Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Pohádka

Oblíbené filmy (4)

Prometheus

Prometheus (2012)

Prometheus dle mých informací NENÍ prequel k Vetřelci. R. Scott jej uvedl jako samostané sci-fi a tak je k němu potřeba přistupovat. Kvůli tomu, že pár věcí „nesedí" s prvním dílem vetřelce snad není nutné tento film hodnotit jako propadák, velké zklámání apod. Největší smršť schytala závěrečná část filmu, zde známá jako vyvražďovačka. A co jste čekali?? Že se neukáže žádná sliz kapající příšera, že nebude vidět krev, že odletí všichni v pořádku zpátky na zem? Vetřelec 1 je úžasný film, nezměnil se snad taky na vyvražďovačku, kdy přežije pouze mladá Ripleyová? Mnoho věcí není vyjasněných, malba vetřelce na stěně, zelený smaragd atd, ale na odpovědi si holt musíme počkat a možná, že se vůbec nedočkáme. Zapojte v nejhorším případě zbytky toho, co vám zbylo z dětství, a tím myslím fantazii. Vůbec nechápu, proč někdo vytýká mnohem lepší vybavení lodě než měl Dallas k dispozici na lodi Nostromo. Už vidím vzteklé reakce, kdyby kapitán Promethea seděl v blikajícími diodami obklopené kajutě a mluvil s Matkou pomocí prastarého kompu a zeleného monitoru (aspoň pokud mě paměť neklame). Vždyť by se na to nedalo dívat, dnes je prostě hi-tech ve scifi nutností a v tomto filmu se to povedlo na jedničku. Už jenom úvodní prezentace nebo potom ti laseroví psi. Strůjci vypadali úchvatně, jejich loď také, krásně vyvedený navigační systém. Android David se M. Fassbenderovi opravdu povedl, zahrál ho tak, že se mu prostě věřilo. Zrovna tak doktorku Shaw zahrála N. Rapace bezchybně, Charlize Theron vypadala v kombinéze k sežrání.. Když to shrnu: mezery ve scénáři je třeba brát s rezervou a nesnažit se je hned nějakým způsobem vtěsnat do ságy vetřelce a snažit se mít ve všem jasno, počkejme si na pokračování; výborné herecké výkony; vizuální stránka je lahůdkou pro všechny fandy sci-fi; hudba doslova hladí po duši. Co chcete víc?

Vetřelec

Vetřelec (1979)

Vetřelec 1 se mi podařilo vidět na československé televizi kdysi dávno kolem desáté večer a byl to zázrak, neb mě rodičové hnali spát brzy a tyto filmy pro mě určeny nebyly. Až po přímluvě staršího bráchy jsem se mohl dívat taky a dodnes si pamatuji, jak jsem si večer svítil baterkou pod postel, jestli tam náhodou něco není. Zážitek z prvního sledování byl velmi silný, to napětí, očekávání kdy se něco, kdy něco odněkud vyskočí, to jsem už nikdy nezažil. První objevení se vetřelce byl šok, potom už byl celý film napěchován momenty, kdy se něco mělo stát a ono nic, ufff.. Viděl jsem vetřelce mnohokrát, ale vždycky se leknu, když Dallas kopne do odpadkového koše nebo do čeho v místnosti, kde přenašeč splnil své poslání a kamsi zalezl umřít. Nádherný film, Sigourney, byla skvělá a krásná, film prošpikován okamžiky napětí, jednoznačně 10/10.

Vetřelec: Covenant

Vetřelec: Covenant (2017)

No do prčic co pořád lidi chcete??? Co jste od toho filmu čekali, že píšete samá negativa? Natočili byste to lépe? Leda prd, ale držkovat, to vám jde! Hlavně když familiérně režisérovi tykáte a říkáte mu Ridley, to je opravdu vidět, jak jste neskutečně tupí. Buďte rádi, že se do toho pustil a neremcejte pořád!