Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní

Recenze (77)

plakát

Ant-Man a Wasp (2018) 

Jo, já vím, ale bylo to vážně vtipné a napínavé a dojemné a po roce pandemie jsou moje nároky opravdu nízké a od žádného filmu už nežádám nic víc než trochu odreagování od chmurné reality a to se tomuhle vážně povedlo, bože ti mravenci byli super, a navíc tímhle filmem jsem dokoukala celé MCU, o němž bych se nebýt toho, že jsem se jednoho jarního odpoledne strašně nudila v karanténě, nejspíš nikdy nedozvěděla, protože mi předtím superhrdinové připadali jako stupidní zábava pro děcka, panebože mně ta pandemie nejspíš vážně vlezla na mozek, ale to je fuk, stálo to za to, bože ten Scottův ukecaný kámoš Luis je super, celé MCU je super a já se nemůžu dočkat dalšího filmu a ta předzvěst Infinity War na konci, to bylo fakt dojemné, při zpětném pohledu by asi bývalo bylo lepší, sledovat MCU filmy v pořadí, v jakém vycházely, ale i tak to byla super jízda, Endgame jsem viděla jako čtvrtý v pořadí a stejně se mi líbil, ale teď, když chápu všechny ty narážky a odkazy, tak se mi líbí ještě mnohem víc, to jsem trochu odbočila, úplně mi třeští hlava, protože tenhle film je ještě rychlejší, šílenější, divočejší, ujetější a tripovitější než Thor Ragnarok, bože ta Hello Kitty byla super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

plakát

Captain America: První Avenger (2011) 

Hrozně hloupý film, ale na odreagování poslouží dobře. Co na tom, že nejzábavnější jsou scény, které podle tvůrců nejspíš zábavné být neměly. Při proměně Steva na supervojáka se směju od začátku do konce, to je něco tak absurdního, že to působí jako parodie. Aaaaabs.

plakát

Hra o jablko (1976) 

Když si pročítám zdejší nadšené komentáře, musím připustit, že jsem film nejspíš nepochopila. Nepozorovala jsem v něm nic ze zde velebené hravosti, rafinovanosti, humoru (???), svěžesti a kdoví čeho ještě. Pro mě to bylo dosti úmorných 92 minut, během nichž mně velmi nesympatické postavy řešily pro mě zcela nezajímavé věci (bylo mi vážně úplně jedno, kdo má s kým poměr a které postavy spolu nakonec skončí). Na tomhle filmu mě zaujaly jen dvě věci, dá se říci dokumentárního charakteru. A to zachycení "socialistické továrny na porody", jak tu kdosi výstižně napsal, a Praha 70. let (účesy, oblečení, výlohy, automobily). Jen díky tomu jsem film dokoukala do konce. Hudba byla hrozná, velebné burácení se vůbec nehodilo k banálnímu ději, místy hrála tak hlasitě, že nebylo rozumět postavám, a tu příšernou ukňouranou odrhovačku, která mi připadala nekonečná, raději nebudu ani komentovat. Dagmar Bláhová, kterou tu všichni chválí za přirozený výkon, podle mě hrozně přehrávala (možná to byl režijní záměr, to nedovedu posoudit). Tohle byl můj první film od Věry Chytilové a vzhledem k tomu, že je považován za jeden z jejích nejlepších, další si asi hned tak nepustím. PS: Překvapuje mě, kolik lidí tu píše o "feministickém filmu". V čem přesně má být feministický? PPS: Vážně se někomu dělá špatně ze záznamu porodu? PPPS: Považovat záznam porodu za pornografii může jen velmi perverzní jedinec. (Totéž platí o lidech, které "pohoršuje" kojení na veřejnosti.)

plakát

Český žurnál - Dělníci bulváru (2014) (epizoda) 

"Bulvár nesnáší povrchnost." Plky "dělníků bulváru", kterými se snaží sami si před sebou obhájit, čím se živí, jsou neuvěřitelné. "Takže my u nás v (název) děláme prostě obsah pro prostý lid, abysme je udrželi prostě v podrevolučním stavu, že voni, když si přečtou ten článek vo tý Ivetě Bartošový, že je prostě alkoholička a podobně, tak se, voni se jako ňák v tý diskusi vybouří, nejdou prostě si stoupnout před svatýho Václava a stávkovat, že maj takový a takový potřeby, ale prostě jdou ráno do tý práce a tam se to ňák jako ze sebe vybi-... a tam za sebe jako ňák normálně fungujou, jo." To mě dojalo. Já hloupá myslela, že to dělají pro prachy, a oni se přitom obětují, aby ochránili naši milovanou republiku před sociálními bouřemi a možná i občanskou válkou. Jdu sepsat návrh na Nobelovu cenu za mír.

Ovládací panel
4 body