Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (14)

plakát

Velká čínská zeď (2016) 

FIlm jsem si pustil, když jsem potřeboval jen relaxovat a neměl jsem chuť na nic složitějšího. A přesně pro tohle byl přesně vhodný. Nemůžu hodnotit úplně kladně. Je to opravdu je taková odpočinkovka. Digitální efekty na dnešní dobu byly již podprůměrné. Herecké výkony takové nějaké prkenné. Na čínském trhu to bude mít asi větší úspěch. I tak ale rozhodně nepatří mezi nejhorší filmy co jsem viděl a má blíž k průměru, tak hodnotím za tři.

plakát

Legenda o Tarzanovi (2016) 

Podle mého poměrně zajímavě pojatý již stokrát dokola omletý motiv. Hlavním příběhem ale není klasický příběh o zrození a životě Tarzana, ale jedná se zde o úplně novou zápletku, kdy je Tarzan donucen vrátit se z civilizace zpět do Afriky a řešit tamní patálie. To celému filmu dodává trochu originalitu. Místy pak děj doplňují retrospektivní scény vyprávějící o Tarzanově vyrůstání v džungli. Ty ale nejsou klíčovým motivem. Jejich novodobé zpracování na mě ale udělalo dojem. Nový příběh naroubovaný na původní předlohu možná na leckoho bude působit jako vaření z vody. Já ale oceňuji snahu o to přijít s něčím novým. Co ale celému filmu láme vaz je podle mě nepovedený závěr. Celý film se odehrává, řekněme, v „klidném“ tempu, ale samotný závěr nebere tak rychlý průběh a sérii zvratů, že jsem měl spíše pocit, že se tvůrci museli vejít do určitého času a až ke konci zjistili, že čas nemají, tak vše naplácali do rychlého sledu tak, že film v závěru působí nekonzistentně a jako šitý horkou jehlou. Díky tomuto hodnotím film lehce podprůměrně.

plakát

Assassin’s Creed (2016) 

Tak na tenhle film jsem se těšil pěkných pár let. Stejně tak jako mnoho dalších jsem se ale i obával, co to vlastně přijde na světlo světa. „Snad to nebude další Princ z Persie“, říkal jsem si. No a je to tady. Je to poutavé. Neustále v pohybu. A co oceňuji… Diváka to vezme, posadí před hotovou věc a nic zbytečně zdlouhavě nevysvětluje. Což je možná ale i důvod kritiky z řad diváků, kteří nejsou s tímto univerzem ještě seznámeni. Sám jsem si při sledování říkal, že v příběhu je spousta prvků, které bych asi bez předchozí znalosti nechápal. Další vlna kritiky je jistě z řad fanoušků, kteří očekávali brutální akci, epické bitvy a spoustu parkúru. Těm asi doporučím, ať si opět zahrají nějakou hru. Dle mého vkusu jsou akční scény vyváženy s příběhem a celý vizuál věrně připomíná atmosféru ze hry, jen je se skutečnými herci. Celé ztvárnění na mě udělalo dojem. Jen osobně bych asi uvítal více rozvinutí přeběhu okolo Aguilara (hlavní historická postava). Děj je velmi soustředěn na současnost, čímž se ale liší od herních předloh. Film hodnotím čtyřmi hvězdičkami. Nejedná se o žádný velkolepý kinematografický počin. Ale je to opravdu něco, co tu ještě nebylo a kvalitně zpracováno. Ale i tak mám pocit, že potenciál zdaleka nevyužil celý. Ale uznávám, že pojmout tak rozsáhlí příběh, jako je v každém díle hry, v jednom celovečerním snímku není možné. Na film se rád podívám vícekrát. Ostatním pak jistě doporučím, zahrát si alespoň první díl série. Pak vám možná řada věcí dá smysl a možná tomu všemu propadnete tak jako já….:-)

plakát

Matky na tahu (2016) 

Evidentně se jedná o počin zaměřený pro rádoby emancipované ženy v domácnosti. Pro chlapy to není úplně to pravé ořechové. Ale i tak film hodnotím průměrně. Je to taková oddychovka na večer po práci. :)

plakát

(Ne)zadaní (2013) 

Ponaučený neřád, co se rozhodne změnit svůj přístup k životu po tom, co se nečekaně zamiluje. Myslím že to je trochu klišé. Hlavní hrdinové mají až podezřele růžově jednoduchý život. Ale co, jako romantický mě to docela i bavilo a to že na romantiku moc nejsem.

plakát

Impostor: Živá zbraň (2001) 

Kdybych film viděl před 14ti lety, když vyšel asi by mě zaujal víc. Námět asi trochu inspirovaný studenou válkou. Sice trochu předvídatelný závěr i když se v průběhu děje snaží filmaři dát naději na happyend. Film rozhodně neurazí ale asi ani nenadchne. Takový průměr, ale jsem rád, že jsem ho viděl :-)

plakát

Rychle a zběsile 6 (2013) 

V podstatě jen slátanina plná až nesmyslně přemrštěných akčních scén bez nějakého duchaplnějšího příběhu. Netočili to náhodou v Bolywoodu?

plakát

Hvězdná brána: Hluboký vesmír (2009) (seriál) 

Po shlédnutí druhé řady trvám na tom, že je tento seriál kopií battlestar galactiky. Ale oproti ní, nebo dalším stargate seriálům jsem se u tohoto podstatně více nudil. Téměř žádná akce, pouze snaha o stvárnění mezilidských vztahů na vesmírné lodi. A co ty chyby? 1) Loď je se dobíjí tím že vletí do slunce? Fajn! Asi bude trochu odolnějíš, konec konců jí postavili antici. Ale co k čertu teda ty nepřátelští mimozemšťané používají za zbraně, když jí dokážou častokrát témeř zničit?! No tak asi jejich běžné střelivo má podstatně větší ničivou energii než samotné slunce. 2) Schodou okolností stejná mimozemská zbraň zasáhne hvězdnou bránu na jedný planetě a z části ji utavý? Tady bych očekával, že "nakadah" v bráně spustí termonukleární reakci a vytvoří, tak do té planety kráter. No asi ty mimozemské zbraně silnější než hvězdy, jsou ohleduplné k životnému prostředí. 3) S lodí cestují rychlostí větší než světlo a navíc v reálném čase v klidu komunikují s lidmi na zemi? Co by na tohle asi řekla teorie relativity?!....Po shrunutí těchto pár do očích bijícíh nedostatků se musím zeptat zda se opravdu jedná vůbec o sci-fi? Sečteno podtrženo, jedná se o nepovedený pokus naroubovat na universum hvězdné brány další nový příběh. Fanoušci Stargate musí být jistě zklamaní. Ostatní můžou považovat seriál za průměrný. Já se řadím do té první sorty, proto dvě hvězdičky.

plakát

Hvězdná brána (1997) (seriál) 

Od prvního díle, který jsem náhodou slédl když jsem byl zrovna u televize, jsem tento seriál doslova hltal. Oproti filmu myslím, že se podařilo využít celého potenciálu co universum kolem hvězdné brány nabízelo. Ano seriál má spousty povětšinou drobných chyb, jako například, že na všech planetách mluví všichni anglicky (což se netýká prvních dílů, kde bylo dbáno na odlišnost jazyků apod.), dále pak inteligence jaffů také klesala řadu od řady, ale vesměs napínavé scifi, které myslím, že nemá příliš konkurenci. Vadou na kráse byly poslední série, které byly spíše takovým umělým prodloužením seriálu a kde jsem těžko snesl některé nové postavy. I přesto hodnotím tento seriál velmi nadprůměrně.

plakát

Vzhůru do oblak (2009) 

Nevím jestli jsem měkkota, ale tenhle film má opravdu srdce rvoucí příběh. Takhle silné emoce jsem dlouho u žádného filmu neměl. Hned v úvodu rychlý průřez ze života hlavního hrdiny zakončený smutnou tečkou. Po kterém následuje plnění kdysi dávno položenému slibu. Možná, že jsem až moc empatický ale s hlavní postavou jsem silně soucítil. Řekl bych, že tento snímek není ani moc pro děti, jelikož ho buď neocení anebo jim budete muset vysvětlovat existencionalistické aspekty života.