Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Dokumentární
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (152)

plakát

Království (1994) (seriál) 

Nejvýstižnější popis nemocničního prostředí. Mohlo by se to odehrát klidně i v některé české nemocnici, pravděpodobně na psychiatrii :)

plakát

Bílá stuha (2009) 

Velmi mrazivý film, který dává víc otázek, než odpovědí.

plakát

Dokonalý smysl (2011) 

Bylo mi to doporučeno, takže zde jsou dojmy: Námět a rozvinutí myšlenky jsou velmi dobré. Zpracování lehce nadprůměrné, ale ten závěr je slabý. Bohužel, jinak bych dal za plný počet....

plakát

Maďarský magazín (2009) (pořad) 

obsahově dost slabé, ale poslouchat maďarštinu (i když jí skoro vůbec nerozumím) je obrovská psina....

plakát

Devět kruhů pekla (1987) 

Kam se hrabou vražedná pole! Jedno z největších filmových překvapení poslední doby a to dost hledím, že to vzniklo za komančů. Jako soundtrack by se hodila píseň Holiday in Cambodgia od Dead Kennedys...

plakát

Vše, co miluji (2009) 

Přímočarý, jednoduchý, ale dobře natočený film, který rozhodně neurazí. Sondu do života pankáčů v socialismu si ale dovedu představit lépe.

plakát

2010: Druhá vesmírná odysea (1984) 

opět žasnu! důstojné pokračování první odysey, ale ta bude navždy jen jedna. škoda je, že i toto dílo si nevzal do režie kubrick. to bych zase navštívil vesmír, mimozemšťany a nekonečno z pohodlí svého křesla. tentokrát jsem však věděl, že to byl stále jen film :)

plakát

Nebe a země (1993) 

Těžko komentovat, jak film působil. Za prvé mě neskutečně štval příšerný český dabing. Ani děj mě moc nenadchl. Přemýšlel jsem proč a asi jsem na to i přišel: Zatímco předchozí Stoneovy vietnamské filmy byly o příhodách američanů bylo záhodno točit z amerického pohledu, tak příběh o vietnamce tak nepůsobil. Oliver Stone vietnamec není, četa i 4. červenec jsou fantastické zážitky. Tohle měl ovšem natočit spíš nějaký asiat. Špatné to nebylo, ale myslím, že zdejší přehodnocení je neodpovídající. Chvílemi jsem se dost nudil, ale na druhou stranu jsem rád, že jsem to viděl.

plakát

Ženy v pokušení (2010) 

Žádný velký umělecký počin to není, ale koukatelné to je. První polovina je dosti kýčovitá, prázdná a oplzlá. V druhé části se děj docela rozjede, takže to nakonec i člověka baví. Slabé 3 hvězdičky.