Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Válečný

Recenze (115)

plakát

Fallout (2024) (seriál) 

Za mě víc než super. Velice povedený casting snad u všech rolí a moc pěkně se na to dívá, skoro to nemá hluchá místa. Svižné a úderné. Přesně ten typ seriálu, který se sjíždí najednou. Myslel jsem, že Last of Us bude na dlouhou dobu top herní adaptací, ale toto jej jasně překonává.

plakát

The Walking Dead: Daryl Dixon (2023) (seriál) 

Hodně podařený spin-off, sice trochu vykrádačka všeho možného (kde jen jsem už viděl přepravu megadůležitého dítěte? Že by Last of us?), ale funguje to efektivně. Překvapivě Daryl show dokáže v pohodě táhnout sám, Carol vůbec, ale opravdu vůbec, nechybí. I ta Francie tomu dost pomohla. Lepší než show Negana a Magggie, ta byla už v rámci TWD universa moc repetitivní. Jen by to chtělo lepší zápornou postavu.

plakát

Hotel Continental (2023) (seriál) 

Čtvrtá hvězda jen za Mela Gibsona a dobrý hudební doprovod.

plakát

Vyproštění 2 (2023) 

Příběh nic moc ale zcela to vynahrazuje moc moc moc dobrá akce, která na rozdíl od posledního Johna Wicka není repetitivní a ani ke konci nenudí. Skvělá oddechovka.

plakát

Citadel (2023) (seriál) 

Vypadá to jako pokus zkřížit Mission impossible s Kingsmany, který však moc nevyšel, protože se bere moc vážně.

plakát

Námořník ve válce (2023) (seriál) 

Komorní, příjemně pomalý a hlavně hluboce lidský příběh o dvou kamarádech námořnících za druhé světové války a po ní. Takových se v dnešní rychlé době moc netočí. Složitější na strávení, spíše pro náročnější diváky. Přímočará komiksovka to prostě není.

plakát

Vikingové: Valhalla - Série 2 (2023) (série) 

Já nevím, ale mám takový neodbytný pocit, že kdykoli se s vikingy podíváme na Rus, je to horší než 100 x znovu omílaná Anglie. Nu každopádně od Leifa Erikssona jsem čekal mnohem víc.

plakát

BANGER. (2022) 

Nikdy bych nevěřil, že Adam Mišík, který se podle reportáží o celebritách chová a obléká jak ortodoxní gay, dokáže tak přesvědčivě zahrát týpka ze dna společnosti. Asi to byl režisérův záměr, ale i tak velký palec nahoru a respekt. Neskutečně se mi líbila ta jeho rozervanost, jak lavíroval mezi dobrým a špatným. Bendig slušně přicmrndával, ale Mišík s herectvím o pár pater výš. Kdyby to bylo o pár minut kratší, asi i pět hvězd. A poučení na závěr: Když chcete šmelit, musíte být tvrdý a nesmíte mít svědomí. Proto na rozdíl od Amíků, Rusáků, Italů a různých balkánců naštěstí nemáme takové gangstery. PS Sergei Barracuda stále rulez. Ostrava!!!

plakát

Jan Žižka (2022) 

Něco mezi Statečným srdcem a Xenou s Herkulem. Chybí tady nějaká vize režiséra, Petr Jákl asi dosáhl a možná i překročil své režijní hranice, je vidět, že do toho dal srdce, ale to samo o sobě u takového filmu a herců bohužel nestačí. Není tam takové to "něco navíc", které nejde slovy popsat, ale při sledování to cítíte. Je to taková akčně historická rutina (není myšleno pejorativně, každý film nemusí být inovátorský, aby zaujal), ale vcelku pěkně pospojovaná, akční scény moc fajn, a ostudu film určitě neudělá. 3,5*

plakát

Andor (2022) (seriál) 

Trošku schizofrenní hodnocení. V porovnání s ostatními projekty Star Wars universa klidně může atakovat nejvyšší příčky, tedy pět hvězd, nicméně v porovnání se současnou "normální" seriálovou tvorbou tak možná lepší tři. Takže nejspravedlivější bude asi průměr těchto hodnot.