Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (627)

plakát

Frontline - 20 dnů v Mariupolu (2023) (epizoda) 

Zelensky se za to bude smažit v pekle... tohle je hrůza. :( Do dokumentu to má sice daleko, ale i přes to, že se jedná o silnou propagandu... je to hrůza, co se tam, na Ukrajině, děje... :(

plakát

Snowboarďáci (2004) odpad!

Ještě, než se z Mádla a Kotka stali političtí agitátoři na úrovni hovna z žumpy, byli dříve trapnými puberťáky ze "Stříkej", tedy ze "Snowboarďáků"... Pokud jste velmi nevyspělým dítětem a baví vás humor ze samého dna soudku trapnosti, možná se párkrát usmějete. Jinak... ztráta času - plus zažijete silný pocit studu za mladou generaci.

plakát

911 Mysteries Part 1: Demolitions (2006) 

V dnešní době už těžko hledat člověka, co by nevěřil v řízenou demolici. Ono stovky důkazů - i kdyby nepřímých, versus žádný důkaz pro oficiální verzi... Ale co... nebylo to poprvé a troufám si říct, že ani naposledy. Konkrétně tento dokument je fajn především kvůli absenci nějakého podsouvání názorů. Na což ale dnešní člověk už moc není zvyklý.

plakát

Mavka: Strážkyně lesa (2022) 

Začátek filmu... "v jednom Ukrajinském lese"... a od té doby už to nikdy nikdo neřekl, od té doby to byl prostě kouzelný les. A konečná píseň byla úplně super. Když útočníci zpívají, že mají právo na obranu. Hodně mi to připomínalo současný stav na Ukrajině, kdy agresoři mají právo na obranu, protože původním obráncům přišla na pomoc daleko vyšší síla. Je to pěkná pohádka? Průměrná, má své světlé chvilky. Je politická? Vlastně ani tolik ne. Ale střípky jejich pokřiveného pohledu na věc tam samozřejmě jsou. Hodnocení takového díla je dost těžké. Ale když jsme tenkrát opouštěli kino, moc nadšení se v hloučku spolu diváků nekonalo. Teď, po roce od návštěvy Mavky v kině si vlastně vybavuji jen tu propagandu. Útočníci mají právo se bránit, když původním obráncům přijde na pomoc vyšší moc. A samozřejmě začátek... "v jednom Ukrajinském lese"... úplně si vybavím ty posměšné hlášky všech v kinosále. No... pohádka to nebyla vyloženě zlá, ale znovu ji člověk vidět nemusí a časem sejde z mysli do zapomnění. Jak symbolické...

plakát

Jménem krále (2009) 

Nemůžu si pomoci, ale tohle minimalistické středověké dobrodružství mě chytilo a nepustilo. Od začátku až do konce jsem se nechal vtáhnout komplexním dějem, maskami, hudbou... nemám co vytknout. Vsadil bych se, že rozpočet zdaleka nebyl tak vysoký, jako některé jiné "středověké" adaptace našich zemí. Přesto z toho vyždímali kvalitu, jakou jim ty ony "dražší" snímky mohou závidět. Zejména Kanyza a Roden to potahali až k pěti hvězdám. Možná si mě trošku, přiznávám, koupila i láska k mým rodným Severním Čechám a ke jmenovaným hradům. :)

plakát

Školní výlet (2012) 

Zcela upřímně... rozhodoval jsem se mezi lepšími třemi, nebo horší čtyřkou. Ale nakonec dávám plný počet. Tohle je silně podhodnocené. Ale fakt moc. Koukal jsem na to očima těch herců v roli. A upřímně, za 40 let budu rád, když budu mít stejně bohatý život. Herci si to užili, já si to užil s nimi. A co si budeme, hvězdičku má samostatně i ta Sandra Nováková... stále vypadá jako šťavnatá dvacítka. Tak či onak, kdo tomuhle dává odpad nemá na ČSFD co dělat. Hodnocení takových lidí má hodnotu hovna v trávě. Hodnotit kvůli jménu ve scénáři, nebo v režii? Absolutní dno... Film doporučuji, je to velmi příjemná oddechovka která trošku pobaví, trošku uvolní a hlavně neurazí. Na nic si nehraje, ale emočně to pohladit umí.

plakát

Láska a sex v Rusku (2020) (TV film) odpad!

Poměrně dost tendenční dokument. Z vlastních zkušeností jsem tam nic podobného ani náznakem neviděl. Oproti tomu Francie, USA, nebo blízký východ prochází stejným - ne-li horším procesem. O zvrácené Ukrajině či Bělorusku ani nemluvě. Hodnotím za odpad, protože smyslem dokumentu je zcela zřejmě geopolitická manipulace s veřejným míněním a já opravdu nemám rád dezinformace. Jako dokumentární film to tedy naprosto selhává.

plakát

Lišák (1988) 

Prvních dvacet minut jsem byl doslova zklamaný, že se nejedná o komedii, na jaké jsem u Villaggia zvyklý. Ale pak se to začalo rozjíždět a musím říct, královsky jsem se bavil. Inteligentní humor mi nakonec skočil na vkus a těšil jsem se, co vše si ještě pán velkomožný s lišáckým sluhou vymyslí. V ten moment jsem původní dvě hvězdy zvedl na tři až čtyři. A ten konec? Možná lehce předvídatelný, přesto ta smířlivost a chladná kalkulace mi vyrazila dech. Rozhodně si to někdy pustím znovu! -Ne brzy, ale někdy ano.

plakát

Zakázané sny (1982) 

Protože děj už tu prakticky popsal každý druhý, tak se vydáme rovnou k hodnocení. Hele, pobavilo to, ne, že ne. Co se týká Villaggia, tak změna prostředí bodla. Ačkoli uznávám, že účetnictví mu prostě šlo lépe. Chtěl jsem tak nějak od srdce dát čtyři hvězdy, ale úplně si neumím vybavit nějaký větší počet scén... takže to asi zas tak "dobré" nebylo, jak se pocitově zdálo při sledování. Zůstaneme tedy u třech, ale silnějších. Za sebe doporučuji někdy jen tak pustit, když nevíte co. Přeci jen, stále to dávalo větší smysl, než třeba Avatar 2...