Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (36)

plakát

Pokoj (2003) 

Naprosto boží! Celou dobu jsme přemýšleli, jakou psychickou chorobou Tommy Wiseau trpí, protože není možné aby tohle někdo myslel vážně. Anebo jo? Kdyby někdo chtěl záměrně natočit nejhorší film v historii, nebude ani z desetiny tak příšernej jako tenhle. Mám pro sračkoidní filmy nesmírnou slabost, tenhle mou perverzi uspokojil stoprocentně. A mám dokonce chuť ho zkouknout znova. Skvělý, doporučuju všem! You're a chickeeen, cheep cheep cheep cheep!

plakát

The Art of Flight (2011) 

Neskutečné výkony všech jezdců v neskutečných prostředích naprosto dokonale zachyceno kamerami. Ač jsem sám lyžař a lyžařská videa mě baví víc, jejich produkce se tomuhle zdaleka nevyrovná a kdykoliv tenle filmek zapnu tak jde čelist automaticky dolu. Kvůli takovýmle dílům existuje HD, bez něho je zážitek z nejen neuvěřitelných scenérií poloviční.

plakát

Serenity (2005) 

Tenhle film opravdu neni pro každýho, resp. pouze pro ty, co viděli seriál. V opačném případě téměř zaručeně dojde k naprostému nepochopení, viz. např. komentář uživatele Lateefa, B!shopa a mnoha dalších. A musím přiznat, že se jim nedivím, opravdu se jedná spíše o závěrečný díl seriálu. Ale o jakej film! Při úvodní scéně, kdy v jednom záběru kamera prolétá lodí Serenity a ukazuje všechny nám tak dobře známé a milované postavy a prostory, musí srdce každého fanouška pookřát. Jako samostatné sci-fi tento film opravdu obstát nemůže, ovšem jako součáct seriálu dávám jasných 5*, zatímco předloze dávám pouze 4*. A to jednoduše proto, protože je nedokončená, tudíž její potenciál zdaleka nemohl a nebyl využit, postrádá konec, odpovědi na otázky atd.. Přesto jde v mých očích o jedno dílo jako celek.

plakát

Sucker Punch (2011) 

Tohle dílko dává nový význam slovu "slátanina", nebýt těch podvazků a minisukní, tak jsem to v půlce vypnul.

plakát

Carnivale (2003) (seriál) 

Bravo! Smekám před HBO, nevzpomenu si na jediný jejich projekt, který by nedopadl minimálně nadprůměrně... Tenhle seriál jsem celý dokoukal až teď, dříve jako menší jsem se u něj příliš bál. Přesto ve mě atmosféra prostředí těch mnoho let přetrvala aniž bych viděl byť jen jeden díl v kuse. To už samo o sobě něco znamená :) A nakonec jsem i rád, že jsem se do něj pustil až teď, příběh je pomerně komplexní a člověk musí často přemýšlet, hledat mezi řádky.. No každopádně už jen za tu výpravu/kameru/kostýmy by to bylo minimálně za 4*, já bych objektivně hodnotil 4 a půl, a to především kvůli rozvleklejší první sezóně. Domnívám se, že se dala zkrátit klidně o 4 epizody a tempu by to jedině prospělo. A celkově stejně hodnotím pěti hvězdičkami, protože v druhé sérii už bych chybu hledal jen hodně těžko, seriál má myšlenku, začátek a konec (ač otevřený, přesto mám pocit kompaktnosti). A ještě k tomu finále první série za doprovodu mého uplně nejmilovanějšího soundtracku vůbec od Zimmera? Není co řešit :)

plakát

Světová invaze (2011) 

Objektivně slabé 2 hvězdičky, ale vzhledem k mojí slabosti pro téma lidstvo vs. emzáci dávám za 3. Kdyby tvůrci z filmu vystřihli aspoň polovinu dialogů, zkrátili by slušně přepálenou stopáž a ještě by se vyvarovali neskutečně stupidním rozhovorům (a hlavně těch nesnesitelně klišovitých macho-proslovů).

plakát

Útěk ze Sibiře (2010) 

Podepisuji se pod komentář uživatele Marigold. Zpočátku jsem se orpavdu hodně bál, postavy mluví anglicky, Ruský gulag je zobrazen velmi americky (tzn. směšně) a celý to působí tak trochu naivně. Po nějaký době sem si ale na jazykovou stránku filmu zvyknul a uvědomil si, že o tom to vlastně vůbec není. V momentě, kdy se postavy ocitnuly na poušti Gobi, mistrovská režie se teprve projevila naplno. A mě film konečně pohltil a já mohl z povzdálí sledovat neskutečné úsilý hrdinů na cestě za svobodou. Od této chvíle nemám filmu co vytknout, celou dobu jsem se bavil, a to i při části přecházení pouště, což jen vypovídá o Weirově umu. Nesmím taky zapomenout na skvělého Farrella a Harrise, oba zahráli famózně. I přes všechen kýč, slabší místa a jiné nedostatky, jako velký milovník přírody dávám 4*, a to jednoduše pro ty neskutečný scenérie a celkovou výpravu.

plakát

Na prahu temnot (1987) 

Že by se právě tady trošinku inspiroval slavný komiks Preacher? :)

plakát

Rubber (2010) 

Tak jsem zkouknul Rubber a musim říct, že jsem dostal uplně něco jinýho než jsem čekal. Místo klasickýho béčkovýho slasheru jde spíš o jakousi společenskou satiru plnou naprostých wtf momentů, kde nic nemá svůj důvod.. Sice bych každej záběr krátil tak o třetinu, páč tempo občas padá k nule, ale brilantní kamera to do značný míry zachraňuje. Každopádně se jedná o ryze áčkovej artovej úlet, kterej mě i přes nudnější pasáže vysloveně bavil. P.S. Je neuvěřitelný, jak dobrá filmařina dokáže naprosto věrohodně vtisknout život a osobnost i takový věci jako je pneumatika :) Klobouk dolů..

plakát

Živí mrtví (2010) (seriál) 

Po prvním díle jsem byl doslova nadšen. Skvěle vybudovaná atmosféra, zajmavé prostředí, PERFEKTNÍ zombíci/masky.. Šablonovitost a předvídatelnost, přesně jak to máme u zombie-hororů rádi, takže to vypadalo na skvělou jízdu a televizní událost roku. Bohužel má první série čistě klesající tendenci, postupem času se ze light-zombie-hororu stává jakési rodinné drama z prostředí táboriště nedalo za velkoměstem, kde se tak průměrně jednou za díl objeví pár nemrtvých. Navíc se v ději začinájí postupně objeovat hodně otravné nelogičnosti (jak mohli zombíci chodící asi 3 km/h požrat americkou armádu, když jim stačí dát jednu kulku mezi oči.. Podle toho jak se chovají by stačil jeden tank a pořádnej náklad munice..). Přesto se těším na druhou sérii s novými scénáristy, námětu a prvnímu dlu nemám absolutně co vytknout.