Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Horor

Recenze (4 199)

plakát

Admirál (2015) 

Vizuálně vymazlený film, s výborným scénářem, perfektní režií, hodící se hudbou a velmi dobrými hereckými výkony.  Kam se na to hrabe hollywodská produkce. Snad jen chování lidí, bylo příliš poplatné dnešní době, ale zase na stranu druhou Nizozemí byla republika, ne monarchie, tak třeba tam tolik na etiketu nehleděli. Každopádně s přihlédnutím k faktu, že dnes se točí spíše samé pseudo historické blafy, musím dát plný počet.

plakát

Zelený had (2021) 

Nádherná hudba, krásná animace, zajímavý a místy i dojemný příběh, který (uznávám) se místy vleče, ale jako celek příběh funguje na jedničku. Na to, že rozhodně nejsem cílová skupina, jsem nadšená a dávám 90%.

plakát

Alice in Borderland (2020) (seriál) 

Za mne zvláště první řada naprosto geniální. Super rychlý rozjezd, při hrách se tají dech a postavy veskrze dobře zahrané. Hlavní hrdina sice není největší sympoš na světě, ale působí uvěřitelně a divák si ho nakonec oblíbí. Celé je to takové tajemné a přitom akční. Druhá řada je podstatně slabší, zvláště první půlka i když díly, kde hraje Nidžiró Murakami jsou obzvláště vytuněné. Závěr pro mne mega překvapivý a nečekaný. Zvládla jsem obě řady na jeden zátah, jsem sice úplně grogy, ale fakt to stálo za to. Nejsem zrovna fanoušek východo asijské kultury, ale toto je naprostá pecka. První řada za 100% a druhá řada za 70%.

plakát

Letecké katastrofy - Killer in the Cockpit? (2018) (epizoda) 

V prvním a třetím (neprokázaném) případě dokáži pochopit, že tomu nešlo zabránit. Nicméně v případě druhém, je vina jednoznačně na straně lékařů a letecké společnosti.  Lékař mohl napsat třeba anonym, dát tip přes kolegu doktora, který pracoval přímo ve společnosti, prostě cokoliv. A letecká společnost by měl podrobovat svoje piloty důkladným psycho testům.  To se zjevně nestalo. Tito masový vrazi se doufám navždy smaží v pekle.

plakát

Letecké katastrofy - Nezdařený průlet (2018) (epizoda) 

Složitá technika letadla, autopilot, co si do řízení nenechá kecat. Doporučení výrobce, co není povinné brát v potaz a v neposlední řadě špatně vyškolená posádka. To je jak zlý sen. Kolik lidí musí vždy zemřít zcela zbytečně, aby se sjednala náprava? China Airlines špórovala na výcviku i na revizních úpravách a odnesli to cestující. A to nemluvím o tom, že když Airbus o problému věděl, proč místo doporučení, prostě nevyměnil letové systémy rovnou? Bylo by to drahé, že...

plakát

Letecké katastrofy - Trasa smrti nad Ukrajinou (2018) (epizoda) 

To je síla, proruští separatisté sestřelili civilní letadlo a nic se jim nestalo. Schovaní ve stínu svého velkého rudého bratra, jsou v klidu. Nezodpovědnost a lehkomyslnost všech těch aerolinií, je do nebe volající.

plakát

Letecké katastrofy - Přistání na řece (2017) (epizoda) 

Kapitán i druhý pilot jsou opravdoví hrdinové a velcí frajeři. "Radarový stín" a piloti o něm nevědí, zase to někdo někde posr. Jo to je život, Někdo letí s opravdovými mistry a někdo holt má tu smůlu, že má za kapitána chlápka, co když mu vysadí motor dva, tak omylem vypne pro jistotu motor jedna, nebo zapomene při přistání vysunout klapky a vstupenka na onen svět je jistá.

plakát

Letecké katastrofy - Smrtící mýtus (2017) (epizoda) 

Absurdní chyba, která zapříčinila smrt mnoha lidí. Hlavně, že to FAA vědělo. Klasika, úřední šiml je velmi pomalý.

plakát

Letecké katastrofy - Smrtící nedbalost (2017) (epizoda) 

Dva dementi s kokpitu. Nepoznali výstražný signál a nevysunuli klapky. Kapitán létal 20 let, nepochopím, jak se mu mohlo něco takového stát pod rukama.