Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (13)

plakát

Mlčení jehňátek (1991) 

Nejlepší horrorový thriller a pochybuju, že kdy bude lepší. Anthony Hopkins v roli Hannibala je zlatý vrchol celého filmu, jeho hry a pak velký dramatický útěk, to je něco, co u jiného snímku prostě nezažijete. Jako celek je film tak vyníkajíci, že případné chybičky nevidím a určitě bych je tvůrcům prominul.

plakát

Texaský masakr motorovou pilou: Počátek (2006) 

Koukal jsem se na to vlastně jen proto, že na to narazila při přepínání kanálů přítelkyně. Vím, že spousta lidí takové horrory přímo hltá, ale já mezi ně nepatřím. Musím říct, že naivita a přehnanost některých scén mě upřímně udivovala. Nejsem nijak zvrácený člověk s ponurou myslí, ale brutální, vražedné a naprosto "nečekané scény" mě spíše rozesmály :). Několikrát mě jako diváka napadne, jakým způsobem se mohli hlavní aktéři vyhnout všemu, co následuje. Ta naivita a hloupost příběhu i postav, to pro mě bylo naprosto očekávané. Co mě ale překvapilo, byly scény a vražděním a mučením. Dokonce i přítelkyně pouze u dvou, tří svém schovává hlavu do dlaní a naříká, jak je to odporné, panebože fuuuj atd., tak mi to přijde docela málo. Kdyby aspoň tohle pořádně ukázali, splňovalo by to účel, vystrašit diváka k pos*ání, mnohem více. Je to škoda, film je inspirován Edem Gainem a je v tom mnohem více potenciálu, než tady dokázali využít.

plakát

Co na to Češi (2016) (pořad) 

V nouzi se na to dá koukat, ale na zábavnou televizní show, to zábava prostě moc není. Vtipné jsou občas pouze odpovědi. Víc hlášek je od soutěžících, než moderátora. Matonoha je v tomhle naprosto mimo, neví co říkat, vtipy jsou zoufalé, snaha o napínání diváků přehnané. Tohle není milionář, má to být uvolněné a zábavné.

plakát

V sedmém nebi (2014) (pořad) odpad!

Citové vydírání a ponížení přede všemi. Pokud jim tolik jde o pomoc méně šťastným, tak ať zveřejní, kolik jim ten pořad vydělá a vše věnují charitě. Vilo by si jako svatý anděl strážný nechal ,,jen'' lehce nadprůměrný plat a hned by to vypadalo jinak. Ono to vypadá hezky, když rodince s např. handicapovaným dítětem upraví byt, aby byla péče o dítě jednodušší, ale kolikanásobek ceny těchto darů si nahrabe televize a samotný moderátor? Myslím, že by se fanoušci této pseudocharity divili. Myslím, že ostatní komentující už toho vystihli dost, např. investigativní otázky, zda se dětem, kterým umřela maminka, stýská po mamince. A ještě před nimi Vilík 10x zopakuje, že umřela, aby se vylepšili záběry pořádným pláčem. Raději s komentářem končím, už bych se nezastavil, na tenhle nemorální hnus se dá objektivně a odůvodněně plivat půl dne.

plakát

Dokonalý trik (2006) 

A to jsem si myslel, že stav totálního zmatení po shlédnutí Počátku už se nikdy opakovat nebude a ono to po konci Dokonalého triku snad bylo ještě větší zmatení. Parádní podívaná, jeden z nejlepších filmů vůbec. Do hlubšího rozboru se nebudu pouštět, jasně plných 5* a opravdu nevím, co by se tomuhle skvostu dalo vytknout. Já si nevšiml ničeho.

plakát

Jak jsem poznal vaši matku (2005) (seriál) 

Mám tady nějaké spoilery na konec, tak pozor :). Společně s Big Bang Theory je to pro mě nejlepší seriál a narozdíl od některých jsem spokojený s tím, jak seriál skončil. Lidé si asi moc zvykli na prvních pár řad, které byly o partě mladých lidí, kteří si užívali a jediná opravdu vážná věc tam bylo manželství Lily s Marshallem, které ale bylo ze začátku taky takové naivní a bez nějakých problémů. Seriál je plný komedie, ale i smutku a hlavně reality, dospívání našich postav a to se asi hodně lidem nelíbí. Jasně že i HIMYM šel chvílema dolů, ale nikdy tak rapidně, abych ho přestal sledovat nebo o tom třeba jen uvažoval a jsem rád. Jak jsem napsal, s koncem jsem spokojený. Ano, Tracy se ukázala jako dokonalá žena pro Teda a ano, s Robin to nevyšlo mnohokrát a proč tedy spolu skončili? Protože to nepotřebuje logiku a nevím, proč ji tam někteří lidé hledají. Takhle to je, kolik lidí to má takové, jaké se to ukázalo mezi Tedem a Tracy? A od některých jsem slyšel, že je podraz smrt Tracy. Jaký podraz? Je to život a tohle se stává, je to smutné, ale je to tak. A mě osobně přijde ten konec, kde Ted neskončí sám a bude s Robin, bude mít děti, má svůj vysněný dům, postavil mrakodrap a tím vším si splnil sny, mnohem lepší, než kdyby to skončilo "jen" nostalgickou vzpomínkou na Tracy a tím by se ukázaly Tedovy obavy z celého seriálu z osamělosti skutečností. Marshall s Lily, tam asi není co řešit. Robin, ta dokázala pracovně ohromných věcí, ale to díky tomu, že o Teda přišla a, říkejte si co chcete, s Barneym to prostě nemohlo vyjít. A Barney? Několikrát se ukázalo, že přes snahu jeho samotného se změnit, Barney toho protrpěl od dětství hodně a všechno se to s ním táhlo, kupilo se to, až z toho prostě utéct nemohl a v tom mu nemohla pomoct žádná žena světa. A přece mě nakonec překvapili i tady a ukázali jedinou bytost na světě, která dokáže Barneyho zaměstnat a zkrotit, jeho největší láska, naděje na krásný nový život, třeba že to nebude přímo ten jeho :).

plakát

Gauneři (1992) 

Těžko říct, jak to Tarantino dělá, ale dokázal mě bavit filmem, ve kterém se víceméně nic neděje.

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

Tak v první řadě.. Snad nikdy a nikde jsem tolikrát neslyšel slovo "negr" jako v tomhle filmu, ale je pravda že to tam sedí. Nejsem doslova nadšenec Tarantinovek, ale když už se na nějakou podívám, musím uznat že Tarantino je mistr, především se mi líbí trocha toho černého humoru :). Hned začátek filmu je skvělý, kde pan doktor Schultz obchoduje/likviduje jako správný gentleman a zástup černochů jen nevěřícně kouká. Příběh filmu je vlastně prostý a přesto je skvělý. Strašně se mi líbí právě to, s jakou lehkostí Schultz vykonává svou práci, to jakým způsobem oddělá šerifa a maršálovi ještě v době, kdy na něj míří několik desítek pistolí řekne, že mu dluží 200 babek, to bylo opravdu super! Další scénu kterou bych vypíchl, je scéna s ku-klux klanem a jejich pytlemi. "Příště vás já i moje manželka sereme, odcházím domů!". Tři hlavní postavy, teda jejich herci jsou naprosto skvělí a pro mě osobně to vyhrává hlavně DiCaprio, který byl na plátně sice kratší dobu než Waltz s Foxxem, ale zahrál to opravdu skvěle a opět mi dokázal, proč je to jeden z mých nejoblíbenějších herců. A právě Jamie Foxx je skvělý zejména tím svým postojem, kterým všem kolem dává najevo, že není podčlověk, ba dokonce se tváří naopak, že je oproti těm okolo nadčlověk! :)

plakát

Expendables: Postradatelní 2 (2012) 

Naprostý nářez! Je jasné, že kdyby to nemělo takové obsazení, jaké tenhle film má, tak je to něco mezi 3-4*. Ale tenhle film hraje právě na to, že v něm hrají takové akční superhvězdy, které rozhodně ještě nepatří do starého železa, nebo do muzea jak pravil na konci filmu sám Arnold. Už na začátku filmu jsem věděl, že tohle přesně bude ten film, kde si skupina hlavních hrdinů usmyslí, že vystřílí město a navzdory obrovské přesile to zvládnou levou zadní. Opravdu skvělý filmový zážitek. Nejlepší věci na filmu? Samozřejmě Sylvester Stallone (opravdu neskutečný kus chlapa, ve filmu 76 let!), spousta skvělých hlášek, zejména se mi líbily hlášky, které odkazovaly na slavné postavy herců. Arnoldovo "já se vrátím", na které Willis odpoví "ty už ses vracel dost" mě dostalo. Ale nejlepší hláška, u které jsem šel do kolen je jasná : REST IN PIECES! Žádný akční film jsem si tolik neužil. A díky za Chucka Norrise, který byl i přes málo času na plátně skvělý tah.

plakát

Tropická bouře (2008) 

Možná mám ohledně tohohle filmu divný vkus, když vidím jaké hodnocení tenhle film má, ale pro mě je to jasná 5* bomba, u které se řežu pokaždé co ji vidím. Připadá mi, že někteří od tohoto filmu čekají víc inteligentního humoru a větší propracovanost, ale mě se to líbí tak, jak to je, což znamená jednoduché a přímočaré. Jediné co bych tady vytkl, je nevyužitý potenciál Jacka Blacka, ale tohle budiž odpuštěno skvělým výkonem Roberta Downeyho jr. Jeho role je opravdu nejlepší věcí celého filmu, jeho hra na černocha mě vážně dostává do kolen a celé tohle snažení vyvrcholí u toho rozhovoru u ohně, kde se chtě nechtě Al Pacino práskne že je gej. Jen jak začal slovy "jsem jako malý kluk, co si hraje s pindíkem když je nervózní", tak jsem při prvním zhlédnutí slzel. Skvělý prostý film, pro mě patří mezi nejlepší, ale chápu že to není zrovna pro každého. A ještě jedna perla filmu, tou je Tom Cruise jako Les Grossman, na to jak málo prostoru dostal, tak z něj vytěžil maximum :)