Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Horor

Recenze (4 199)

plakát

Vyšehrad: Fylm (2022) 

Je to děsná blbost, o maličko lepší než seriál. Nebudu kecat, občas jsem se dost nasmála, občas to bylo trpné, ale jako celek ve stylu vidět a zapomenout to ušlo. Za mne tři slabší nvězdy.

plakát

Batman (2022) 

Originální pojetí - jistě, ale v tomto případě to je spíše na škodu. Chápu, že zdejší osazenstvo ocenilo především vyzrálejší a dospělejší přístup tvůrců, jenž zvolili temnějši a hutnější atmosféru a místy téměř novogotický vizuál. Nicméně obsazení "Drákuly" 2008 za mne nebylo nejšťastnější volbou (vzhledově bych si ho spletla se Sandmanem) a navíc se to děsně vleče. Vše je jakoby zpomalené, stopáž vražedná a dialogy funkční jako rohypnol v kávě. Já se většinu času brutálně nudila a jakkoliv mne Batman s Acfflekem nebavil, vlastně mne žádný super oelasťákovaný trouba nikdy moc nebral, tak toto je ještě větší peklíčko. Za mne tak 35% max.

plakát

Peklo (2021) (seriál) 

Ti Korejci jsou fakt magoři.  Základní myšlenka nebyla marná, ale to zpracování děs a bída. Pořád jsem čekala, co se vyklube a ono houby. Moje představa zatracení je jasná, sedím v křesle a do nekonečna musím sledovat turecké telenovely a korejské seriály, popř. filmy. Bože, od teďka už budu konat jen samé dobro.

plakát

Maturitní ročník (2022) 

Je to příšrná pitomost, ale díky skvělému obsazení se na to docela dobře koukalo. Na rozdíl od jiných filmů s komatózní zápletkou, se tento snímek nebere vůec vážně a dělá si legraci nejenom z událostí, které díky paradoxu tělo 37 let - mozk 17 let vyplývají, ale i z dnešní přehnané sociální a genderové korektnosti. Tudíž za mne 65%.

plakát

Moonfall (2022) 

Hodně odvážné scifi, které má za cíl nejspíše varovat před přtechnizováním společnosti. Což je za mne ok. Jen si myslím, že kdyby ta super umělá inteligence v čele s nano roji měla mozek, tak by nemusela nechat hapat měsíc, ale v klidu by si sedla někde na jeho okraj, nachystala popcorn a colu a koukala se, jak se vyhladíme sami mezi sebou. Zpestřit by si to mohla třeba sázením na jednotlivé země, která půjde vstříci prdeli jako první. Vizuálně docela vymakané, hudba se hodila, klišé a patosu přiměřené množství. Za mne tři slabší měsíce, pardon hvězďule.

plakát

Dobrou noc, mami (2022) 

Předvídatelné, lehce nudné. původní film jsem neviděla, ale zjevně jsem o nic nepřišla. Takový průmět průměru.

plakát

Pozadí událostí - Pozadí událostí (2022) (epizoda) 

Druhý díl úspěšně navazuje, tam kde skončil první. Tedy pádem o propasti klišé, které prezentují jednotlivé postavy, jako např. netalentovaná feministická umělkyně (mimochodem, kde tu ženskou vyhrabali, hrát fakt neumí a ani ta hudba se mi nelíbí), vztahově nevyrovnaný umělec, detektivní dvojice, jenž diváka svým nudným a přitom dosti chaotickým způsobem vyšetřování uspí spolehlivěji, než rohypnol. Herci jenž hrají role, jenž hrají role, což má vést k napětí, co se skrývá za onou pomyslnou maskou hlavních ahtérů, ale zpracováno je to tak podivně, že diváka to vlastně ani moc nezajímá.  Vzhledem k tomu, že se detektivní zápletka není to hlavní, měl by si divák z zavražděné vytvořit nějaký vztah, to ale neměl šanci stihnout a ani následující sled událostí, mu to neumožnil. Tudíž je úplně jedno, kdo je vrah, protože to diváka vlastně ani moc nezajímá. Zatím co první díl se moh opřít o velmi dobré řemeslné zpracování stránku a kvalitní herecké výkony, v díle druhém, jako by herci neměli moc co hrát a nebo nevěděli, co mají hrát. Je to docela škoda.  uvidíme, zda se to alespoň nějak rozjede, nebo se to utopí v nudném žvanění a prázných pózách.

plakát

Zahradnictví: Nápadník (2017) 

Poslední snímek této rozporuplné trilogie nepřinesl nic zajímavého. Čekala jsem nějakou pountu, která by tak nějak plynule navázala na Pelíšky, to se nestalo. Vlasně se nestalo vůbec nic. Drama nulové a sledovat 102 minut protivného, stárnoucího invalidního despotu, jehož až zvrácený smysl pro to co je správné, sice zachránilo před smrtí v lágru, ale teď terorizuje celou rodinu. Anna Fialová v pohodě, ale na utáhnutí celého filmu nestačila. Nejlepší herecký výkon za mne podala sestra hlavní hrdinky. Jako celek spíše zklamání.