Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Pohádka
  • Rodinný
  • Dobrodružný

Recenze (36)

plakát

Dungeons & Dragons: Čest zlodějů (2023) 

Málokterému filmu dávám plný počet, ale když jsem v tomhle filmu neviděl žádné chyby, všechno bylo tak pestré, velkolepé, skvělé hororové prvky, herci vybraní skvěle a taky krásně to zahráli, nenudili, celý film, tak hladce přešel, kéž by natočili další díly, moc bych si to přál. Film jsem viděl až tento týden na letním kině a parádně jsem si ho užil. Každá pasáž filmu byla jiná, ty hry v aréně byly skvělé a jak se z toho dostali, plno zajímavých nápadů, žádná postava není tzv. nadbytečná, každý hraje sebe. Edgin, jako hlavní hrdina, vede skupinku, kteří chtějí zachránit zemi, hraje na loutnu, velmi úsměvné, spolu utečou z vězení s Holgou, velmi silnou bojovnicí, kterou málem ztratili navždy, ale... Pak Simon, tato postava mě bavila, jako kouzelník, špatný kouzelník, no jo docela nakonec super kouzelník, kterému se podařilo všechno zachránit a probojovat se do konce, pak měňavka Doric, mohla se změnit v cokoliv, ve filmu například na krysu, včelu, kočku, orla, housenku, přes kterou se dostala přes škvíru v zrcadle a hlavně v bílého velkého medvěda, nebo co to bylo???? Takže film vřele doporučuji a hezkou zábavu! Dávám 9,5/10.

plakát

Avatar: The Way of Water (2022) 

8,5/10 - Tak 1/3 se odehrává v lese, krásné spojení rodiny a že rodina drží spolu, který provázelo celý film. Opětovné nasazení záporaka bylo trochu divné, mohli tam dát jiného a ne ho opět oživit, převtělit se a zase útočit a skoro téměř nic nedokázal tím, že se převtělil do Avatara, dokonce se mi zdál, že byl i slabší a tolik neútočil jako v jedničce, proto to bylo trošku divné. Další 2/3 se přesunuly do oceánu, kde hledali útočiště, seznámili se s vodními obyvateli, opět poznali jejich zvyky, synek se skamarádil s obří velrybou, záporák pak zaútočil až tam. V 3/3 už jen pak útočí, válčí, pak se celá loď potopí, na které byli, ale konec nebyl zase tak dobrý, jeden ze synů zemřel a záporák nakonec přežil, ale to mně docela naštvalo. Nejlepší na filmu byly scenérie, krásná modř, příběh, ale scénář byl prostě velmi jednoduchý a toho bojovaní nemuselo být tolik. Ve výsledku krásný film, ale jednička byla možná lepší.

plakát

Prokletá romance (2022) 

4/10. Bohužel je to mnohem divnější a je to i horší než jednička. Jednička byla skvělá, mělo to hezký děj, ale tady to bylo spíše jako splácanina, jak se přála být v pohádkovém světě, tak najednou se na druhý den vše proměnilo i lidi kolem, prostě najednou zjistila, že má být zlá (postupně) a z dcery byla Popelka, z jejího manžela, no ani nevím co. Někteří se chovali zvláštně, ani nevěděli co dělat, ale bylo to hodně barevné, krásně zazpívané, ale zase moc přeplácané těmi písničkami. Prostě špatně vybrané téma, dvojka mohla jít úplně jiným směrem.  PS: Krátká bojová scéna na konci byla skoro totožná jak při posledním zápase s Voldemortem v Harrym Potterovi.

plakát

Louskáček a čtyři říše (2018) 

6/10. Docela zvláštní film. Holka se dostane do světa, kde jsou čtyři říše, jde za klíčem, myš ji sebere, pak potká Louskáčka a ten ji ochrání a zavede do království, kde vládla její matka, ale nevím jak, ani proč, hodil by se někdy natočit nějaký předfilm, jak k tomu všemu došlo, byl bych zato rád. Víla ji ukáže divadelním představením říše, které stvořila a pak se vydá hledat klíč a najde ji u (zlé) perníkářky a uteče zpět do království, kde ho využije na stroj, který oživuje cínové panáčky a chce vytvořit armádu proti perníkářce. Zjistí, že ji podvedla a zavře ji do věže, pak uteče i s Louskáčkem a snaží se všechno zachránit. Tak jsem si říkal, kdyby tam vůbec nešla, ani nic by se nestalo. Taky říkali, že tam čas utíká rychleji, než na zemi, ale jak se vrátila, tak zase byla tam, odkud přišla a i ve stejném čase. Jako rodinný film je to dobré, ale ne skvělé.

plakát

Princezna zakletá v čase 2 (2022) 

8/10. Moc krásně zpracovaný film. Krásná temná atmosféra, skvělé herecké výkony a opravdu víc fantasy než pohádka. Akorád moc nevím jak se Murien dostala přesně zpět a jak se rozdělily dvě Amélie a zajímavé bylo také že nebylo snad nic zničené v městečku a nikdo ani neumřel jak to bývá v amerických filmech. No, líbilo se mi to víc než celá fantastická zvířata nebo poslední jurský svět. Hodně nápadů, trošku nedotažené, film docela rychle utekl v kině, kino bylo téměř plné. Doufám, že bude i trojka a hodně jsem na ni zvědavý.

plakát

Moc bez slávy (1972) (TV film) 

Trilogie 1.) Cesta k moci 2.) Zneužití moci 3.) Pokles moci

plakát

Pláňata (1975) (TV film) 

Vyrobila ČST Ostrava

plakát

Jde o milión (1968) (TV film) 

Předloha: Norman Barasch a Carrell Moore, přeložil: I. T. Havlů, Choreografie: K. Jurčík, vyrobila ČST Ostrava.