Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Sci-Fi

Recenze (16)

plakát

Drive (2011) 

Atmosférou mi to trochu připomíná Taxikáře, až na to, že zde se to v hrdinovi přepne o poznání dřív...

plakát

Počátek (2010) 

Opět musím i přes určité (dvě) výhrady dát Nolanovi pět hvězd (ty půlky tu fakt chybí). Zaprvé mám stále problém s jeho akčními scénami a zadruhé s jím vytvořenými ženskými postavami. Obojí se však s přihlédnutím k tomu, že se jedná o snové sekvence, dá odpustit. Přestřelky mohou být ve snění nepřehledné a manželka je zde pouhou projekcí podvědomí...

plakát

Predátoři (2010) 

Tyjo, predátoři mají průzkumné ptáky, kteří jako by byli nakřížení z "té sovy ze Souboje titánů" a z Krakonošovy sojky.. :-) Vskutku tekutá postmodernita.

plakát

Český mír (2010) 

Klusák s Remundou ukázali, že dokážou udělat parádní dokument i bez svého konstruktu reality. Téma je vlastně obdobné, jako u Českého snu, až na to, že tentokrát manipulaci s masou sami nevytváří, ale sledují. Zásadně stojím proti názorům, že jsou v tomto snímku filmaři zaujatí - pokud stoupenci pro-radarových aktivit v Českém míru působí směšně (osobně jsem se nasmál, jako už dlouho ne), tak si za to můžou jedině svojí: nekompetencí (Klvaňa), arogancí (Topolánek, Bursík)...

plakát

Dům u dálnice (2008) 

Pokud se na tento film někdo kouká pouze jako na příběh rodiny, které spustili u domu dálnici, užije si ho jen zpola. Podstatnější je rovina alegorie, kdy proti sobě stojí rodina jakožto tradiční společenská hodnota a zrychlující civilizace (nebo moderní způsob života...). Pozoruhodné pak je, jak "Domov" (tak byl snímek uveden na Dnech evropského filmu) obrací naruby psychologické drama - v nich často postavy mluví o "klaustrofobii" či "dušení", aby vyjádřili své vnitřní pocity, zatímco zde je rodina izolována fyzicky a dusí se skutečně, čímž filmaři vyjadřují stav společnosti a světa.

plakát

Prokletý ostrov (2010) 

Tak šplouchá DiCapriovi na maják nebo DiCaprio šplouchá na maják? :-)

plakát

Avatar (2009) 

Někdo tu (i jinde) žehrá nad tím, že je příběh příliš banální a černobílý.. Možná ano, ale já se nepotřebuju v kině pokaždé něčím vydeptat. Je to prostě prvotřídní podívaná. (3D projekce)

plakát

Americké graffiti (1973) 

Škoda, že toho Lucas v tomto žánru nezkusil víc. Velice osvěžující podívaná i po pětatřiceti letech... Oblíbená hláška: "Rome wasn't burnt in a night"

plakát

Dexter (2006) (seriál) 

Je to možná jen momentálním (resp. několik měsíců trvajícím) nadšením, ale je to pro mě nejlepší seriál. (Žral jsem Prison Break, ale čtvrtou sérií to celé dost shodili). Jako celek dávám jednoznačně pět hvězd a drobné kvalitativní rozdíly v sériích Dextera vyjadřují tímto pořadím: 2. série (100%), 1. série (95%), 4. série (90%), 3. série (80%)