Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (160)

plakát

Predátor: Kořist (2022) 

Predátor:Kořist- po dlouhé době fakt povedený film s kultovním lovcem. Z města se vracíme zpátky k přírodě a o nějaké to století  zpět. Neuměl jsme si představit Predátora , jak  v prérii loví indiány. Ale funguje to. Proti vesmírnému lovci stojí tentokrát omladina, která vlastně skládá fakt těžkou zkoušku. A kdo ho převeze? Stopařka bez granátů a samopalů, která se díky vydařenému zápasu s mimozemšťanem stane náčelnice kmene. No......... Za návrat mezi stromy, reálné indiány i záporáky- lovce bizonů jsem dal 5 hvězd. Co mi chybělo? Hudba měla zase zůstat. Ale i tak jsme se bavil !

plakát

Tři mušketýři: Královniny přívěsky (1961) 

Tři mušketýři, to je nesmrtelná klasika, kterou musí vidět každý. Existuje mnoho verzí, ale nejlepší je ta z roku 1961-Tři mušketýři:Královniny přívěsky. Film je věrnou adaptací románu Alexandra Dumase a jeho hrdinové ožívají nechybí akce, humor, pletichy a politika, romantika. V téhle verzi se film drží nejpřesněji knižní předlohy-Gaskoněc není modrooký blonďák, mušketýři nelétají v balonu a nezdržují se v soubojích zbytečnou akrobacií. Skvělá zábava a proto dávám 5 hvězd.

plakát

Podraz (1973) 

Líbí se vám filmy tak z 30. let minulého století? Tak z Podrazu budete nadšení. Zkorumpovaní policisté, drsní mafiáni, podvodníci a malí zloději, ale taky pořádně propracovaný a do detailu vymyšlený podraz. Super hudba, kostýmy a halvně herecký koncert Newmana s Redfordem. Takže 5 hvězd za akční i zábavný film!

plakát

Sedm (1995) 

Sedm je povedená kriminálka, která hraničí s pořádným hororem. Šťastná ruka při výběru hlavních postav-Pitt, Freeman a Spacey. Nevidíme sice vraždy v přímém přenosu, ale co vidíme, to bohatě stačí. Spacey je fakt děsivý a při honu na vraha se nevyhýbá neštěstí ani hlavnímu hrdinovi. Temná, depresivní podívaná za 5 hvězd.

plakát

Já, Claudius (1976) (seriál) 

Já, Claudius-to je prostě historická klasika, která popisuje vládu prvních římských císařů. Augustus, Tiberius, Caligula, Claudisu a Nero. Když sledujete seriál, určitě začnete přemýšlet, který z nich byl větší šílenec. Zkažený Řím, blázni na trůnu, intriky, a vraždy sourozenců, rodičů, manželů. Výprava odpovídá stáří, ale myslím,  že i kdyby teď seriál vylepšili počítačovou grafikou a efekty, tuhle verzi by netrumfli.

plakát

Romeo a Julie (1968) 

Po Hamletovi jsem se podíval na dalšího Shakespearovskou klasiku- Romeo a Julie. Čekal jsem slaďárnu, ale byl jsem mile překvapený. Nechyběla akce, i když renesanční. Gangy bojovaly v ulicích Verony, ale nechyběly ani vtipné scény. Film měl úžasnou výpravu, krásné kostýmy i postavy přesně odpovídaly předloze-dvě zamilované děti, které kvůli hlouposti dospělých zemřou.

plakát

Chlapec v pruhovaném pyžamu (2008) 

Schindlerův seznam je určitě jeden z nejlepších válečných filmů, ale viděl jsem jednou a asi mám splněno. No a je tady další takový film-Chlapec v pruhovaném pyžamu. Začátek je celkem idylický-taková pěkná procházka přírodou. Ale jen do chvíle, kdy se objeví ostnaté dráty a za nimi koncentrák. Hlavní hrdinou je obyčejný kluk, který si najde stejně starého kamaráda, ale na druhé straně toho ostnatého plotu. No a tohle přátelství připraví konec filmu, u kterého spadne brada všem. Není na škodu jednou za život vidět film, který už z hlavy nedostanete a pochopíte co se ve skutečnosti dělo za zvěrstva.

plakát

Hamlet (1990) 

Hamlet je klasická tragédie od W. Shakespeara. Na film Hamlet ve kterém hraje hlavního hrdinu Hamleta Mel Gibson jsem se díval abych si trošku ulehčil učení k maturitě z ČJ. Byl jsem překvapený. Moc jsem si Mela jako kralevice dánského nedovedl představit, ale byl neskutečný. Takový renesanční akční hrdina, ve verších-šermoval, filozofoval, chystal past. A H.B. Carter byla jako Ofélie super.

plakát

Není čas zemřít (2021) 

Není čas zemřít, ale je čas na poslední Bondovku s Danielem Craigem. Konečně jsme se dočkali Bonda i starých známých- M, Q, Felixe.... Nechyběl ani Aston Martin db5, šeptající úchylný záporák a sexi Bondová holka v podání nádherné Aničky de Armas. Konec filmy byl fakt překvapením. Že se Bond i po smrti vrátí, to jsme si přečetli. Teď, ale všichni fanoušci budou čekat, kdo zdědí smoking a povolení zabíjet. Snad i dál zůstanou Bondovky filmem pro kina, protože fakt patří na velké plátna.

plakát

Spider-Man: Bez domova (2021) 

A další nová marvelovka-Spider-Man: Bez domova  pro mě byla po Eternalech zase super pokoukání. Efekty, děj odsýpá, sem tam odkaz na předchozí příběhy a starý dobrý Dr. Srange. A největší pecka??? To když se film změní ve sraz Spider-Manů a jejich záporáků. Chvíli jsem se bál, že to bude jen překombinovaný chaos, ale byla to taková vtipná marvelovská sešlost. Akční večírek :-D  A čeho lituju?  (Spoiler* Že ze Spiďi udělali už zase sirotu.)