Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Pohádka

Oblíbené filmy (7)

Srdečný pozdrav ze zeměkoule

Srdečný pozdrav ze zeměkoule (1982)

„Zprávy z planety Země: Planetu ve skutečnosti ovládá tvor, který se pohybuje na čtyřech kolech. Nazývá se automobil. Je nejpočetnějším tvorem na planetě. Automobil je hlučný, pohodlný a vydává intenzivní zápach. Lidé přesto žijí s tímto tvorem v dokonalé symbióze – odstraňují mu z cesty různé překážky ( jako například stromy ) a budují pro něj stavby nazvané dálnice“

Muž, který sázel stromy

Muž, který sázel stromy (1987)

Příběh člověka, kterému zcela jistě záleželo na tom, v jakém prostředí žije. Především v současnosti, kdy stromy na naší krásné planetě umírají den ode dne víc, by bylo zapotřebí podobně smýšlejících a skromných lidí, avšak ne takových, kteří sice dají plný počet bodů a film ohodnotí v superlativech, avšak vzápětí půjdou na Amazon vyměnit svůj ani ne rok starý telefon za nový jen proto, že je ve výhodné nabídce! Bohužel většina lidí raději podpoří ekonomickou strukturu založenou na válkách a konzumu využívajíc planetu, protože není ochotná zpochybnit svůj způsob života a už vůbec ne přinést ani malé oběti když ne pro zvrácení, tak alespoň pro zlepšení stávající situace. Pokud je ekonomicky nevýhodné být tzv. "zelený" nejsou předpoklady ani pro změnu. I když v globálu jsem spíš optimistka, v tomto případě to bohužel vidím tak, že budeme dotlačení do bodu, ze kterého není návratu a poté vypukne panika namísto toho, aby se podnikly nutné kroky.

Půda!

Půda! (2009)

Úbytek úrodné půdy je závažný problém, o kterém se mlčí jakoby ani neexistoval. Každý den mizí tisíce hektarů hnědého zlata pod betonem ve jménu staveb průmyslových a podnikatelských zón, nových supermarketů, rozrůstajících se satelitních měst , nemluvě o stále častějším betonování a dláždění ploch pro „pohodlnou chůzi“. Jen od roku 1990 činí zastavěná plocha samotných supermarketů 20 tisíc ha, což je alarmující! Bohužel málokdo si uvědomuje, že jakmile dojde k záboru, jedná se o nevratný proces!

Ukažte svou tvář!

Ukažte svou tvář! (2005)

Přečti titulek v novinách "Tisíce propuštěných v závodě v Termini Imerese " A teď ty, přečti titulek v jiných novinách " Plán modernizace v závodě v Termini Imerese" Je v tom nějaký rozdíl? "Řekl bych, že hlavně pro dělníky". Správně, ale jak teď my čtenáři můžeme zjistit, kde je vlastně pravda? " Pravda není v novinách, ale v našem způsobu myšlení!! ..." Film natočený podle skutečných událostí, statečný Don Puglisi, zavražděný šéfy podsvětí 15. září 1993 v den svých narozenin byl jedním z mnoha, kteří se snažili o to, aby se lidé nejen tady (stejně jako v mnoha jiných částech Itálie) vymanili z moci mafie a žili důstojný a svobodný život. Dobrý film a především jeden z těch, na který se nezapomíná!

Pátek není svátek

Pátek není svátek (1979)

" A ty nechceš na vysokou školu? Nechci. A čím chceš bejt? Uklízečkou. Jako máti od Simony ze třídy. Dělá ve třech podnicích, po třech hodinách, přibrala barák a má prostě všechno. No jo, ale musíš přece dělat něco, co má nějakou budoucnost. Uklízečka má budoucnost, na světě bude přece binec pořád... "