Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (160)

plakát

Hook (1991) 

Hook patřil mezi mé oblíbené filmy, když jsme byl kluk. Kouzelný příběh, kde se fantasii nekladou meze. Robin Williams jako Petr Pan, Dustin Hoffman jako kapitán Hook to byla skvělá volba.  Pohádkový příběh o nestárnoucím klukovi je pořád fajn. 4 hvězdy

plakát

Predátor: Kořist (2022) 

Predátor:Kořist- po dlouhé době fakt povedený film s kultovním lovcem. Z města se vracíme zpátky k přírodě a o nějaké to století  zpět. Neuměl jsme si představit Predátora , jak  v prérii loví indiány. Ale funguje to. Proti vesmírnému lovci stojí tentokrát omladina, která vlastně skládá fakt těžkou zkoušku. A kdo ho převeze? Stopařka bez granátů a samopalů, která se díky vydařenému zápasu s mimozemšťanem stane náčelnice kmene. No......... Za návrat mezi stromy, reálné indiány i záporáky- lovce bizonů jsem dal 5 hvězd. Co mi chybělo? Hudba měla zase zůstat. Ale i tak jsme se bavil !

plakát

Uncharted (2022) 

Uncharted patří mezi mé oblíbené hry, a tak jsem si film nenechal ujít. Když oznámili, že Nathana bude hrát Holland, byl jsem zklamaný. Neuměl jsem si ho představit. Ale pavouk překvapil a zužitkoval tu pavoučí hybkost. Film měl spád, nenudil a nebyl jen přefilmovanou hrou. Co naopak bylo až moc rychlé byl konec záporáka. A místo něj nastoupil nový zjev.  Co mě potěšilo, byla hudba ze hry a dokonce se filmem prohnal dabér počítačového Nathana. Za mě 4 hvězdy.

plakát

Tři mušketýři: Královniny přívěsky (1961) 

Tři mušketýři, to je nesmrtelná klasika, kterou musí vidět každý. Existuje mnoho verzí, ale nejlepší je ta z roku 1961-Tři mušketýři:Královniny přívěsky. Film je věrnou adaptací románu Alexandra Dumase a jeho hrdinové ožívají nechybí akce, humor, pletichy a politika, romantika. V téhle verzi se film drží nejpřesněji knižní předlohy-Gaskoněc není modrooký blonďák, mušketýři nelétají v balonu a nezdržují se v soubojích zbytečnou akrobacií. Skvělá zábava a proto dávám 5 hvězd.

plakát

Sametoví vrazi (2005) 

Sametoví vrazi-kriminálka, která je založená na skutečném případu Orlických vražd. Vůbec jsem netušil jak to u nás v devadesátkách fungovalo. Jak něco takového mohla banda obyčejných chlapů vymyslet? Byla to zábava, nenažranost, vyřizování účtů a msta. Pár chlapů si užívá toho, že vraždí a připadá jim, že jsou nechytatelní. Ve filmu hraje Michal Dlouhý a Jan Dolanský a z toho jde fakt hrůza. Celkem dobře zpracovaný skutečný příběh, dávám 4 hvězdy.

plakát

Podraz (1973) 

Líbí se vám filmy tak z 30. let minulého století? Tak z Podrazu budete nadšení. Zkorumpovaní policisté, drsní mafiáni, podvodníci a malí zloději, ale taky pořádně propracovaný a do detailu vymyšlený podraz. Super hudba, kostýmy a halvně herecký koncert Newmana s Redfordem. Takže 5 hvězd za akční i zábavný film!

plakát

Slunce, seno, jahody (1983) 

Slunce, seno, jahody- to je letní klasika. Česká vesnice a místní drbny, kterým šéfuje hospodyně místního zvědavého faráře, předseda JZD a jeho nohsledi. Ale co by to bylo bez rodiny Škopkových. Tátovi, který všechno přepočítává na lahváče, místní modelce, potrhlé babce v pojízdné posteli pevnou rukou vládne úžasná Helena Růžičková. A co teprve Rusalka Jirásková!

plakát

Johnny English (2003) 

Jsem velký fanda Bondovek halvně s Danielem Craigem a rád si odpočinu i u nějaké parodie. Johnny English  je ta fakt povedná. J. E. neumí pověsit ani kabát na věšák bez pořádného průšvihu, ale s Anglii to myslí určitě dobře a pro královnu by vypustil duši. 007 v Beanovském kabátu pobaví a není trapný, jen zábavný.

plakát

Sedm (1995) 

Sedm je povedená kriminálka, která hraničí s pořádným hororem. Šťastná ruka při výběru hlavních postav-Pitt, Freeman a Spacey. Nevidíme sice vraždy v přímém přenosu, ale co vidíme, to bohatě stačí. Spacey je fakt děsivý a při honu na vraha se nevyhýbá neštěstí ani hlavnímu hrdinovi. Temná, depresivní podívaná za 5 hvězd.

plakát

Co je Andy? (2001) (seriál) 

znáte seroš Co je Andy? Tak s tímhle animáčem jsem přečkal školní docházku. Postavičky sice mají své nedostatky a určitě to není vrchol kreslených seriálů, ale vylomeniny Andyho a jeho kumpána mi každé ráno zlepšily náladu. A co povýšilo seriál na velké umění? Český dabing. Super zábava!