Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (160)

plakát

Kmotr (1972) 

Kmotr je první díl trilogie od Francise Forda Coppoli. Ten natočil skvělou gangsterku podle skvělé knihy. Výborný režisér, který měl štěstí při lovu na herce. A podařil se mu fakt úlovek - Marlon Brando, Al Pacino. Film je sice už starý, ale pořád se na něj dá dívat - vztahy, chování, morálka, strach, respekt. Takže máme vykreslenou sicilskou mafii – její život rodinný, obchodní i kriminální. V čele stojí silný kápo ze staré školy - kmotr Marlon, který má obrovské charisma a jako hlava sicilské mafie budí fakt respekt. Prostě starý dobrý mafián, který je tvrdý k sobě, rodině, přátelům, obchodním partnerům, zakládá si na dodržování nějakých těch pravidel a plnění dohod. A proto se dá i mafiánovi fandit. I když mám rád filmy v dabingu, tady bych doporučoval podívat se a hlavně poslechnout si Kmotra v originále. Ten Brandův hlas je prostě fantastický!!! 5 hvězd jen za něj, kde je zbytek.

plakát

Král Galů (2001) odpad!

Větší hrůzu jsem v životě neviděl je to děs a i když historii mám rád tohle se mi vážně nelíbilo byla to děs a hrůza až z toho boleli oči-ODPAD!

plakát

Nepřítel před branami (2001) 

Nepřítel před branami, je válečné drama, podle skutečné události. Němci se snaží dobýt Stalingrad a proti nim světští vojáci a jeden z nejslavnějších odstřelovačů Vasilij Zajcev.Stalingrad vypadá realisticky válka vypadá jako válka. boj o každý dům a peklo pro vojáky a civilisty. Film se mi líbil a zůstal válečný i přes kus romantiky(asi pro vyrovnání). Herci v rolích odstřelovačů (Ed Harris jako vycvičený skopčák, V. Zajcev jako sibiřský samouk) se určitě našli, protože byli fakt dobří ! Harrisovi v uniformě a s tím studeným ksichtem se dalo věřit a právě kvůli němu 5 hvězd.

plakát

Akta Pentagon: Skrytá válka (2017) 

Akta pentagon: Skrytá válka je další skvělá práce Stevna Spielberga. Ten si zaručil úspěch i tím, že obsadil do hlavních rolí Toma Hankse a Meryl Streep. Oba odvádějí ve filmu skvělé výkony a úžasně se doplňují – ona trošku zdrženlivější majitelka (v té době moc úspěšných žen v čele novin nestálo), on zarytý divoký a urputný novinář. I když politiku a politikaření nemusím, nejsem žádný politický guru a vyznat se v ní je pro laika nemožné, film se mi fakt líbil. Výsledek – politika není pro obyčejné lidi, pokud kvůli ní není třeba někde v nějaké válce umřít. Hanks byl zase výborný jako vždy a Streepová byla možná ještě o tu zodpovědnost za lidi lepší. Spielberg jen vyrobil další povedený film. 4 hvězdy, a to je pro politický film dost. Spielberg se poslední dobu činí, doufám, že další povedené filmy jako byl Ready player one a Akta pentagon budou následovat.

plakát

Senzační prázdniny (1967) 

Senzační prázdniny komedie na léto s oblíbebým komikem Louis De Funésem, která potěší a díky dabingu nemusíte ani koukat, stačí jen poslouchat. Má to neskutečný spád, malí Francouz je neustále v pohybu a díky gestům a mimice je v pohybu, když nehne ani prstem. Klasický evropský humor-zápletky, zmatek trocha romantiky, špatná anglická kuchyně a skvělá whisky škola repetentů v obleku i v námořnických hadrech. 5 hvězd

plakát

Návrat do budoucnosti III (1990) 

Návrat do budoucnosti 3 je poslední pokračování veleúspěšné sci-fi komedie.Je tu návrat starých známých hrdinů a do příběhu přibylo i několik nových postav. Tentokrát se Marty vydal daleko do minulosti. Žádných pár let zpátky rovnou na divoký západ. Úžasná podívaná a vtip. Delorean mezi koně a Marty mezi pistolníky. Sem tam nějaká romantika, ale pořád je to velká legrace.Možná bych řekl, že 3 přestřílela 2. Musím dát 5 hvězd.

plakát

Návrat do budoucnosti II (1989) 

Skvělé pokračování sci-fi komedie a návrat postav z 1. dílu. Tentokrát, ale super veterán cestuje fakt do budoucnosti. Je úžasné vidět, jak by měl vypadat náš život za pár let- oblečení všechny ty hračky a vychytávky jsou vtipné. Delorean je v tomhle tomhle pokračování trochu vylepšený nechybí stará známá znělka. 5 hvězd.

plakát

Návrat do budoucnosti (1985) 

Návrat do budoucnosti je úžasná podívaná, u které se člověk musí bavit. Je to sice starý snímek, ale pobaví hlavně milovníky sci-fi. Zábavná komedie hlavně díky skvělému obsazení-Michael J. Fox a Christopher Lloyd. Nikdy by mně nenapadlo, z čeho všeho může být stroj času- Dolorean se ale osvědčil a je to pecka. Návštěva do minulosti se vyvedla, byla to taková super exkurze do života našich prarodičů.5 hvězd za herce, za vytuněného veterána a hudba se kterou je cestování časem navždycky spojeno.

plakát

Agatha Christie's Poirot - Smrt na Nilu (2004) (epizoda) 

Smrt na nulu-Klasika od A. Christie, ústřední postavou je zase puntičkářský Belgičan Hercule Poirot. Prostředí krásní, protože stejně jako Agatha i já mám rád Egypt. Poirot vyšetřuje záhadnou smrt na lodi která pluje po Nilu (snad se nebude brát jméno řeky za spoiler).Kolem detektiva se motají samí podivíni a každý může být vrahem. 5 hvězd za prostředí (Egypt) za mého oblíbeného detektiva (Poirot-Sucheta). Agatha tím spádem příběhu, kombinací a složitostí zápletky, množstvím postav potvrdila, že je pořád královnou detektivek.

plakát

Ready Player One: Hra začíná (2018) 

Steven Spielberg dokázal, že pořád umí natáčet filmy a předvedl nám úžasnou podívanou s působivými efekty. Ready Player One je povedené sci-fi ve kterém najdeme spoustu filmových připomínek. A protože prý vyjmenování je spoiler nebudu jmenovat-ale je tam třeba velká opice, prehistorický ještěr a třeba auto, co umí cestovat v čase. Ve filmu se Spielberg vrací tam, kde kdysi začínal vrací se do osmdesátých let. Byla to super jízda 3/4 filmu je počítačová virtuální realita s avatary. Zaslouženě 5 hvězd.