Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Oblíbené filmy (9)

Elizabethtown

Elizabethtown (2005)

Film, který mě přiměl letět do Louisville, půjčit si stejné auto, jaké měl Drew, a projet tím autem stejná místa. Ale abych to neodbyl jen jednou větou: Lidi se rádi babraj v logickejch a časoprostorovejch lapsech děje, hledaj neexistující přímý letecký spoje z Portlandu do Louisville a exit 60B, a podle toho všeho hodnotěj. A ne zrovna lichotivě. V logice děje kouzlo E-townu fakt není. Kouzlo je ve všech těch drobnejch bizarnostech scénáře, v komickém přehrávání herců i neherců a především v atmosféře vytvořený pečlivou prací s hudbou. Cameron Crowe netočí filmy, co by byly ukotvený v realitě a měly filozofickou hloubku a ultraexistenciální poselství, tudíž zůstává nepochopen všemi těmi wannabeintelektuály a mladými nadějnými filmovými kritiky z tohohle webíčku. Cameron Crowe dle všeho točí filmy především pro svý vlastní potěšení (exmanželka mu dělá hudbu, máti si tam vždy štěkne svou roličku) - a pak je pošle do distribuce, co to udělá. A ono to celkem funguje. E-town je asi nejvíce osobní z jeho filmů. Buď se naladíte "na stejnou vlnu" a film si užíváte opakovaně, nebo zkrátka pusťte E-town z hlavy, páč není pro vás, a koukněte se třeba na...hrozně moc odlišného nejlepšího Forresta Gumpa.

Rivalové

Rivalové (2013)

Formule jedna tak neuvěřitelně uvěřitelně natočená, do toho naprosto přesná hudba Honzy Pokoje - a žádný dýzly! >> šest rudejch bych dal.

Přízračný svět

Přízračný svět (2001)

"Life not in service." Poprvé viděno r. 2002 v kině Aero a na několik let mě to zamilovalo do Thory Birch / Enid. Časem jsem ale zjistil, že ve skutečnosti miluju Steva Buscemiho / Seymoura. Čím pro mě v šestnácti byl Cruel Intentions, tím se pro mě ve dvaceti stal Ghost World (aby ho v pětadvaceti nahradil Elizabethtown a v jedenatřiceti Silver Linings Playbook). Za vším hledej ženu.

Terapie láskou

Terapie láskou (2012)

>>Dad! I mean, the world's hard enough as it is, guys. It's fucking hard enough as it is. Can't somebody say, "Hey, let's be positive? Let's have a good ending to the story?"<< Pohádka pro bezcitné cyniky (není to hyperbola?). Nejdřív se neznaj, pak se poznaj, pak znaj a sou na sebe vostrý a děsně jakože obhroublý a jedovatý, běhaj za sebou a před sebou, pak vedle sebe, táta má Cadillaca DeVille (nebo je možná mámy; za auto plus jedna hvězdička), pak je to trošku Patryksvejzý a Ženyfrgrej z dyrtydentu -- a na konci si šťastně seděj na klíně (teda ona jemu), táta shrábne prašule a otevře si restauraci Vesmírná Therapy nebo takovou nějakou, celý je to trošku About a Boy, a bezcitný cynik je na chvilku naměkko a chce bejt potrhle zábavnej cvok ze scénáře, jako tihle dva. Pravda, chvílema jsem se bavil představou, jak si to Katniss Everdeen aka Raven aka Mystique rozdáva s celym kanclíkem, a věřím, že jednoho dne nám dopřeje i FFFullfrontal, ale prozatím se spokojme s výstřihem, nákřáplym Hlasem a tím, že ta holka umí hrát neuvěřitelně uvěřitelně. A všichni kolem ní jakbysmet. Na rozdíl od Elizabethtownu to není film, který by mě opět vytáhl do Států, ale dávám tomu poctivou pětihvězdu s balkónem fountain view v The Address Downtown Dubai.

Bláznivá runway

Bláznivá runway (1999)

"Sugarless gum, sugarless gum, sugarless gum, sugarless... gum gum gum income become... Continental 962 heavy, turn left heading 140." I když je ten film jen takovej naivní romantickej cajdák, způsob, jakym mystifikuje lid o tom našem úžasnym džobu řídících letového provozu dočista miluju a je mi jedno, že dočista iracionálně. Billy Bob Thornton si to navíc prakticky ukrad pro sebe v kreaci tak bizarní, že se díky tomu nejvíc podobá skutečnýmu člověku. Film pro zasvěcené publikum.

Ten, kdo stojí v koutě

Ten, kdo stojí v koutě (2012)

Zdánlivý romanťák s překvápkem na konci, které se sice dá vytušit, ale člověk tomu nějak nechce věřit. A přesto se nezapomnělo na hepyend, takže člověk neni po filmu frustrovanej a pořád věří v takový ty silver liningy. Emma Watson mě zřejmě navždy přesvědčila, že není jen Hermiona. Kdo by před 11 lety řekl, že z tý zubatý holky se šťětkou místo vlasů vyroste taková uvěřitelná herečka...? A zbytek fakt nehraje druhé housle, byť nikoho z těch herců neznám. Současně mě ten film dokopal si konečně koupit od Dejwa Bouího aspoň to album největších jeho pecek. Nenápadné filmové potěšení, které hezky míchá, co už jsem sice jinde viděl, ale míchá to tak elegantně a chytře líbivě, že jsem se smířil s pick-upem FORD namísto Chevroletu.

První člověk

První člověk (2018)

Proč ne plnej počet? Nebylo tam víc místa pro Claire Foy – její herectví bere dech. Maličko víc jsem čekal od Dolby Atmos a škoda, že se vykašlali na časovou prodlevu signálu Země – Měsíc. Jinak na 100 % me gusta! Edit 8. 4. 2019: Čim častějc si to pouštim, tim víc vnímám, že na tom filmu ve skutečnosti neni nic špatně. A pořád víc a víc oceňuju perfektně podbarvující hudbu. Takže zvyšuju na pět.

Hobit: Šmakova dračí poušť

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013)

Kvalitně a draze natočená sračka, kterou zachránil až mluvící drak a písnička na začátku konečných titulků.