Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Dokumentární
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (3 475)

plakát

Náves - Blonďák (2006) (epizoda) 

Zatímco Náměstíčko jsem zcela vypustila, Návsi jsem dala šanci. Byť kombinaci Hanuš/Míka nepovažuji za nejlepší spojení a už vůbec ne za nějakou záruku kvality, musím uznat, že na první díl se dalo dívat. Na rozdíl od těch ostatních ...

plakát

13 hodin: Tajní vojáci z Benghází (2016) 

Nebýt filmová challenge 2019 asi bych se do dalšího válečného filmu vůbec nepustila. Zpětně ale nelituji, že jsem snímek viděla.

plakát

Tátova volha (2018) 

Mám ráda Vejdělkovi komedie. Ten přímočarý humor nemusí vyhovovat každému, ale aspoň na první zhlédnutí potěší. Ale jak to bývá, každý autor se časem unaví, začne tak trochu vykrádat sám sebe nebo ještě hůře - přechází do sentimentu. Téma i upoutávky byly hodně nadějné. Proti hereckému obsazení ani proti hereckým výkonům nemám větších výtek. I tu přílišně optimistickou atmosféru bych nějak skousla. Ale co mi úplně chybělo byl originální přběh. Po závěrečných titulcích musím konstatovat, že té volze by bylo lépe doma v garáži. A za ty ušetřené prachy se mohl natočit nějaký dobrý film. Je mi to líto o to víc, že jsem do poslední chvíle doufala, že něco podobného nebudu muset napsat.

plakát

Jak se fotí... - Benátky (2019) (epizoda) 

Byť jde spíše o dokument předvádějící než naučný, i tak se lze něčemu přiučit.

plakát

Severozápad (2013) 

Schopnější z obou bratrů byl nakonec všehoschopný ...

plakát

Hitlerův itinerář (2018) (TV film) 

Co by se stalo kdyby ...? Kdyby akdemici přijali Ádu na UMPRUM, třeba bychom měli dalšího průměrného umělce a zachránilo by to tisíce životů.

plakát

Karel Havlíček Borovský (1931) 

Neznáme pojem Heimatfilm, jako mají rakušáci a němci, ale zato máme filmy vlastenecké. Jsou stejně zidealizované a uačeasné a v době svého vzniku byly i preferované a oblíbené. Svatopluk Innemann zpracoval látku profesionálně zdůraznil lidský roměr, snažil se potlačit patetické přehrávání, což se podařilo jen zčásti. Vzniklo dílko, které zajisté potěší učitele češtiny, neb je skvělou učební pomůckou.

plakát

Potíže s Harrym (1955) 

Domácí pohřeb na pokačování. První Hitch s poťouchlým humorem. Výborně napsaný scénář.

plakát

Terapie - Epizoda 24 (2019) (epizoda) 

Napřed mi lezla na nervy matka, teď už mě štvou obě.