Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (754)

plakát

Abeceda (1969) (studentský film) 

Klobouk dolů před Lynchem, že se mu do pěti minut podařilo vměstnat tak slušnou dávku deprese, surrealismu a poselství, že škola je jen mlýnek na maso. To je docela umění.

plakát

Absolvent (1967) 

Opravdu zvláštní (a skvělý) mix dramatu a bizarní komedie, který celý víceméně stojí na excelentním výkonu Dustina Hoffmana a na atmosféře generation gap konce 60. let, kterou svým nenápadným jemným způsobem vystihuje lépe, než kterýkoliv jiný film. Je ale třeba rozhodně zmínit i slavný konec v kostele a autobuse a soundtrack od Simona & Garfunkela. Skvělá satira. Legenda!

plakát

AC/DC: Stiff Upper Lip Live (2001) (koncert) 

Pokud ACDC nesnášíte, nemá cenu ani zkoušet se na tento záznam dívat - dvě a půl hodiny jejich klasických fláků (+ pár nových) spolehlivě odrovnají každého neznalého. Jinak ale není co vytknout - výkony skvělé (OK, nezapomeňme o jaké kapele je tady řeč, ale stejně...), našlapaná atmosféra... Skvělý koncert.

plakát

Ace Ventura: Zvířecí detektiv (1994) 

Já překousl šílenost téhle komedie i Carreyho extravagantní vystupování a bavil jsem se. Je to úlet, ale můj oblíbený úlet. A Ace je vážně docela sympaťák... A některé gagy jsou vážně skvělé.

plakát

Afrika aneb Češi mezi lidožravci (2004) (divadelní záznam) 

Jde sice už tak trochu o ústup ze slávy, ale i zde se ještě najde spousta dobrého humoru. Trochu, pravda, mainstreamovějšího, ale stále Cimrmaního...

plakát

Agent WC 40 (1996) 

Srovnání s Bláznivými střelami tato komedie rozhodně nesnese - většinou jde o hluchá či trapná místa. Na druhou stranu alespoň občas tento film vtipný je, čímž se odlišuje od jiných Nielsenových "zářezů" jako 2001: Vesmírná prda a dalších...

plakát

Air Force One (1997) 

Velmi průměrný a velmi dlouhý film, který zachraňuje pouze jako vždy dokonalý Oldman.

plakát

Akt (1997) (divadelní záznam) 

Akt je opravdu dokonalost sama. Ať už jde o neuvěřitelně geniální "filosofii externismu" nebo o Svěráka coby sexuologa ("těsto nezajímá"), tahle hra prostě nemá chybu.

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Vizuálně bych tam toho Burtona možná i viděl, dějově ovšem ani omylem. Tím hlavním problémem ovšem je, že ve snaze narvat toho do filmu co nejvíc z obou předloh je film neskutečně zmatečný a zbrklý. Absurdita a šílenost ("wonderland") jsou jedna věc, nicméně takhle si člověk přijde jakoby mu nastřelili LSD přímo do mozku. Ale abych jen nenadával - Depp je úžasný (a jeho Mad Hatter je opravdu nezapomenutelný) a vzato kolem a kolem, Lewis Carroll by byl nejspíš spokojen. Mít děti, beru je na AIW okamžitě.

plakát

Alexander Veliký (2004) 

Farrell mi do role historického dobyvatele ani trochu neseděl, Hopkinsův potenciál nebyl využit skoro vůbec, příběh nebyl vyprávěn příliš dobře, hudba nic moc (ač jinak mám Vangelise rád) a stopáž byla velmi přestřelená. Stoneův zatím nejhorší film (WTC jsem ještě neviděl).