Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (109)

plakát

Ted Bundy (2002) 

Podle některých lidí, kteří tohoto milého chlapce znali, to byl velmi sympatický a přátelský člověk. Mouše by neublížil. A tom to je. Přesto já osobně, ač jsem Teda nikdy nepoznal osobně, o něm kategoricky tvrdím jedno. Byl to zlý a nenávistný člověk. Známé biblické: "Podle skutků jejich poznáte je".

plakát

Liza (1972) 

"Make love, not dog-love!" "Ďalšia z metaforických variácií patológie medziľudských vzťahov..." Aha. Takže zase mi jednou v televizi podstrčili artový film, jen pro znalce. No vida. A já myslel, že je to romantický dětský film o kynologii a lásce k pejskům. Tu máš klacík, Deneuve, moje ušlechtilá kólie s rodokmenem, na...! Aport! Co se na tom někomu (sudovi) může nelíbit? Vždyť je to takové milé a hravé! Patologie sem, patologie tam.

plakát

Láska bez máty (2011) (TV film) 

"Make love, not stupid romantic love!" Kvalitní skopová, vlastně skopčácká zábava, směle srovnatelná i s těmi nejvýživnějšími venezuelskými či tureckými telenovelami. Hvězda za exotické exteriéry a všechny ty krásné a ve finále i velmi happy lidi.

plakát

Prorok Mohamed a ženy (2007) odpad!

Kvalitní dokument si představuji jinak, než je cílené vybírání pouze těch vhodných informací plus jejich vytrhávání z historického kontextu! To vše s očividným multikulti cílem přemalovat ďábla na bílo, přilepit mu andělská křídla a kolem rohů mu rozvítit svatozář. Co všechno si dneska filmaři dovolí za manipulaci... Bože můj, ty to vidíš! A to jsem ateista.

plakát

Listopadová romance (2001) 

Charlize Theron pětihvězdičkově přesvědčivá a naprosto k zulíbání. Objevila pro sebe způsob, jak alespoň trochu vymrdat se smrtí. Pomilujme se dnes, hned teď, dokud je čas! Láska jen tak napůl, bez citů, to by pak zbytečně bolelo. Bohužel Keanu Reeves a jeho psí oči jsou na pouhou jednu hvězdu a to ještě jen ze slušnosti, protože to nebyla jeho chyba. Do této nevděčné role ho nastrčil nelítostný smrtelný osud plus špatný casting a s tím ani top herec nic neudělá. Kromě toho smutného psího pohledu nad nespravedlností (filmového) života. Zprůměrováno to stačí s bídou na tři hvězdy celému filmu. Jenže Charlize Theron si opravdu zaslouží víc, takže mám teď dilema.

plakát

Děti sametu (2014) (seriál) 

// Komentář je k závěrečnému dílu, Děti sametu – Miřena Čechová, ke zhlédnutí na stránkách ČT - zde // K sobě samotnému krutý, až nelítostný tanec, řekl bych přímo waterboarding po baleťácku, to je skupina Tantehorse. Přitom Miřena o sobě říká: „Když jsem skončila konzervatoř, tak jsem už v životě nechtěla tancovat.“ Totiž to školské, zupácky konzervativní, tělo i mysl deformující pojetí klasického baletu, to nebyla její cesta. Aby ji našla, studovala pak současně na dvou fakultách AMU. Na DAMU alternativní divadlo a loutkové divadlo a na HAMU nonverbální divadlo. Tam na chodbě jednou potkala svého osudového (v uměleckém slova smyslu) muže, Radima Vizváryho. Ten se mi v dokumentu představil scénou s ručníkem přes obličej a lahví vody, kterou si na něj lil. Hrál totiž mučení zvané waterboarding sám na sobě a to velice důkladně, téměř až do sebeudušení. Umělec, který mě vtáhne do svého vystoupení natolik, že se i já začnu dusit a přiměje mě to zoufale lapat po dechu... klobouk dolů! A mrazení v zádech z toho, že se on a ona potkali. Osud opravdu existuje, teď už nepochybuji. Ten mi také včera, při zcela náhodně zapnuté televizi, poslal do cesty mě dosud neznámou Miřenu Čechovou a její baleťácké performance. Chtěl bych ji aspoň jednou vidět naživo! Uvidět, procítit, rozpohybovat při tom vše - své tělo, svůj chtíč, svou duši, i všechny své strachy a naděje. Její choreografie, to totiž není žádné kejhavé a depresivní Labutí jezero, žádná úzkost ze sešněrovaného tančení po špičkách, společensky přijatelného a - můj ty smutku - tak nudně očekávatelného. Miřena Čechová na pódiu, to je živočišná artová samice nabízející nevšední zážitek, šílená performerská baleťačka, samo ztělesnění radostné epilepsie života.

plakát

Santa je úchyl! (2003) 

Santa sice je úchyl úchylácká (hodné miminko Ježíšek by z něho předčasně zešedivělo), ale i ta největší úchylnost kolovrátkována pořád dokola mě brzo omrzí.Terry Zwigoff značně přetáhl strunu a talent prvotřídního úchyla Billy Bob Thortona úplně zazdil. Do komína. Klidně mě označte za člověka bez smyslu pro humor, ale pokud mi někdo vypráví téměř stejný, jen nepatrně obměňovaný vtip pořád dokola, dvacetkrát za sebou, už se mu nesměju, jen zívám. Chtělo by to vybrat pár nejvýživnějších scének a udělat z toho max 20 minutový kraťas. Mimochodem, spousta rádoby šoking scének mi přišla odfláknutá a bez invence. Např. na pouhém (byť análním) šukání tlusté pokladní ve zkušební kabince mi nic zvláštního, natož humorného až k popukání, nepřipadá. To se tam ta černošská velryba nemohla aspoň zašprajcovat, kdy už?

plakát

2012 - Mayská proroctví a kruhy v obilí (2008) (TV film) 

"The truth is out there?" No way, Mulder and Scully! Our truth is out in the grain! Svatá pravda, je to tak, 21.12.2012 se ukáže! Moment, kolikátého že máme dnes? Není náhodou už dvouleté výročí konce světa? :-)) Omlouvám se, nerad šlapu fandům starých Mayů po obilí, natož po dokumentu o šlapání po obilí, ale všimli jste si, že celý tento roztomilý ufounský pokus o výplach našich mozků provází strašení datumem 21.12.2012 a vším, co se pak zaručeně stane? Podle násilných a pavědeckých interpretací archeologických nálezů z dob starých Mayů, k nám po 21.12.2012 (časté opakování magického data = větší působivost dokumentu) měly od našich pobratimů z kosmu začít proudit informace, vzápětí jejich talířovité lodě i oni sami, se svými šišatými hlavami, ďábelským intelektem a těly plnými silikonu (o tom svém silikonu nám ufouni napsali v jednom pšeničném obrazci). Aha. Jenže, jak tak koukám do kalendáře, v naprostém klídku končí rok 2014. A...? A nic. Kdepak asi udělali soudruzi Mayové z NDR ve výpočtech chybu? Mimochodem, kdo z vás vlastní kvalitní GPS přístroj a chtěl by si taky trochu zadupat v obilí a zahrát si tak na UFO, tady jsou spříznění plagiátoři: www.circlemakers.org, mají to tam i s návody. No nic. Tento dokument je samozřejmě zralý na odpad! Je jednostranný a manipulativní až běda, ale jednu hvězdu si přece jen zaslouží - za to množství krásných, originálních, téměř již uměleckých dupaček, jejichž letecké záběry v něm autoři použili.

plakát

U-Turn (1997) 

Bezprsťákův chtíč a touha zneužívané kočičky (už si na to imho docela zvykla, poživačná tvrďačka) utéct někam daleko, za štěstím. Děsně nemorální. Supi se radují, já taky :-)

plakát

Shortbus (2006) 

"Make love - anyway, anything, anyone!" Tohle zhlédněte a už nemusíte psát Ježíškovi o Kámasútru. Jen víc takovýchto přírodopisných, naučných filmů! Prvotřídní instruktáž How to do it - or himself, herself, ourself. Yourself too, of course! Nestydatě, ale přitom citlivě a empaticky natočená čuňárna - od mužské sebefelace až po gigantický kolektivní orgasmus, který vyrazil pojistky v celém městě! :-))