Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (428)

plakát

Odpolední láska (1957) 

Velmi vtipná a originální romantická komedie s neuvěřitelné sympatickou ústřední dvojicí G.Cooper, A.Hepburn s výtečným scénářem. Spousty humorných situací a především i skutečně uvěřitelné kouzlo mezi oběma, hlavně v druhé části filmu kdy se Audrey zpovídá kolik že měla už lásek. Sledovat jedině v originále doporučuji, je to veliký rozdíl. 90%.

plakát

V horách (1956) 

Velmi dobrý film, zároveň i velmi silný příběh o dvou bratrech, kteří ač bratři jsou jako noc a den, jeden dobrák od pohledu, druhý až neuvěřitelný sobec. Působivé, místy až dech beroucí scény výstupu na ty nejvyšší místa v Alpách. S.Tracy fantastický. 90%.

plakát

Krásnější než sen (1942) 

Opravdu moc pěkná muzikálová komedie. Tanec, zpěv, humor, atmosféra, vše funguje prostě na jedničku. K tomu naprosto okouzlující R.Hayworth, no a samozřejmě Fred. Film, co zvedne náladu. 90%.

plakát

Lidská komedie (1943) 

Příběh jedné rodinky, matky, dcery a dvou synů žijících v malém městečku a jejich nesnadného vypořádávání se s nástrahami života v době krátce po začátku války. Film ze kterého dýchá lidskost a vřelost každým záběrem. Film, který je hodně smutný, zároveň ale taky dokáže hodně zvednout náladu. Takové filmy se už dnes nevidí. Stojí za to vidět. 90%.

plakát

A Song to Remember (1945) 

Životopisné drama o životě a díle jednoho z nejvýznamějších umělců světové hudby, Frederica Chopina. Ač jsou ve filmu výraznější nepřesnosti od jeho skutečného života, to základní zůstává, k tomu dokonalá hudba a i díky trochu pozměněnému příběhu jeho skutečného života je film velmi zajímavý a dojemný. Už jen kvůli té hudbě to stojí za to vidět 90%.

plakát

Romance on the High Seas (1948) 

Velmi, opravdu velmi dobrá muzikálová romantická komedie, navíc dost humorná. Příběh manželského páru, který je vůči sobě tak skeptický že dokonce manžel nasadí na manželku soukromého detektiva, a manželka, když ji manžel opět oznámí že z důvodu pracovního vytížení s ní nemůže odjet na dovolenou, předstírá že na dovolenou opravdu odjíždí, ačkoliv jen na oko pro manžela, místo toho se ho rozhodne sledovat, protože se domnívá že má pletky se svou sekretářkou. Mimo jiné je to i filmový debut D.Day, no, povedl se vážně na jedničku. 90%

plakát

Terminátor 2: Den zúčtování (1991) 

Jeden z těch filmů, které i po desátém shlédnutí stále baví, za což si, na to že se jedná o akční scifi, zaslouží absolutorium. 100%.

plakát

Holiday Inn (1942) 

Moc příjemná romaticko-hudební komedie s velmi sympatickou ustřední trojici. Krásná atmosféra, pár výborných písníček, trochu té romantiky, vtipu, samozřejmě tance, no a pak Fred, to je prostě tutovka vždy a všude. Co více dodat, film, který zaručeně zvedne náladu. 85%.

plakát

Tanec s vlky (1990) 

Jelikož nejsem zrovna fanda Kevina Costnera tak jsem tento snímek dlouho opomíjel. Sice jsem ho viděl kdysi dávno ale to nejspíše jen část či co já vím, ale divím se, opravdu se divím, že se mi nijak výrazněji nevryl do paměti. Shlédnuto dnes znovu a jsem trošku v šoku, neboť zjištuju že jsem o hodně přišel, protože film je to skutečně vyjímečný, vyjímečně dobrý. Nádherný lidský příběh, krajina, příroda, i vynikající herecké výkony, to vše pospolu dává dohromady jeden neobyčejný filmový zážitek a myslím že pro tentokrát na tento film dlouho, opravdu dlouho nezapomenu. 100%

plakát

Frigo a soused (1920) 

Jedna z těch opravdu nej grotesek B.Keatona, podle mě. Vtipný, nápaditý a inteligentní snímek, který nemá slabší místa, právě naopak, je to jedna velká jízda se skvělým humorem a nekončícími nápady. 90%