Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Oblíbení herci (10)

Arnold Schwarzenegger

Je vůbec zapotřebí rozepisovat o veleslavném herci, jakým je Arnold Schwarzenegger?  Právem je považován za krále Hollywoodu a nepřekonatelného akčního hrdinu všech dob. Mezi jeho naprosto nejúspěšnější filmy patří například: Barbar Conan, Terminátor (všechny), Komando,  Predátor, Běžící muž, Dvojčata, Total Recall, Policajt ze školky, Poslední akční hrdina, Pravdivé lži, Junior, Batman a Robin (kde jako jediný za něco stál), Postradatelní a nebo třeba Plán útěku. I když jsou jeho doménou zejména akční filmy, povedli se mu i leckteré komedie. Za mě velké díky Arní, že jsi to po filmu Herkules v New Yorku nevzdal. 

Louis de Funès

Mistr, ba dokonce král nejen francouzské komedie! Samotný král králů mezi komiky, nesmrtelný Louis de Funès. Mě osobně se od něj nejvíce líbili filmy: Velký flám, Četník ze Saint Tropez (všechny díly), neskutečně bláznivá komedie Oscar, Fantomas a mnoho dalších, ze kterých můžu jmenovat například: Grand restaurant pana Septima, Tonoucí se stébla chytá, Senzační prázdniny, Hibernatus, Piti Piti Pa (zejména pro scénku, kde povídá pohádku o vlkovi), Pošetilost mocných, Rabín Jákob, Křidýlko nebo stehýnko, Jeden hot a druhý čehý, Smolař (1965) ale i zde na ČSFD méně doceněné, nebo spíše těžce podceněné filmy jako je Lakomec, nebo Zelňačka. Tomuto králi komedie vděčím za prosmáté mládí a rád se nad jeho hereckými výkony zasměji i dnes. Všechna čest a sláva. Moc Ti děkujeme!

Eli Wallach

Nejen proto, že se tento legendární westernový herec jmenuje stejně jako já (příjmením)  je v mé "topce". Eli Wallach je jednoznačně ikona westernů a přinejmenším kráčí bok po boku s Clintem Eastwoodem, Lee Van Cleefem, Charlesem Bronsonem Henrym Fondou či Lancem Henriksenem. Mezi jeho nejlepší filmy, které by měl vidět každý westernový fanda i příležitostný "pistolník" patří:  Sedm statečných, "Hodný, zlý a ošklivý", Jak byl dobyt Západ či Trumfové eso. Mimo westerny a co do novějších filmů ho můžeme vidět třeba ve filmu Kmotr III či Prázdniny. Během své kariéry Eli Wallach sehrál spoustu velkých či menších rolí, ale pokaždé si ho člověk zapamatoval - a obdivoval ho. Děkujeme Ti Eli, za Tvé celoživotní dílo.

Mel Gibson

Mel Gibson je velmi charismatický herec, který dokáže zahrát jak v kvalitní komedii, tak v akčním veledílu. Nikde se neztratí a to se mi na něm líbí. Mezi jeho nejlepší filmy řadí jednoznačně Statečné srdce, Po čem ženy touží, Údolí stínů a Patriot. Dále stojí za zmínku Smrtonosná zbraň, Muž bez tváře či Hamlet. Rozhodně Mel Gibson patří mezi ty nejlepší herce vůbec.

Sylvester Stallone

Co se týče Sylvestera Stallona, tak nemá zas tolik hitů, ale ty co má, za to stojí! V první řadě se jedná o Rockyho - všechny díly až po Zpátky do ringu. V druhé řadě je to Rambo. Tyto dva filmy (respektive jejich série) dostali Stalloneho na výsluní, kam se snažil po nekrátkou dobu dostat, nicméně jeden film byl v jeho začátcích dle mého horší, než druhý. Když bych si měl vybavit nějaké další filmy, kde si zahrál viditelnou roli a za něco stáli, tak by to byl Kriminál, Stůj, nebo maminka vystřelí! a na konec ty novější jako je Plán útěku nebo série Postradatelných. Sice se jako herec dlouho rozjížděl, ale nakonec to za to stálo.

Vin Diesel

Herec, který se mi vtiskl do srdce hlavně svou rolí Riddicka - ve všech třech dílech: Černočerná tma, Kronika temna i Riddick (3) jsou pro mě osobně nezapomenutelným gurmánským zážitkem. Další jeho povedenější role najdeme ve filmech: Rychle a zběsile, xXx, Dokažte mi vinu a ve vlastním dvacetiminutovém krátkometrážním dramatu Multi-Facial. Svým typickým chraplákem si na nic nehraje, prostě k němu patří.

Vlasta Burian

Když se řekne Vlasta Burian, tak si jako první vybavím skvělý komediální film Baron prášil. Ale on své neskutečně úžasné herecké schopnosti prodal i do jiných velkých děl, které žel Bohu jsou často zapomínány pro jejich stáří. I přesto si myslím, že po tolik létech mohou jeho filmy potěšit. Z dalších filmů, kde si tento mistr staré do české zahrál bych mohl jmenovat například: To neznáte Hadimršku, Lelíček ve službách Sherlocka Holmesa, "Anton Špelec, ostrostřelec", Ducháček to zařídí, U pokladny stál..., Přednosta stanice, nebo třeba Byl jednou jeden král... a mnoho dalších. Děkujeme!

Neil Patrick Harris

Neil Patrick Harris je svým způsobem legenda. Respektive on je LE-GEN-DÁR-NÍ !!! Samozřejmě si ho všichni nejvíce pamatujeme ze seriálu Jak jsem poznal vaší matku, ale Neil se blýskal i jinde. Více-méně první jeho větší role byla ve filmu Hvězdná pěchota, kde sice hrál dobře, ale tenhle žánr není zrovna jeho parketa. Neil je komik a to se mu nikdy nezapře. Ačkoli pokaždé jen na pár scén ale přece se mihl v každém pokračování filmu "Zahulíme, uvidíme" a vždy do něj vnesl něco ze sebe. Něco, co ten film ucelovalo. A po prvním dílu jsem se pokaždé jen těšil, co tam za ten krátký čas, který mu bude vyměřen stihne vyvést. Zahrál si třeba i v posledních "prcičkách" (Prci, prci, prcičky: Školní sraz), v animo-hraném filmu Šmoulové nebo v komediálním westernu Všechny cesty vedou do hrobu. Je to ulítlý blázen tím správným způsobem a těch zas tolik není (srovnatelně mě napadá snad jen Seann William Scott - ale Neil má prostě vyšší, noblesnější úroveň).