Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (11)

plakát

Na východ od ráje (1955) 

Je to takové roztříštěné, ale s hezkou atmosférou a se zvláštně roztomile otravnou a hezkou hlavní dívčí postavou (to je přívlastků). Navíc mám rád filmy, kde je zobrazena doba ve filmech nepříliš často zobrazovaná, což je alespoň v mém omezeném filmrozhledu přesně tento případ. Je to tachvíle, kdy se společnost pohybuje na hranici té netechnické a té začínající používat elektriku a jemnou a přesnou mechaniku aneb dojeďme si autem postěžovat mamince, že se mi nepodařilo vynaleznou domácí ledničku.

plakát

Amadeus (1984) 

Až do té doby, kdy se Mozart omluví, jsem si přál aby mu Salieri nacpal do krku přinejmenším klarinet. Pokud si někdo myslí, že je Salieri záporná postava, tak jí vůbec nepochopil.

plakát

Gymkata (1985) 

McGyverův mladší bratr je jenom vlnkou na robouřeném rybníce absurdit, ze kterého se vám nebude chtít už od minuty desáté, ve které je film již naplno rozjetý, až do té osmdesáté deváté, kdy film končí katarzi vyvolávajícím textem o americkém (proti)raketovém programu. Gymkata ztělesňuje veškeré představy o osmdesátkových béčkách, které jsem kdy měl (i když možná chybí radioaktivní odpad, ale to bychom byli jinde) a i proto mám skutečně vážné podezření, že se jedná o parodii.

plakát

Blow Job (1964) 

Na to, že to má šokovat, je to velmi nudné. Co je na tom vlastně šokujícího a originálního? Nic. Byl to filmový experiment a souhlasím, že z nějakého ne zcela jasného důvodu si zaslouží malou dávku pozornosti. Avšak ne každý experiment je krokem vpřed a jako taková si Warholova kuřba zasluhuje být časem zcela zapomenuta. Pokud chcete být šokováni sexualitou, zkuste si vyhledat něco jako "little boy being fucked by horse's giant cock hardocre violent porn". Určitě vám to najde něco více šokujícího než toto. Ani uměleckou hodnotu to podle mého názoru nebude mít o mnoho nižší.

plakát

Milí lidé (2010) 

Co se úchylnosti týče, zdá se mi, že Dánové jsou noví Němci.

plakát

Meaning of Life, The (2005) 

Jsou věci mezi nebem a zemí. Ale stejně tak jsou i věci na zemi i na nebi a všechny jsou stejně důležité. chcete smysl života? Bo, umbe véme do bodo! Jak je to prosté.

plakát

Pozemšťan (2007) 

Nadprůměr dobrý námět, který byl bohužel zkažen mnoha dalšími aspekty filmu. Nejhorší jsou asi herecké výkony, kterým předváděné silné emoce vážně nevěříte (světlou vyjímkou je přibližně poslední minuta, kdy mimika Johnova obličeje skutečně přesvědčivě říká: "není to dobrý nápad, ale nastup si"). Je to první film, u kterého jsem si kdy říkal, že by si rozhodně zasloužil remake. Toho námětu je škoda na takovýdle film. Ovšem nemyslím si, že by to musela být chyba někoho ze štábu. Film zřejmě (či očividně?) neměl dostatečný rozpočet na dobré herce a scénáristu. Jak už jsem však psal, námět je skvělý a zvědavost mě provedla celou tou hodinou a půl bez jediné chvilky nudy.

plakát

Stvoření světa (1957) 

Je to zábavné a nápadité, ale já osobně na tom jako porevoluční dítko oceňuju především přidanou hodnotu v podobě humorně veršované propagandičky, která asi nám co jsme "to" nezažili přijde o to exotičtější a zábavnější. "Obraz muže dvojí tváře, ruce levé jako háky, zle pohoršil hospodáře, ač nemá rád pravičáky" Nutno též přiznat, že kreslená eva je docela sexy, nejvíc její vodní verze při tanci s ďáblem.

plakát

Cesta na Měsíc (1902) 

Barevná verze s hudbou od Air je nepopsatelná. Hudba je o skoro 110let novější než film a konečnému výsledku dodává naprosto nevídaný a nadčasový ráz. Film je motivem pro hudbu a hudba je motivem pro film, přičemž ani jeden z prvků nemá znatelně navrch! Nevídané, úžasné, skvělé a jen s lehkým zdráháním z důvodu síly toho slova i dokonalé. Kromě toho neuvěřitelného souznění co z toho voní na hony daleko je v tom celkovém produktu NĚCO, co nevím jak uchopit sám pro sebe, natož popsat pro ostatní, a co ve mě zanechává velmi niterně libé pocity. Doporučuju i ostatní hudbu od Air. Ochutnávka: Air - La Femme D´Argent