouchat. Hlavně nemyslet a nečekat na nějakou intelektuální zábavu. Je to prostě taková show na kterou se kvůli efektům a zvuku rozhodně vyplatí vyrazit do kina.

plakát

Co jsme komu udělali? (2014) 

Po dlouhé době, možná poprvé, jsem zažil až na pár míst plný sál v kině. Když nepočítám některé očekávané premiéry. A po chvilce bylo jasné proč. Úžasně jednoduchý film plný trefných hlášek, zasazený do parádního prostředí. Za mě není co vytknout, až na lehkou nedokonalost v příběhu, kdy se mi zdálo, že nějak vyšuměl smysl nebo závěr části o rozvodu rodičů, kromě toho, že to mělo způsobit zrušení poslední svatby, to pak nějak už vůbec nebylo zmíněno, ani nebylo znát, že by něco takového bylo nakousnuto dříve v příběhu. Nicméně to je jenom detail a nic to nemění na celkovém perfektním dojmu z filmu.Na odpočinek naprosto ideální. Tolik jsem se u filmu už dlouho nezasmál.

plakát

Interstellar (2014) 

Přidávám se k ostatním s tím, že tenhle film má cenu vidět v kině opravdu jen v IMAXU. Rozpačitý příběh se dá odsunout na druhé místo, když má člověk před sebou obrovské plátno a povedené efekty. K příběhu bych řekl, že se Nolan vrhl na tenký led a jal se natáčet věci a místa, které prostě nikdo neví a nezná. Proto pak vzniklo, co vzniklo. V první polovině filmu bylo ještě vše, dá se říct, v pořádku a mělo to celé nějaký smysl, ale ve druhé polovině se to celé čím dál víc zamotávalo a vzniklo z toho něco opravdu zvláštního a těžko pochopitelného i v rámci žánru sci-fi. Každopádně námět to byl zajímavý a těžko říct, jestli šel vůbec nějak smysluplně uchopit. Ve výsledku hlavně díky IMAXU film dosáhl na slabých 5 hvězd.

plakát

John Wick (2014) 

Akční film, který podle mého splnil svůj cíl. Hodně akce, rvaček, přestřelek i honiček v autech. Příběh nic moc světobornýho, ale o ten prostě ani nejde. Důležitý je, že bylo na co koukat a občas ve filmu zazněla i nějaká povedená hláška, z tohohle ohledu to na slabších 5 hvězd stačí.

plakát

X-Men: Budoucí minulost (2014) 

X-Men budoucí minulost je parádní akční film, ve kterém se ještě navíc hodně povedlo přecházení v čase. Až během filmu mi došlo, proč ten název. Prvních několik minut mně trochu zaskočilo hned na začátek. Předtím jsem viděl akorát První třídu a čekal sem něco jinýho. Každopádně po úvodním dezorientování se to srovnalo a moh sem spokojeně koukat. Celou dobu to běželo, dokonce i pár vtipných scén, quicksilverova akce v kuchyni byla fakt parádní.

plakát

Město žen (2009) (seriál) 

Přiznám se, že kdyby mě nedonutila přítelkyně, abych se na tenhle seriál začal koukat s ní, tak bych se k němu asi jen tak nedostal. Ale stačilo pár dílů a najednou sem se na sledování dalšího dílu začal těšit i já. Líbilo se mi, že sem znal některé herce z jiných seriálů. Přátelé byli můj hodně oblíbený seriál a viděl jsem i Scrubs, ze kterých tam taky bylo několik herců. Nakonec jsem si seriál užil a těším se na další sérii co vyjde v lednu. Prostě pár lidí, kteří tvoří super partu a užívají si život.

plakát

Jáchyme, hoď ho do stroje! (1974) 

Luděk Sobota je prostě skvělej herec. A nebyl to jenom on, kdo udělal z tohohle filmu tak dobrou komedii. Jeho styl mluvení je prostě unikátní a je teda úžasný sledovat, jak mu styl projevu zůstal dodnes. Každopádně v tomhle filmu je spoustu skvělých hlášek i scén, které jen tak neomrzí.

plakát

Trabantem napříč Afrikou (2011) 

Opravdu povedený dokument. Nápad přejet Afriku v trabantu byl opravdu odvážný a jsem rád, že vzniknul nějaký záznam, díky kterému se můžeme podívat, jak celá cesta probíhala. Bylo to fakt zajímavé a zase jsem se dozvěděl něco, co bych jinak asi neviděl. Pohled na většinu afrických měst je tak hrůzný, že ani cena benzínu v přepočtu za 4 koruny litr, by mě nepřesvědčila se tam přestěhovat. Možná je trochu škoda tak rychlého stříhání, docela rád bych viděl ještě o něco víc z cesty než jenom co bylo ve filmu, řekl bych že ještě nějaký materiál k ukázání by byl. Přecejenom shrnout takovou vzdálenost do hodiny a půl je náročné a není možné dát všemu takový prostor jaký by byl ideální.

plakát

Přátelé (1994) (seriál) 

Zatím jsem nenašel seriál, který by si mě tak získal. Vyrůstal jsem na posledních sériích když u nás v televizi poprvé běželi. V podstatě první seriál, který jsem kdy sledoval, když nepočítám dětské pořady v neděli ráno. S postupem let jsem celou sérii viděl několikrát. Prostě se mi líbí jakým způsobem prožili v seriálu 10 let, i když vím, jak to dopadne, baví mě na to koukat, je to taková příjemná pohoda. Všichni hlavní herci jsou pro mě těmi stejnými, koho hráli v přátelích i ve všech ostatních filmech a seriálech, kde se objeví. Myslím, že tenhle seriál u mě jen tak něco nepřekoná.

plakát

Invictus: Neporažený (2009) 

Nejsem zrovna fanoušek sledování sportu v televizi. Ale pokud se podá takovýhle způsobem, tak i mě dokáže sportovní mánie pohltit a s napětím, i když je často jasné jak to dopadne, sledovat průběh zápasu a doufat. Neumí to každý takhle natočit, ale Eastwood to zvládnul perfektně, Morgan Freeman ukázal, že prostě hrát umí, člověk by vůbec nepochyboval, že to co hraje, je doopravdy. Vypadá to přirozeně. Stačí prostě jenom koukat a nechat se pohltit.