Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (109)

plakát

Most (2011) (seriál) 

"Make love, not cut!"    Já: "Du vet, Saga, jag måste berätta något. Jag var kär i dig om."   Saga Norén: "...ea?"     (Ve švédštině je to samozřejmě "Vad?". Já za to nemůžu, že ona to vyslovuje takhle nedbale, něco jako "..ea?".)

plakát

Šimon a Matouš jedou na Riviéru (1975) 

O něco lepší než první Šimon a Matouš, ale i tak... Místo originální dvojice Spencer a Hill mám vzít zavděk plagiátem? Na to já nehraju. Je to jako zkoušet lízat med přes sklo.

plakát

Šimon a Matouš (1975) 

Dva plagiátoři, jeden ne dost tlustý a druhý ne dost modrooký, nestydatě parazitují na slávě Buda Spencera a Terence Hilla a kupodivu se proparazitovali až k 76%, takže jim to očividně lidi žerou. Já ne.

plakát

Stonehenge apokalypsa (2010) (TV film) 

Tajemné kameny na poli u Stonehenge stály v kruhu tiše a bez pohnutí celá staletí, než je jednoho krásného dne chytil rapl a kameny začaly vyšilovat. Stala se z nich zlomyslná mikrovlnná trouba, která chtěla ugrilovat celý svět. Na rozcvičení zpustošila celou Indonésii, aby bylo všem jasné, kdo je tady pánem a že lidstvo to už má za pár a Armagedon klepe na dveře. Má to slabé herce, ještě slabší triky, děravý a nezáživný scénář, příliš mnoho WTF momentů... je to zkrátka zralé na odpad! Jednu hvězdu dávám za ten geniální návrh hodit na Stonehenge atomovku. Čert vem turistický ruch! :-)

plakát

Ženy pro měny (2004) 

"Make love, not make-up!"     Pryč s vychrtlými anorektičkami, strašidelnými kostrami, potaženými průsvitnou, málem již se trhající kůží! Sem s Věstonickou Venuší, holkou krev, mlíko a strdí :-). A nebo, ještě lépe: všeho s mírou! I reklam a nakupování. Ohledně formy zpracování dokumentu - i mně v tom nějak chyběli muži a jejich úhel pohledu na věc. Kdyby mě režisérka Hníková přizvala jako konzultanta, třeba ohledně tělové kosmetiky, mohla si rozšířit obzory. Například na dovolené v kempu při sprchování, nemám-li nic jiného po ruce, klidně se celý namydlím... svou pěnou na holení!

plakát

Zítra to roztočíme, drahoušku...! (1976) 

"Už zase naklepávají řízky!" :-))) Jako jo, směju se tomu jako debil. No a? Smích je zdravý. Navíc, já tu dobu zažil. I s tím naklepáváním :-)))

plakát

Agatha Christie's Poirot - Outsider (1993) (epizoda) 

Chyba, chyba... chyba! Hned v úvodu prozradit vraha, to se nedělá! Bylo zcela jasné, že odporného milionáře zavraždil sám Hercule Poirot! Náš distingovaný detektiv se totiž kvůli němu rozčílil tak, jako dosud v žádném dílu seriálu a hned v úvodu prohlásil, že tak hloupého a arogantního člověka v životě nepotkal! Ale nejen Poirot jakožto vrah, celý tento díl je netypický a obsahuje velmi moderní prvky. Zaujal mě mentální koučink, provozovaný slečnou Lemonovou s kapitánem Hastingsem, toužícím zlepšit se v golfu - dostavily se skvělé výsledky. Taky jsem fandil pokusu sekretářky zhypnotizovat svého šéfa, samotného Poirota. Kdyby se tam slečně Lemonové furt necourali lidi a do hypnotizování jí nekrafali, mohla ho opravdu uspat a vytáhnout z něj pár pikantních historek... z intimního života starého mládence!

plakát

Poslední základna (2012) (seriál) 

Z hlubin Indického oceánu se vynořilo baculaté, silně radioaktivní seriálové monstrum, které zahájilo zničující palbu - všemi myslitelnými klišé raketami. Zaútočilo jimi nejen na Pakistán, ale i na náš zdravý rozum a divácký vkus. Je to nudné a zbytečné jako včerejší zprávy, nesmyslné jako sama atomová válka a dramaturgicky tupé, jak oblá hlavice Tomahawku. Scénář, to je vlastně jen opsaná hlavní kapitola učebnice "Co všechno mě rozčiluje na seriálech z USA". Mimochodem, za ten mnou dokoukaný pilot očekávám alespoň medaili Za zásluhy! A nebýt toho, že jsem u dílů 2 a 3 zbaběle používal rychloposuv, nárokoval bych si i Purpurové srdce. Jen pro úplnost: alespoň trochu normální příběh o plechových neckách ocenit umím, ne že ne. Např. seriál The Last Ship (2014) jsem si docela užíval.

plakát

Pretty Woman (1990) 

"Make love, not paying a whore!" Jen aby bylo jasno - herečka Julia Roberts většinou hraje slušné holky, není to žádná laciná štětka! Když už, tak pěkně drahá...